Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

Edvis Gaming

Neaktyvus

  • 751

    Turinio skaičius

  • Užsiregistravo

  • Paskutinį kartą lankėsi

  • 20

    Laimėta dienų

  • Nario efektyvumas

Pranešimai parašė Edvis Gaming

  1. Situacija gan įdomi ir gan neprofesionali. Direktoriaujant tikrai gan ilgą laiką, turėtų būti aiškūs tokie dalykai kaip atrankos ir jų mechanika, kas galima, o kas negalima. Senai yra nusistovėjusi bendra tvarka ties atrankomis žaidime/„TeamSpeak'e“ - norintys kandidatuoti atrankoje susirenka direktoriaus nurodytoje vietoje serveryje, taip pat susirenka visi „TeamSpeak3“ programėlėje. Atrankos vedantysis(-ieji) apklausia visus esančius „TeamSpeak'e“ ir tik tada pagal savo išsikeltus vertinimo kriterijus priima į firmą iki 10-ies žmonių, kurie pasirodė tinkamiausiai ir panašiai. Šioje situacijoje pateisinamas atvejis būtų, jei papeikimo autorius nebūtų pasirodęs „TeamSpeak'e“ arba nebūtų atvykęs į pageidaujamą vietą serveryje, kur susirinkę visi žmonės ir tokiu atveju Red'as būtų net neapklausiamas. Tačiau apie tai užsiminta nebuvo nei iš papeikimo autoriaus, nei iš peikiamojo direktoriaus. Tikiuosi, jog ateityje tokios absurdiškos situacijos nesikartos ir atrankos vyks kuo sklandžiau. Taip pat, kartas nuo karto tenka gauti smulkių nusiskundimų iš aplinkinių, kas taip pat yra netoleruojama. Kaip ir esu minėjęs asmeniškai tau, Gordon'ai, paminėsiu ir čia, jog reikia jausti saiką ties atsipalaidavimu ir pramogomis, o konkrečiau kalbant - „pramogomis“ su teisėsauga. Mano akimis matomas per didelis, kaip vadovo, atsipalaidavimas ir ribų nejautimas tam tikruose dalykuose, noras prisigalvoti papildomos veiklos, į tą veiklą įtraukiant net aplinkinius. Sprendžiu, jog šis atsipalaidavimas galimai kyla iš atsibodusios rutinos ir monotoniškos aplinkos firmoje, o gal ir dėl to, kad pareigose esi ne pirmą mėnesį.

    Direktorius baudžiamas 1 įspėjimu.

  2. Galima drąsiai teigti, jog šie direktoriaus rinkimai nusitęsė maksimaliai ilgai. Buvo nuspręsta atranką keletą kartų pratęsti, tikintis sulaukti bent keletos potencialių kandidatų į šias pareigas. Tenka pripažinti, šis bandymas nepasiteisino ir sulaukti kažko įdomaus nepavyko. Šiek tiek apmaudu matyti, kai direktorių atrankose tenka išvysti jau matytus žmones, kurie anksčiau turėję pareigų, grįžę iš pertraukos ir panašiai. Norisi pamatyti ir ne vien senbuvius, bet ir naujus, galbūt neatsiskleidusius žmones. Susidaro įspūdis, kad direktoriaus pareigos yra baisus ir blogas dalykas, nauji žmonės tuo nesidomi ir gal net tokių pareigų baidosi, ką galiu drąsiai paneigti - taip nėra ir jei taip galvojate, labai klystate. Kalbant šiek tiek plačiau apie pačią situaciją su atranka - situacija prastoka, nes rinktis tiesiog nėra iš ko ir potencialus kandidatas tik vienas - Nedas. Nedui jau yra tekę ragauti vadovo „duonos“ medikų pareigose. Neslėpsiu, jog buvusi medikų kadencija itin nenustebino, buvo pratęstas 30-ies dienų streak’as. Aišku, suvokiamas dalykas yra ir tas, jog tai yra medikų firma ir ji gana greit atsibostanti savo vienoda rutina. Visgi, tikiuosi, kad dabartinėse pareigose tos motyvacijos nepritrūksi ilgesniam laikui ir puikiai pavyks visas idėjas įdiegti į savo firmą. Laiškas kaip ir visada, tvarkingas, mintys rišlios, įdėta nemažai laiko ir pastangų, o jį skaityti ir suprasti kas jame parašyta itin lengva. Prikibti tiesiog nėra prie ko. Taip pat pagirti norisi ir už didelį aktyvumą kurį tenka matyti dabar ir viliuosi teks matyti kadencijos metu. Nes šiose pareigose aktyvumas yra vienas iš gana svarbesnių dalykų esant vadovu. Laiške taip pat buvo pateikta keletas idėjų, kurios pasirodė gana tvarkingos, tik galbūt ties vienos ar kitos idėjos aprašymu pasigedau šiokio tokio detalumo, jog nekiltų klausimų, kurie dabar kyla. Bet kaip ir dažniausiai, pasikartosiu vėl - geriau keletas logiškų, apgalvotų idėjų, nei laiške prirašytų begalės idėjų, kurios nebus panaudotos ar sunkiai pasiteisins ir funkcionuos.

