Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×

Dėl vietos pasaulio čempionate rinktinės kovos be NBA žaidėjų

Rekomenduojamas pranešimas

Nuo 2017 m. pasikeisianti atrankos į pasaulio ir Europos čempionatus sistema leis pamatyti nacionalines komandas ne tik vasarą, bet ir sezono metu. Tačiau tokia atrankos sistema reiškia tai, kad dalyje atrankos varžybų negalės žaisti NBA rungtyniaujantys krepšininkai.

Atranka į 2019 metų pasaulio čempionatą prasidės 2017 m. lapkritį. Tada bus paskelbtas pirmasis 9 dienų „langas“, per kurį rinktinės sužais po dvejas rungtynes.

32 rinktinės Europoje bus padalytos į 8 grupes po keturias ir per tris langus sužais po kartą tarpusavyje namie ir išvykoje. Po šio etapo bus suformuotos naujos grupės po 6 rinktines (po 3 stipriausias iš kiekvienos grupės), kuriose rinktinės žais su naujomis komandomis.

Po šio etapo 3 stipriausios kiekvienos grupės rinktinės pateks į pasaulio čempionatą.

Taip iš viso tarp 2017 lapkričio ir 2019 metų vasario atsiras 9 varžybų „langai“. 

Antrasis „langas“ atsiras vasario mėnesį ir per jį komandos taip pat sužais po 2 rungtynes. Trečiasis langas – birželio mėnesį.

FIBA antradienį specialioje spaudos konferencijoje Lilyje pripažino, kad lapkritį ir vasarį vyksiančiose atrankos varžybose negalės dalyvauti NBA ir NCAA rungtyniaujantys krepšininkai, kadangi su šiomis lygomis nepasiektas susitarimas dėl žaidėjų išleidimo.

„Negalima NBA lyginti su kitomis lygomis, NBA yra visai kitas „žvėris“. Taip, NBA žaidėjai negalės padėti komandoms per du atrankos langus metuose, tačiau su kitomis lygomis – įskaitant ir Eurolygą – yra pasiektas susitarimas“, – kalbėjo FIBA Europos vykdantysis direktorius Kamilas Novakas.

FIBA nuomone, NBA žaidėjai galės padėti savo rinktinėms birželį ir rugsėjį – tai bus du vieninteliai „langai“, kurie nesikirs su klubinėmis varžybomis.

„Galbūt tai bus proga atsiskleisti jauniems žaidėjams, kurie gaus galimybę pasireikšti, kol NBA žaidėjai negalės dalyvauti“, – komentavo FIBA sporto ir varžybų direktorius Predragas Bogosavljevas.

FIBA pripažįsta, kad ši sistema labiausiai skausminga bus JAV, Kanados ir Prancūzijos rinktinėms, kurios turi daugiausiai NBA atstovų savo komandose. Tačiau tuo pačiu FIBA tikina, kad sąlygos bus vienodos visiems – vietą pasaulio čempionate per atranką turės išsikovoti ir JAV rinktinė.

Nuo 2019 metų pasaulio čempionate dalyvaus 32 rinktinės, iš kurių 12 bus iš Europos. Nors FIBA siekia sustiprinti pasaulio čempionato prestižą, ji atsisako planų riboti žaidėjų dalyvavimą olimpinėse žaidynėse.

Kiek anksčiau buvo svarstoma riboti krepšininkų amžių olimpinėse žaidynėse – leidžiant jose dalyvauti žaidėjams, jaunesniems nei 23 ar 22 metų. Tačiau dabar tokių planų FIBA nebeturi.

„Manome, kad olimpinės žaidynės yra labai naudingos krepšiniui ir nenorime riboti žaidėjų galimybės jose žaisti. Paskutinius kelis metus aktyviai bandome padidinti komandų skaičių olimpinėse žaidynėse, nes 12 yra per mažai. Bandome iškovoti dar 4 vietas“, – tikino Novakas.

FIBA nuo šiol ribos pasiruošimo laiką prieš pasaulio ir Europos čempionatus. Komandoms bus skirtos vos 28 dienos, per kurias jos galės treniruotis ir žaisti draugiškas rungtynes.


 

 

Informacija traukta iš basketnews.lt

 

 

Ką jūs manote dėl tokios tvarkos?

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Gryna nesąmonė ir tiek. Rinktinės negalės varžytis pajėgiausiomis sudėtimis, tai tokia ir ta atranka bus. Susirinks daugiau mėgėjų, nei profesionalų, nes tiek Europos klubams, tiek NBA klubams rizikuoti žaidėjų sveikata labai rizikinga. Aišku tik tiek, jog visa tai yra kopijuojama nuo futbolo, kuris šiuo atveju visiškai netinka, nes krepšinyje žaidžia tik 5 žaidėjai aikštelėje ir jiems susižaidimui reikia laiko. Tai ne futbolas, jog aikštelėje žaidžia 11 žaidėjų ir galimų variacijų yra daug daugiau, nei krepšinio aikštelėje. Mano manymų tai klaida ir nuo to dar labiau nukentės krepšinio kokybė.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiuo metu peržiūri   0 narių

    Nėra registruotų vartotojų, kurie šiuo metu peržiūri šį puslapį.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.