Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

Katkaus blogas

Arvydas_Katkus

Rekomenduojamas pranešimas

Sveiki, vieną lietingą vakarą sugalvojau, jog noriu kažką parašyt, pasidalint. Noriu su jumis pasidalinti savo istorija, t.y. ką nuveikiau šiame žaidime, kaip jame atsiradau ir ką jame atradau  ^_^ 


 


Šiek tiek apie mane


 


Žaidimo vardas atitinka mano realų vardą, taigi kas norit pasi*cenzūra*avot ar sužinot kaip atrodau, susiraskit mane fb.  :D Šiuo metu man 17, esu iš Tauragės, mokysiuosi 11 klasėje, kaip ir visi nemėgstu mokslų, bet žinau, kad jie reikalingi ir lavina protą. Mėgstu žaist ir žiūrėt krepšinį, esu Žalgirio fanas. Gimiau lygiai tą dieną, kai Žalgiris tapo eurolygos čempionais (1999-04-22), todėl tėvas ir pavadino mane Arvydu (nu typo Sabonis.. Pagavot? Ne? Ok...). Galbūt juokinga, bet kai mama gimdė, tėvas žiūrėjo kašį. Nesijaudinkit, mama leido ir prašė sirgti už ją!  :lol: 


 


Pradžialė


 


Viskas prasidėjo nuo tada, kai samp'as buvo labai populiarus ir įdomus absoliučiai visur. Ėmiau žaisti freeroamus, laksčiau su infernusu, čytinau, šaudžiau, žodžiu, viskas buvo įdomu. Po kiek laiko ėmė populiarėti ale realaus gyvenimo serveriai. Prisijungiau į vieną, pamačiau, kad niekas mano žinučių nemato, kad atsidūriau velniai žino kur ir net neįsivaizduoju kaip gaut mašiną, tai iškart išjungiau ir sakiau, kad čia totalus š.  :D O tada atradau serverį, kuris visiems iki gyvo kaulo žinomas. Ten žaisti buvo įdomu, nes buvo labai daug žmonių. Pamenu, kai norėdavau prisijungti, visada būdavo eilė, nes serveris būdavo pilnut pilnutėlis. Serveryje jaučiaus kaip kosmose, nieko nesupratau ir nieko nežinojau, bet kažkaip įsivažiavau (padėjo kažkoks čiuvelis, kurio klyčkos neatsimenu). Ėmiau žvejoti, dirbti, nusipirkau pirmąją mašiną. Žodžiu, pagavau kablį, atsirado didžiulis noras žaisti, kažką pasiekti, kažką nusipirkti. Pražaidžiau apie metus ar pusantrų, kol atradau savo hobį arba tiesiog dalyką, kuris man buvo įdomus - filmavimas, montavimas.


 


Nu ką, pradedam keverzoti


 


Parsisiunčiau sony vegasą, frapsus. Iš pradžių absoliučiai nesigaudžiau, bet sumaniau, jog reikia tiesiog bandyti kažką daryti. Pirmas mano video buvo SWAT'ų pristatymas, su kuriuo laimėjau konkursą, kurį darė Egidijus_Keza. Laimėjau 10 milijonų (kas man buvo nematyti pinigai) ir pasiūlymą dirbti jo darbe. Pamenu, kai dariau tą video, tai net stebėjaus, kaip gerai gaunasi (nors jis nebuvo įspūdingas) ir papostinęs sulaukiau tikrai gerų atsiliepimų. Tiesą pasakius myžau į kelnes, nes žiauriai smagus jausmas, kai tavo darbą įvertina.  Žodžiu, pradėjau dirbt swatu, visai smagu buvo. Išmetė po ~4 dienų, nes draugeliui pripisau freestarų. Per daug nesijaudinau, nes jau buvau pasiruošęs kurt dar kažkokių filmukų. Tada atėjo vienas rečiausių vaizdų tame serve - savininkai pradėjo dirbti, rūpintis servu. Kaip visada, buvo paskelbti konkursai: paveiksliuko, keli eventai bei video. Spėkit, kurį aš pasirinkau? Žodžiu, ėmiaus darbo. Per tą laiką buvau išmokęs pilną įvairiausių pribambasų, kurie atrodė visai gražiai. Filmavau daug. Kadangi nekilo idėjų, ėmiau filmuoti serverio vietas (kaip visi anksčiau darydavo). Montavau visą dieną, stengiausi viską ištobulinti, pagerinti. Įkėliau video į konkursą ir laukiau jo pabaigos. 6 vieta. KĄĄ? Juk aš tokį ahujėną padariau.. Ai *cenzūra**, kad nelabai čia geras... Pasižiūrėjau kitų darbų ir nusprendžiau, jog nieko aš čia gero nepadariau, ir kad galiu žymiai geriau (visada yra kur tobulėti!). Tada supratau, jog filmukuose labai svarbią dalį atlieka muzika, pats nufilmavimas ir idėja. Ėmiau kurti scenarijus, planuoti eigą (pradžia, eiga, kulminacija, pabaiga). Ėmiau kurti dar daugiau video, vis labiau stengiausi ir tobulėjau, serveryje pradėjau sulaukti dėmesio (katkau kada naujas vydyo). Šis hobis man darėsi vis įdomesnis ir įdomesnis, labai patiko juo užsiimti ir tada įvyko labai nelauktas ir iš tiesų netikėtas dalykas - atranka į filmukų režisierių.


