Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×

[#1] LINN blogas. [ SAMP/GFX & ETC. ]

Bruno_Linn

Rekomenduojamas pranešimas

s5QzyU8.png


 


Sveiki visi skaitantys, noras pradėti rašyti blogą buvo kilęs jau senai, daugelyje SA:MP serverių forumuose esu bandęs rašyti blogus įvairiomis temomis, todėl šiame forume irgi pabandysiu tai daryti ir sudominti jus juos skaityt.


Kaip iš pavadinimo supratot, šis blogas bus apie SAMP'o, GFX atsiradimą mano gyvenime. 


 



 


[ #1 ] - SOMETHING ABOUT ME.


 


Kaip pirmajam blogui priklauso, pirmiausia turėtų būti įvadas - t.y. prisistatymas, kodėl "tai" darau ir t.t.


 


Tai visų pirma.. Mano vardas Mantas, po kol kas.. dar eina pirmieji mėnesiai nuo pilnametystės.. SA:MP'e, tiesą pasakius.. keliuose serveriuose "buvau žinomas", kaip "SANKABA" - apie tai, vėliau. Gimęs ir vis dar augantis Kretingoj, mokausi Klaipėdoj - KSPVM (profkė), Kompiuterinio projektavimo operatoriaus profesijos, II kursas.. Jeigu kam įdomu, kas tai per profesija, tai.. iš pačio pavadinimo galima suprasti, kad šią profesiją dirbančių žmonių pagr. užduotis - kažką tai projektuoti.. Tačiau.. be pačio projektavimo dar yra mokoma reklamos sritis - t.y. įvairių tipų reklamos kūryba. Pradedant nuo logotipų ar firminių stilių, baigiant net nežinau.. tiesiog.. visą tai apima visos reklamos sritys.. Baigęs "profkę" norėčiau studijuoti UK - Grafinį dizainą, marketingą, "animaciją" ar kažką pnš.


 


Šiuo metu laisvalaikį "apkarpo" pasiruošimai "egzams", laikysiu anglų k., lietuvių k. ir techn. "egzus", todėl jau reikia pradėti ruoštis, ypač daug laiko atima pasiruošimas anglų "egzui", kadangi gaunu be galo daug užduočių ir pnš. O.. taip tai.. kai atsiranda to laisvo laiko, tai.. būna, kad įsijungiu ar tai Photoshop'ą, Illustrator'ių ar Corel Draw'ą kažką paGFXint. Nieko "neveikiu"/nelankau, nes.. tiesiog.. nėra laiko tam.. Kalbant apie sportą, tai.. į tą TOP 3 labiausiai patinkančių sporto šakų, arba į tų sporto šakų kuriomis labiausiai domiuosi įeitu.. Kas be ko pirmoj vietoj "kašis", po jo eitų "fūlė", o trečioj vietoj nežinau.. po lygiai.. tiek ledo ritulys, tiek regbis.. Krepšinyje labiausiai palaikau Kauno "Žalgirį" ir GS Warriors. Futbole - Man City, o tiek ledo rituly, tiek regbyje neturiu kažkokių tai favoritų.


 


[ #2 ] - NEW THING IN MY LIFE - SA:MP.


 


Su SA:MP'u pirmą kartą gyvenime susidūriau maždaug gal 2007-2009 m., kai pamačiau draugą "lošiant", tada nieko nesupratau apie tai.. praėjus maždaug metams pas mane irgi atsirado SA:MP'as, kaip ir visad, ką tik pradėjus kažką tai naujo ne iš kart viską ir supranti, taip buvo ir man.. praėjo kelios dienos, kol pradėjau viską suprast, kaip kas veikia ir panašiai.. tada irgi, kaip ir dabar.. visokie RPG/GRP serveriai buvo pas mane.. Bet po kažkiek laiko suradau tokį dalyką kaip ROLEPLAY serverį.. Kiek pamenu tada buvo redcounty.lt, nieko apie tai nesuprasdamas, bet ir nelabai norėdamas į tai gilintis mečiau tai.. Tiesa.. maždaug prieš metus ar du buvau "įsisukęs" ir į ROLEPLAY serverius, tada pagrindinis man ROLEPLAY serveris buvo ls-rp.com, turbūt kaip ir kiekvienam lošiančiam ROLEPLAY tipo serveriuose.. Kas yra ten bent kiek lošę tikrai supras kiek reikia laukti, kol tavo veikėjas būna patvirtinamas.. ls-rp.com užsibuvau neilgai, gal mėnesį, gal net mažiau.. po to vėl perėjau prie GRP/RPG serverių. Nuo to laiko buvau maždaug 2-3mėn. buvau galima sakyt rimtai "įkritęs" į SA:MP'ą, būdavo ir bemiegių nakčių, kad tik gaut kuo didesnę algą besivažinėjant darbiniu transportu ir panašiai.. Tuo metu buvau "užkietėjęs" nolife'eris.. Dabar po biški mažėja tas įdomumas lošti SA:MP'ą, vos ne visur tas pats, per tą patį.. Kur tik nueisi ten tos pačios sistemos, tie patys bugai ir t.t.. 