    Naujasis Policijos Departamentos direktorius - Nedaz_Nedaz!
     

  3. Per pastaruosius porą mėnesių, susidaro toks įvaizdis, jog firmos vadovo postas yra laikomas vos ne tik dėl dienų skaičiaus ir baimės prarasti šį statusą (gi gaila palikti, tiek ilgai ir sunkiai vargus iki kol jį gauni). Tokiam požiūriui esu priešiškas ir to netoleruoju. Pagrindinė problema - negebėjimas būti „lankstesniu“ įvairiose situacijose kaip dera direktoriui, vietoj ramaus apgalvojimo tam tikrose situacijose -  ėmimas pulti grasinti darbuotojams, teigti necenzūrine leksika kaip tas ar anas veda iš kantrybės, nebelaiko nervai, ką tu jam padarysi ir panašiai. Kitaip tariant, prasideda pykčio priepuoliai, siekimas atkeršyti ar velnias žino kas dar gali šauti į galvą. Pats tuo parodai, jog tikriausiai „šie vandenys“ ne tau ir geriau tikriausiai sektųsi užsiimti kita mėgstama veikla, kur būtų galima nevaržomai rodyti savo neapykantą kitiems, nervintis.

    Direktorius nušalinamas nuo pareigų dėl kompetencijos stokos.

  4. Policijos Departamento bazė yra direktoriaus nuosavybė ir jis nusprendžia, kas joje turi vykti, kas joje gali klajoti ar trintis be priežasties. Kilus tokiai situacijai, galima žmogų rakinti ir jį tikrinti (sodinti esant reikalui). Na, o papeikimo autoriui siūlyčiau padaryti pertrauką nuo gaujų, ar pačio SA-MP, nes kyla įtarimas, jog praleidžiant per daug laiko šiame žaidime, kyla problemų su savikontrole.

    Direktorius baudžiamas nebus.

  5. Na, iš dalies neturiu ką pridurti ir atsakyti į šį papeikimą, jis tiesiog absurdiškas, nėra esmės išsiplėsti ties šia tema, nes niekas nesistengia suprasti to, kas yra rašoma. Taip pat papeikimas parašytas iš noro „nuversti direktorių“, kaip pats papeikimo autorius pareiškė viename iš pokalbių. Nuodugniai, logiškai ir išsamiai į visas minėtas situacijas atsakė pats peikiamasis direktorius. Ateičiai tiesiog siūlyčiau apsispręsti ko jūs norite - veiksmo iš policijos pusės, ar jo nebuvimo, nes kiek pastebime, nei tas nei tas variantai netenkina jūsų, gaujinių. Grįžtant prie papeikimo, su direktoriumi buvo rimtai pasikalbėta, kad ateityje nepasikartotų tokios situacijos su tazeriu ir būtų atidus panašiose situacijose.

    Direktorius įspėjamas žodiniu įspėjimu.