 


Nu WATAFAK


 


Atrankos pradžioje tiesiog pradėjau stebėti konkurentus, koks jų lygis ir ką aš čia galiu pasiekti. Buvo visai neblogų žmonių, bet nusprendžiau išbandyti savo jėgas! Užpildžiau anketą, atrankos laikotarpyje pakūriau dar kelis video, kurie asmeniškai man labai patiko, net nostalgija apima kai jų kūrimą prisimenu ;d Žodžiu, atranka ėjo į pabaigą, aš apie ją net kiek primiršęs buvau, tada buvo šiek tiek atsibodęs žaidimas. Prieinu prie kompo, žiūriu prie skypes vienetukas - galvoju kažkieno gimtadienis ar panašiai. Kontaktas vardu Evaldas nori jus pridėti į savo draugų sąrašą. Galvoju kas jis toks, ai pala, čia gi Jasonas. Pala, KĄ? Žinutę ar bent kažkokį žodelį gauti iš šio servo savininkų visada buvo ir bus didelis įspūdis, nors jie niekuo nepasižymi, bet tiesiog ten tokia atmosfera. Iškart pridėjau, gavau žinutę: sveikas, atrankoje tu mums pasirodei geriausias variantas, norime paklausti, ar vis dar domina pareigos mūsų serveryje? Atrašiau "nu"  :lol:. Žodžiu, pasirašinėjom, jis man davė užduotį - sukurti rimtą video, pasirinkti kurio darbo pristatymą aš noriu daryti. Visą dieną galvojau kuris gautųsi geriausiai, apsistojau ties baikerių darbu (skamba kaip visai įdomus filmukas, ar ne?). Nebuvau baisiai žinomas, tuo labiau buvau 14-kos metų, balsas kaip pelės, bet vienas žmogus man leido pasitrainiot po jo firmą, pafilmuot ką jie veikia ir kartais net pavadovaut. Tas žmogus buvo Arnoldas_Beh, su kuriuo vėliau bendravau gana nemažai. Žodžiu, sukūriau video, ištaisiau klaideles, nusiunčiau Evaldui ir laukiau atsakymo. Atsakymas buvo "pasaka", o tada ir supratau, kad pasiekiau KAŽKĄ, ko net nesitikėjau pasiekti  :) 


 


Pareigos


 