 


[ #3 ] - ONE MORE THING - GFX.


 


PHOTOSHOP'AS mano gyvenime atsirado maždaug po metų ar pusantrų nuo tada, kai atsirado pas mane SA:MP'as. Kaip ir visiems, taip ir man patys pirmieji darbai dabar pažiūrėjus buvo tragiški, kiek atsimenu vienas iš pirmųjų darbų buvo.. ant iš Google paimto WALLPAPERIO pakeista jo spalva ir užmesti keli brušh'ai.. ir tada.. tai man jau buvo "šedevras".. Reikėjo gan daug laiko, kad įsivažiuočiau į patį PHOTOSHOP'ą, buvo peržiūrėta, perskaityta daug tutorial'ų, kol gavosi kažkas tai normalaus.. Didindamas savo PHOTOSHOP'o galimybes bandydavau sudalyvauti kokiose nors tai GFX konkursuose, dažniausiai tai būdavo kokių nors tai SA:MP serverių forumuose daryti konkursai.. iš pradžių nelabai gerai aš ir pasirodydavau juose, tačiau.. po kažkiek tai laiko.. Labiau supratus ir išsiaiškinus PHOTOSHOP'o galimybes, pavykdavo užimti ir prizines vietas tuose konkursuose, jau kokius 1-2m. nedalyvauju jokiuose konkursuose, tiesiog.. buvo daug pertraukų, per kurias tie PHOTOSHOP'o "skills'ai" sumažėjo..


Maždaug prieš metus ar net dvejus sugalvojau išbandyt Illustrator'ių (Adobe Illustrator), kaip ir su PHOTOSHOP, taip ir su šituo iš pradžių buvo žiūrimi tutorial'ai ir panašiai, kol kažkas normalaus gavosi nežiūrint tutorial'u, kadangi mokausi "profkėj", joje atsirado toks dalykas, kaip "Corel Draw".. Per galima sakyt pusantrų metų pavyko išmokti tiek, kad galėčiau bent kažkiek iš to užsidirbti. Dabar neskaitant avatarų ar parašų darymo.. Taipogi užsiimu ir logotipų, firminių stilių, vizit. kortelių ir pnš. kūrimu. Dalyvauju konkursuose, specialiai būtent tam skirtoj svetainėj. Aišku nelabai dabar ir pavyksta laimėt, kadangi juose dalyvauja labiau už mane tai išmanantys profesionalai, kurie turi didesnę patirtį šioje srity.. Bet.. po kol kas nesiruošiu to "mesti", vis dėl to.. ateity gali kur nors tai pagelbėti.


 


SCkjPxB.png


 


[#4] - FIRST STEPS & EXPERIENCE.


 


Kaip jau ir minėjau, man kaip ir daugeliui pirmieji žingsniai SA:MP pasauly buvo nelabai jau ir lengvi, atsimenu vos ne visus klaviatūros klavišus teko išspaudyt, kol pavyko atidaryti "čhat'o" langą, aišku dabar tai prisiminus sukelia juoką ir pnš., bet tuo metu taip tikrai nebuvo. Turbūt kaip ir daugeliui pirmasis aplankytas lietuviškas samp serveris buvo LR*.LT.. Kiek atsimenu ten nelabai ilgai ir užsibuvau, po kelių savaičių ar net dienų "iškeliavau" iš šito serverio. Po to prasidėjo "vaikščiojimai" po pirmus pasitaikiusius serverius, o vienas iš jų iš dalies padėjo man trumpam pajusti ką reiškia būti serverio savininku. Tiesiog, kaip ir minėjau vaikščiojau po serverius ir vienam iš tų serverių, kažkokia tai žaidėja manęs paklausė ar aš esu Mantas_Roleplay iš LR*.LT, aš kažkodėl tai atsakiau, kad tai aš, tas pats žmogus, nors iš tiesų LR*.LT serveryje mano nick. buvo kitoks ir ji sužinojusi, kad aš "esu tas pats žmogus" pasakė savo draugui - serverio, kuriam buvau savininkui... Jis kiek pamenu manęs paprašė skype'o.. Aš jam daviau.. Ir po kažkiek tai laiko, jis man pasiūlė kartu kurti SA:MP serverį.. Aišku aš kas be ko sutikau, bet.. galiu pasakyti, kad tas "mūsų serveris" buvo turbūt THE WORST serveris, koks tik gali būti.. Atsimenu buvom sugalvoję vienokį pavadinimą, bet forumas buvo visai kitokio pavadinimo, nebepamenu kokį buvom sugalvoję, bet atsimenu, kad forumo pav. buvo - SAMPDORIA.. :DD. Kažkur jis rado hostą forumui už 1LT/mėn.. Ir susitarėm, kad aš už tai ir mokėsiu.. Bet.. tas litas iki šiol nepasiekė to žmogaus iš kurio buvo pirmas host'as :DD :/. Dar netgi atsimenu, kaip tas žmogus man grasino, kad.. man baigsis bloguoju.. :/ :D.. Tiesiog.. keistai atrodo visą tai prisiminus.