  6. Ties pirma papeikimo dalimi viskas iš dalies pakenčiama, buvo duota pastaba, jog tokį dalyką kaip laikino pavaduotojo paskyrimą reikia atlikti atsakingiau ir pagal visiems nustatytas taisykles. Ties tuo ir būtų apsieita, tačiau papeikimo autorius papeikimą papildo ir tenka dar labiau sukti galvą, kas nesilaikė „bazaro“ ir kas dabar už jį atsakys kaip rajoniniai teigia, kas įsižeidė, o kas smagiai leido laiką „repo renginyje“ vėlyvą vakarą. Visgi, pasidomėjęs ir paklausęs daugumos iš šio įvykio dalyvių priėjau išvadą, jog joks firmos vadovas (direktorius, pavaduotojas) neturi to toleruoti bei privalo imtis priemonių savarankiškai, jei to nepakanka, visada iki išnaktų sėdime mes, prižiūrėtojai ir padėsime išpręsti tokius incidentus. Jei jums tokie eilėraščių deklamavimai su kirčiavimu pagal ritmą kelią teigiamas emocijas, niekas to daryti nedraudžia, bet tai neturi paliesti kitų asmenų, neturi tai būti adresuojama konkrečiam žmogui. Peikiamasis pripažįsta savo neapgalvotą poelgį, kas yra pagirtina, tačiau negaliu to praleisti lengvai pro pirštus ir lai šis incidentas ir jo pasėkmės tampa pamoka ateičiai, jog į viską reikia žiūrėti rimčiau, prieš kažką darant kvailo reikia pagalvoti apie galimas pasėkmes.

    Direktorius baudžiamas 1 įspėjimu.

  7. Tiesą pasakius, net nesuprantu, kodėl medikai tarsi apsėsti ir rinkimai būna labai komplikuoti, o išrinkti buvę vadovai tęsia minimalaus skaičiaus išbuvimo pareigose „streak'ą“. Tikiuosi žmogus, kurį išvysite analizėje, sudegins tą prakeiktą „streak'ą“ ir įvyks šioks toks perversmas, nei kad viskas buvo lig šiol. Potencialų laišką pateikė tik vienas žmogus - Ben_Wayne. Taip pat į mano akiratį pakliuvo pildžiusieji Andrius_Slaptas ir Black_Hand, šį kartą nusprendžiau jūsų kandidatūrų neaprašinėti, o paprasčiausiai, jei jums tai aktualu ir esate pasiryžę siekti to, ką pradėjote, skirsiu laiko ir individualiai aptarsime, ties kuo jums tektų padirbėti, kokio tobulėjimo tikiuosi iš judviejų ir apibendrinus laiško klaidas jų nebekartoti.
    Na, kalbant apie laiškus, grįšiu prie Luko ir neišsiplečiant noriu pabrėžti, jog tavo laiške matau gana didelę pažangą lyginant su buvusiom kandidatūrom. Gebi įtraukiančiai ir tvarkingai dėstyti mintis, puikiai pateiki laiško formatą, kas yra pagirtina ir pliusas keliauja į tavo pusę. Laiške kabliukų tiesiog neturiu kur rasti, na, o jei jų ir ieškoti, tai jie labai menki ir taisytini. Ypač likau patenkintas tuo, jog iš tavųjų išdėstytų minčių susidariau įvaizdį, jog esi labiausiai pasiruošęs iš visų kandidatavusių vadovo postui, tavo kaip vadovo ideologija ir mąstysena yra logiška, tad manau, jog didelių problemų nekils ir nebus tų atvejų, kai tiesiog pasikliovimas fantazija ir logikos nenaudojimas nuveda iki tam tikrų absurdiškų situacijų. Žinoma noriu taip pat pagirti, jog pasistengei ties idėjomis ir keletas iš jų man pasirodė gan įdomios ir turėsiančios pasiteisinti, priešingai nei dabar madoje kažkodėl esančios „gyvūnėlių auginimo“ sistemos (jei jas sistemomis galima vadinti). To ir palinkėsiu tau, Lukai, jog puikiai sektusi įgyvendinti visas norimas idėjas ir į firmą įneštum bet šiek tiek kažką „savo“.

    Naujasis medikų firmos direktorius - Ben_Wayne.

