Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

Lietuviskas_Zmogus

Neaktyvus

  • 430

    Turinio skaičius

  • Užsiregistravo

  • Paskutinį kartą lankėsi

  • 9

    Laimėta dienų

  • Nario efektyvumas

Lietuviskas_Zmogus paskutinį kartą laimėjo Balandis 14 2020

Lietuviskas_Zmogus turėjo mėgstamiausio turinio!

Paskutiniai profilio lankytojai

123.463 profilio peržiūros

Būsenos atnaujinimas

Žiūrėti visus Lietuviskas_Zmogus būsenos atnaujinimus

  1. kas istrine evangeliju busenas

    1. Lauris_Varskyte

      Lauris_Varskyte

      Ateistai, cj tokiebkaip @Gruzinas_Tortilla , @Amanda_Candy. Visai jau GS nusirito, netgi pasimelsti neįmanoma, nes kažkam nepatinka Dievas.

    2. Lietuviskas_Zmogus
    3. Lauris_Varskyte

      Lauris_Varskyte

      EVANGELIJA PAGAL JONĄ
       
      Evangelija pagal Joną buvo parašyta apaštalo Jono ir, kaip manoma, laikantis tradicijos. Neminėdamas Jono vardo Evangelijos autorius sako, kad tai „Jėzaus mylimas mokinys“ Kai kurie mokslininkai mano, kad tai buvo ne pats Jonas, bet jo mokinys, taip pat vardu Jonas, kuris ir parašė šią Evangeliją. Ilgą laiką buvo manoma, jog Evangelija pagal Joną parašyta vėliausiai, apie 90-95 metus. bet dabar yra tikinčių, jog tai padaryta anksčiau, sakykime apie 40-65 metus. Evangelija pagal Joną labai skiriasi nuo kitų trijų temomis bei požiūriu į jas. Kad Jėzus yra Mesijas, pripažįstama nuo pat pradžių. Nepasakojami palyginimai, bes vietoj jų galima rasti Jėzaus išsireiškimų prie save patį: „Aš esu gerasis ganytojas“, „Aš esu gyvybės duona“ ir pan., pateikiamų drauge su diskusijomis apie tai, ką jie reiškia […]. Jonas pateikia palyginti ribotą skaičių stebuklų, kurie dažniausiai yra ženklai. Po jų dažnai Jėzus skelbia apie save, kad patenkintų dvasinius poreikius, o zinėje plotmėje atliktas stebuklas yra virtęs ženklu. Pavyzdžiui, Jėzus pamaitino 5000 žmonių duona ir žuvimi, prieš ištardamas žodžius, kad jis yra gyvybės duona, vienintelis gaintis patenkinti didžiausią žmogaus poreikį. Jis prikėlė Lozorių iš mirties, skelbdamas, jog yra prisikėlimas ir gyvenimas, vienintelis, galintis suteikti amžiną, begalinį gyvenimą tiems, kurie jį tiki. […].
      Evangelijoje pagal Joną daug kontrastų. Ypač pribloškia tamsos ir šviesos kontrastas. Jėzus ir jo tiesa yra šviesa, kurios tamsa negali įveikti. Nuostabios pirmosios keturiolika eilučių, vadinamoji įžanga, kurios temos kartojasi per visą Evangeliją: „Pradžioje buvo Žodis. Tas žodis buvo pas Dievą, ir Žodis buvo Dievas… Tas Žodis tapo kūnu ir gyveno tarp mūsų; mes regėjome jo šlovę – šlovę Tėvo viengimio Sūnaus, pilno malonės ir tiesos“ (Jn 1, 1. 14) Jonas mini keletą progų, kuriomis Jėzus buvo Jeruzalėje. Be jo mes nebūtume sužinoję apie šias keliones į sostinę. Panašu, jog Jonas rašo ir žydams, ir pagonims. Jo Įžangoje kalbama apie Jėzų kaip Žodį, kuris buvo pas Dievą ir buvo Dievas nuo pat pradžių, žodžiai tarsi aidas kartoj antys Pradžios knygos 1 skyrių. Toks pateikimas turėjo būti gerai suprantamas ir graikiško vertimo skaitytojams, nes žydams mintis apie Dievo Žodį nebuvo svetima.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.