 


[#5] - MORE THAN ONE YEAR IN ONE SERVER & "SANKABA".


 


Kai tapau keliautoju po SA:MP serverius, kažkaip tai atsitiktinai radau tada dar gan garsų serverį - v*RG.LT.  Mmm.. neatsimenu tada buvo maždaug.. 2011-2012m. vasaros pradžia, gal klystu.. Tame serveryje "gyvenimą" pradėjau, kaip Carlos_Rivera ir tas gyvenimas tesėsi maždaug 2-3 metus. Tame serveryje, tiksliau jo forume ir buvo tie mano patys pirmieji GFX konkursai, kuriuose aš dalyvavau ir kuriuose pavykdavo užimti prizines vietas, nors tikrai buvo stiprių konkurentų.. Taipogi tame serveryje turbūt pirmą kartą tapau direktoriumi, bet tiksliai neatsimenu picų išvežiotojų ar radistų direktorium.. Kadangi tai buvo mano pirmoji patirtis direktoriaus poste, tai tame poste neilgai ir išbuvau.. Tačiau per tiek laiko, kiek tame serveryje išbuvau gavau daug šansų būti direktoriumi, kiek pamenu daugiausiai kartų buvau radistų direktoriumi.. Galbūt dėl to, nes radistai - vienas iš mano mėgstamiausių darbų SA:MP serveriuose, net pats nežinau kodėl.. Turbūt dėl to, nes daugelyje serverių radistai gali "vesti laidas", nežinau tiesiog man tai pasirodydavo gan įdomu, todėl šiame darbe ilgiausiai ir išdirbdavau, toliau sekė taksistų, picų išvežiotojų, vairavimo mokyklos direktorių postai. Mmm.. tiesą pasakius tuose postuose man sekėsi vidutiniškai, nesakyčiau, kad labai gerai, bet ir nesakyčiau, kad labai jau blogai sekėsi man direktoriauti.. Įgijęs patirties direktoriavime, gavau galimybę pabūti tiek vipu, tiek administratoriumi. Nežinau kaip kiti, bet nebūdavau tas, kuris piktnaudžiaudavo savo pareigom serveryje, aišku būdavo kartų, kai tekdavo pasinaudot suteiktom privilegijom, kad kažką lengviau "pasiekčiau". Bet tikrai tai nebūdavo labai jau dažnai..


Dabar tiksliai nepasakysiu ar būnant vipu ar administratoriumi.. Tiesiog iš neturėjimo ką veikti tuometinių serverio žaidėjų paprašiau sugalvoti man "klyčką", aišku keistai skamba, kai pats žmogus kitų prašo, kad jam sugalvotų pravardę, bet.. atsimenu, kad buvo labai daug pateiktų variantų, mmm.. įsiminė tokie, kaip.. žirafa, smurfas.. bet visus pasiūlytus nugalėjo SANKABA.. Ir su šita "klyčka" vaikščiodavau per daugelį serverių.. Ir pasakius, kad esu "SANKABA" :DD.. kai kurie, su kuriais teko žaisti kituose serveriuose atsimindavo, atpažindavo, kas aš toks, aišku ir dabar pasitaiko tokių, kurie vis dar atsimina, tai kas vyko prieš 3-4m.


 


SCkjPxB.png


 


[#6] - SOMETHING MORE..