Forume atsirado naujas rangas, "filmukų režisierius", ko anksčiau niekada nebuvo. Spalva buvo žalia, labai džiaugiausi, kad tą postą gavau. Forume pasklido "kas tas režisierius", "kas čia per rangas", bet buvo ir tokių, kurie mane pasveikino ir mane jau žinojo, buvo malonu matyti forumo reakciją! Gavau skiną, gavau taškų, buvo kažkas nerealaus, kad ir kaip tai juokingai man dabar skamba...  :lol: Tada atsirado dar didesnė motyvacija kurti, daryti. Po mėnesio gavau ir moderatorių, moderavau "Video" skiltį, išties buvo įdomu ir smagu. Patekau į komandos chatą, kur atmosfera buvo labai įdomi ir linksma. Visi ėmė klausinėt kas aš toks ir taip toliau, nes jiems žinomas nebuvau. Stengiausi nepezėti tame chate, stebėjau kas ten vyksta, nes buvo įdomu pažiūrėti. Žodžiu, nelabai net pamenu ką veikiau pareigose, tiesiog dirbau ir vis tobulėjau ties filmukų kūrimu. Tada prasidėjo streikas komandoje, tiesiogine ta žodžio prasme. Savininkai nieko nebedarė, nebuvo nei taškų, nei paprasto "ačiū" moderatoriams už darbą, taigi nusprendėme paleavinti į kitą servą, kurio gyvenimas verda Las Venturas mieste. Tą dieną komandą išleavino labai daug žmonių, tiksliai net nepamenu kiek, bet jeigu neklystu siekė dviženklį skaičių. Nepamenu net kas leavino, tik atsimenu John_Juske, soriukas jeigu kažkas dar skaitys, atmintis šlubuoja. :D Nelabai pamenu ką ten veikiau, bet atsimenu, jog greit prasimušau, nes adminai žinojo kas aš toks ir kas tokie yra kiti komandos nariai. Ten kūriau daug video, iš tiesų žaidimas tuo metu tame serveryje buvo labai smagus, žaidė daug žmonių. Susipažinau su Roku, t.y. Mafijos_Tevas (Rokai, tavo slapyvardis žiauriai juokingas, soriukas), nors daug nebendravau, bet kažkaip apie jį susidariau gerą nuomonę. Pasiekiau ir pirmąjį savo direktorių (tralistų), kurio nelabai vertinau ir buvau labai neaktyvus, nes buvo vasara ir tiesiog tingėjau žaisti. Pamenu, kai reikėdavo pildyti aktyvumą ir reikėdavo pražaisti bent valandą, tai labai sunkiai spėdavau ;d O tada tiesiog padariau pertrauką nuo žaidimo, viskas atsibodo, buvo geri orai ir buvo ką veikt lauke.


 


Nu tipo grįžau


 


Pamatęs, jog ankstesniame serveryje vienas pagrindinių adminų tapo Rokas, kilo noras pažaisti. Tą pačią dieną man parašė Juske, pasakė, kad Jasonas domisi kur esu ir ar nenorėčiau pareigų. Susirašėm, pakūriau video, vėl gavau pareigas, bet nebuvo tokio hyp'o. Tada paleavino Rokas (tikriausiai suprantat kodėl, o jeigu ne, tai pasakysiu: tame serve komandoje būti yra tas pats, kas darbas ir pastangos sulįstų į *cenzūra*ę, tavo darbas nevertinamas ir panašiai). Nebuvo smagu, nes kai dirbo Rokas, servas buvo labai gyvas ir tą servą seniai kas tokį matė. Bet eh, norėjau pažaisti ir pakurti video, taigi tą ir dariau. Prikūriau nemažai, išbuvau tikrai ilgą laiko tarpą, tiksliai neatsimenu kiek, bet gal apie metus (kiek pamenu buvau metęs ir vėl gavau, bet nepamenu nieko iš to laiko, man rodos buvau tapęs ir pavaduotoju, lyg radijos). O tada Juske parašė apie Greenside, kad Rokas kuria projektą, ir kad tikėtis iš jo galima daug. Susidomėjau. Komanda, buvusi tame serve, diskutavo apie jį ir dauguma planavo paleavint kai jis atsidarys. Buvau ir beta testavime, betestuojant aš supratau, kad šis servas bus žiauriai įdomus ir prasmingas, kadangi šie savininkai yra žmonės, kurie negaili nei "ačiū", nei pastangų, kad servas klestėtų ir būtų geras. Pakūriau ir video, štai ir jis:



nieko įspūdingo, bet tiesiog norėjau padėti išplatinti žinią, jog šis servas bus žiauriai geras.


 


Žalioji pusė


 


Serverio startas. Žmonių - begalybė. Serveris lūžo. Nu žodžiu, niekas nesitikėjo tokio dėmesio. Daug kam patiko, bet kažkodėl žaidėjų po starto nebuvo daug. Visi išsibarstė, įspūdžiai dingo, o savininkai ties tuo tikrai nesiruošė sustoti. Pamenu tuos laikus, kai serveryje žaisdavo 10 ar 5 žaidėjai, buvo liūdna matyti, kad toks serveris nesulaukia dėmesio. Aš tuo metu pareigų lyg ir neturėjau, tiksliai net nepamenu kaip jas gavau. Man atrodo, kad parašiau Rokui, jog noriu pareigų, jis pagalvojo ir davė šansą. Aktyvumu čia tikrai nepasižymėjau, sukūriau gal 5 video ir kažkodėl niekad neįtikdavau Rokui (nesupraskit blogai, tiesiog kažkas nepatikdavo ir tiek, skonio reikalas!). Gal praradau tą norą tobulėt? Stengiausi sukurti kažką naujo, nematyto, galbūt ne visi suprasdavo mano perteikiamas mintis ;d Asmeniškai man visi video patiko, aišku, visada galima geriau. Nenoriu teigti, jog video įnešė šmaros į servą, bet paslapčia vistiek manau, kad dalele prisidėjau prie šio serverio klestėjimo! Atmosfera čia nuostabi, ypač komandoje. Savininkai - paprasti, malonūs bei šilti žmonės, su kuriais ne tik apie samp'ą galima pabazarinti. Rekomenduoju ir rekomenduosiu čia žaisti visiems, nes palyginus su kitais serveriais, šitas yra trim metrais virš kitų galvų. 