  8. Rinkimuose sulaukiau gan nedidelio kandidatūrų skaičiaus, o šioms pareigoms tinkamų - vos vienetas. Naujas veidas, pateikęs savo laišką - Andrius. Neišsiplėsdamas noriu pasakyti, jog duodamas pareigas policijos firmoje, kurioje yra reikalaujama atsakomybė ir patirtis, nepatyrusiam ir neatsiskleidusiam žmogui stipriai rizikuočiau ir būtų daugiau problemų nei naudos iš šių pareigų net tau pačiam. Paminėti verta ir tai, jog jei jau nusprendi pretenduoti į šios firmos vadovo postą, gebėk dirbti atsakingiau ir nerink darbo įspėjimų bei papeikimų, nes vien jau šis faktas kelia dvejonių ar iš vis tu esi savo srityje ir ar šis darbas yra tau. Taip pat nelabai suprantu, kai pildoma yra į visas atsilaisvinusias pareigas iš eilės, nejaugi neturi vienos ar keleto patinkančių firmų, Nedai, ar tiesiog pildai visur iš eilės su mintimi „o gal gausiu tą direktorių“? Anketą pateikei išsamią, tačiau nieko ypatingo ir labai unikalaus nepamačiau iš idėjų pusės, keletą idėjų tiesiog „paėmei“ iš ankstesnių direktorių kadencijų. Nesakau, jog tai yra didelis minusas tavo kandidatūrai, tačiau norėčiau matyti didesnį pastovumą ir apsisprendimą iš tavęs. Tačiau dar didesnį nesusipratimą man sukėlė žmogaus, kuris atsiduria stulpe dėl keliamų „šou“ su policijos pareigūnais, kandidatūra. Kad ir kaip gražiai parašytas prisistatymas būtų, tačiau tai neatpirks dabartinių tavo daromų nesąmonių. Visgi atsirado asmuo, kuris savo laiške gebėjo parodyti, jog jis policijos firmos vidų ir vadovavimą jai įsivaizduoja kitaip, nei prieš tai buvę vadovai. Aišku, visi puikiai žinome, jog rašyti laiške yra viena, o gavus galimybę pasireikšti ir visa tai realizuoti yra kita, tačiau tikiuosi, jog Domantas tai gebės realizuoti ir policijos departamentas bus keliamas į aukštesnį lygį visais aspektais. Kalbant apie patį laišką - jame netrūko nieko, skaityti buvo lengva ir patogu, tačiau galėjai pasukti galvą ir sugalvoti kokią nors „epic“ idėją, nes galvą turi gerą. Tikiuosi eidamas pareigas įneši į firmą kažką „savo“ ir neteks daryti „copy paste“ nuo buvusių direktorių.


    Naujasis Policijos Departamento direktorius - Billy_Jack!
     

  9. UŽBLOKAVIMO ŠABLONAS,
    (2015.01.24)

    • Jūsų Vardas_Pavardė serveryje : Edvis_Gaming
    • Žaidėjo, kurį užblokavote Vardas_Pavardė serveryje : Anastas_Valantas
    • Už ką žaidėjas buvo užblokuotas ?: Relog
    • Įrodymai, kurie įrodo, jog žaidėjas nusižengė serverio taisyklėms : 

    @James_Panzer

  10. Šioje situacijoje visi po truputį kalti. Direktorė kalta už savo šiokį tokį neatidumą nepateikiant raštiškai tokios taisyklės, o papeikimo autorius taip pat kaltas, jog pats suvokia savo nepatekimo priežastį, tačiau vistiek ieško kaltų, kur nematau tame prasmės. Pats asmeniškai buvau žvilgtelėjęs į pildančiųjų anketas ir puikiai pamenu, jog prieš tai atrankoje reikalaujamą CV laišką buvai pateikęs anketos formatu ir likus kelioms valandoms iki atrankos pabaigos ją visiškai perrašei, tad vien dėl šios priežasties būtum automatiškai atmetamas.

    Direktorė baudžiama nebus, tačiau bus pasikalbėta žodiškai, jog tokios ar panašios situacijos nepasikartotų ateityje.

  11. Direktorius pasielgė teisingai, jog buvai išmestas iš Policijos Departamento, nes kiek teko pažiūrėti tavo, Red'ai, įrodymus į tau parašytą darbo papeikimą, šis darbas visiškai ne tau ir tu jame absoliučiai nesiorientuoji. Policijos darbas reikalauja šiokių tokių pastangų, suvokimo ką šiame darbe reikia atlikti, o pas tave kolkas to nesimato. Direktoriaus pareiga yra ne tik daryti atrankas ir jų metu priimti į firmą nekvalifikuotus asmenis ant „masės grobimams“ ir tai jau ne pirmas kartas. Jei jau ir nusprendi tokį žaidėją priimti, reikia skirti daug laiko ir pastangų jį kvalifikuojant ir mokant šio darbo pagrindų.
    Pastaruoju metu atsiranda per daug smulkių nusiskundimų ir gan neprofesionalių sprendimų iš tavo pusės ir tikiuosi, jog šis įspėjimas tau bus spyris judėti į priekį ir atsakingiau į viską žiūrėti.

    Direktorius įspėjamas 1 įspėjimu už atmestiną požiūrį.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.