 


Nuo savo SA:MP žaidimo pradžios išbandžiau daug ką, bandžiau daugelyje sričių save išbandyti.. "dažniausiai" ir "labiausiai" norėjau save išbandyti muzikos ir video kurime.. Nežinau per maždaug 4-5m. buvo daug kartų, kai įsijungęs FL Studio bandydavau kažką "sumest", bet.. kažko tai "awesome" sukūrimui trūksta tiek žinių apie pačią programą, įgūdžių su ja dirbti bei kas be ko noro.. Todėl.. dažniausiai.. po kelių minučių prasedėjimo "prie" FL Studio, jis būdavo išjungtas..


Kita sritis, kurią "atpūtė" į mano gyvenimą - video kūrimas. Mmm.. kiek atsimenu pirmieji mano "darbai" šioje srity būdavo tie visokie "video mix'ai" - video, kuris yra sumontuotas iš daugelio video apie kažkokį tai tarkim.. sportininką.. Šitą dalyką priėmiau rimčiau, nei tą "muzikos kūrimą", kaip ir daugeliui, taip ir kitiems.. - jų pačių sukurti darbai - jiems yra patys geriausi, patys gražiausi ir pnš.. Taip ir man tada buvo.. Nesvarbu, kad turėjau ant savo kanalų mažai subscribe'ų, vistiek darydavau tuos video.. Net pats dabar neįsivaizduoju kokiu tikslu.. Jeigu tai nelabai kam ir patikdavo ir pnš.. Dabar pažiūrėjus į išlikusius mano video YouTube - juokas paima.. - belekokių efektų mišinys ir tiek.. Nors "tada" man atrodė "WOW"!. Apačioj numesiu link'us į savo "šedevrus", jeigu rasiu ką..


Iki pat dabar.. "nemečiau YouTube".. kažkada net.. buvo kilusi tokia mintis kurti tuos vlogus, bet.. buvo dvi priežastys, kurios leido man atsisakyt šios kvailos minties - drąsos trūkumas (kalbėti prieš kamerą, "rodytis" kitiems ir pnš.) ir kaip ir su muzikos kūrimu - per mažas noras.. Ir mano nuomone tai yra mano geras sprendimas, kad nepradėjau kurti tų vlogų, kadangi.. labiau būčiau apsijuokęs prieš kitus žmones, nei jiems patikęs..


Dabar turiu YouTube kanalą "MusicDrop". Tai tiesiog kaip ir daugelis "muzikinių kanalų", kuriame yra talpinama muzika ir tiek.. 


 


Link'ai:


Pasirodo esu ištrynęs tą acc., kuriame buvo "sėkmingiausi" video, kalbant apie peržiūras.. vienintelį, kuri radau, tai tutorialas, kaip pasidaryti elegy paintjob[perspėjimas!!!:išjunkit garsą prieš žiūrėdami - balsas žiaurus - daug kur susifeilinta ir pnš..]


 


 


 


Sudomino/patiko? - +REP


Kurti toliau?


Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Sveikas Mantai, turiu tau klausimėli, ar esi kada nors bandęs dirbti su Cinema 4D ? Jei taip kai tau sekęs ? Jei ne kodėl neišbandei ? Pats ištikro domiuosi grafika bet labai šio to ir nemokų.. Šaunus blogas Mantai sėkmės tau. ;) Spaudžiu žalia.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Per skaičiau viską, labai patiko spaudžiu žalia.

DQ!

 

Sveikas Mantai, turiu tau klausimėli, ar esi kada nors bandęs dirbti su Cinema 4D ? Jei taip kai tau sekęs ? Jei ne kodėl neišbandei ? Pats ištikro domiuosi grafika bet labai šio to ir nemokų.. Šaunus blogas Mantai sėkmės tau. ;) Spaudžiu žalia.

Zdr, dq.

 

Mmm.. bandęs tai esu kažkada, bet.. man ten.. galima sakyt.. "kosmosas", žiauriai tingėjau žiūrėt tutorialus ir t.t. tai ištryniau..

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Maloniai skaitėsi tavo blogas ,atrodo laisva ranka rašyta tavo šitas blogas , malonu tikrai skaityti ,o tavo darbai GFX ir beproto gražūs .


Ačiū tau,kad esi mūsų serveryje  .


Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

 

Maloniai skaitėsi tavo blogas ,atrodo laisva ranka rašyta tavo šitas blogas , malonu tikrai skaityti ,o tavo darbai GFX ir beproto gražūs .

Ačiū tau,kad esi mūsų serveryje  .

 

Dq.

 

Perskaičiau, buvo įdomiai skaityti, norėčiau kad sukurtum pora gfx pamoku :D

Dq. Įdomu, kokių tų gfx pamokų norėtum :o

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.