 


 


Tai būtų tiek, tikiuosi, jog kažkas perskaitys ir kad kažkam bus įdomu, visai smagiai čia parašiau ir smagiai prisiminiau, ką nuveikiau šiame žaidime. Bet čia dar ne pabaiga, ir rudenį prižadu, jog grįšiu ir vėl pakursiu kokių videkų, nes man ši veikla patinka, o žinant, kad ji atneša naudos šitam serveriui ir jo savininkams, motyvacija dviguba! Nematau prasmės rašyti "maladec" žmones, nes visų neišvardinčiau.  Būtų smagu išgirsti jūsų nuomones, ar jums buvo įdomu, ar neįdomu, taigi parašykit kokį komentarą kas perskaitė  ^_^


Mano youtube kanalas, kam įdomu - pasižiūrėkit: https://www.youtube.com/user/PepsizLT


 


Peace  B)


Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Nu joo.. skėlei čia. Matau kad tau su rašymu ne ką prasčiau nei su video kūrimu :) Irgi nepatingėjau visko perskaityt. Beabejonių išskiriu blogą ir dėkoju už laiką skirtą jį rašyti. Labai tikiuosi jog ateity dar nustebinsi daugybe owsum video bei kaip pats rašei You'll be back :)

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Realiai kalbant apie tavo video kokybe ir pačia įdėja tai yra tiesiog nesulyginima su kitais matytais vfx'eriais . Galbūt tavo video neįtikdavo Rokui , bet tada kyla klausimas kur rasti geresnį už tave? Žinoma jau senai matėsi , kad esi šiek tiek prie tinginio ir nelabai nori daryti tu video , bet ką padarysi jeigu yra kokybė tada kenčia kiekybė , jeigu rašyčiau aš irgi kažką panašaus turbūt daugiausia teksto būtų iš komandos chat'o ir eventu rengimas :D gr Katunskyte gl.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

O mano senasis DPD Kurjeris,swx.Viską perskaičiau,wau,iš tiesų kada atėjau čia,ir pamačiau tavo video jie buvo tokie nuostabus,taip užkabindavo. Tavo sukurti video,taip apibūdindavo serverį,na nemačiau,kad kas kitas taip vfx'intu. Net Nikita nesugebėjo už tave geriau padaryti video(srr gruzi). Gaila,kad tavo aktyvumas smuko bei video tavo,jau retas dalykas. Bet laukiame tavęs bei tavo video dar čia. :)

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Wow wow wow, tikrai puikiai viskas parašyta, viską net perskaičiau ir buvo labai smagu skaityti. nu tikrai geras blogas, na kagi krc laukiam videko >šypt>

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Labzz Katkau, kaip einas ? Ai nu, gi šūlėj susitiksim :D Šiaip viską skaičiau, nors nesu mėgėjas skaityt tokias rašliavas, bet ... Retas kuris taip išmanytų video kūrimas, aišku pradžia visiems sunki, bet per laiką tikrai ištobulėjai neblogai ir su tuo norėčiau pasveikinti. Istorija man pačiam priminė tuos laikus, kuomet būdavo sunku prisijungti į mums visiems gerai žinomą serverį, nes ten būdavo pilnas hostas ir apie šį ... Vienu žodžiu keliu nykštį aukštyn ir sėkmės tau seniuk, lauksim pratęsimo :P

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Sveikas Arvydai, skaitydamas tavo bloga, teko ir pačiam man susimastit, mane įkvėpiai su tuo filmuku kuriamais, kaip tu išvis nemokėjai, bet supratau dabar, kad kurie žmonės gimsta su talentu :D taigi ką galiu pasakyti, tik tiek kad tavo blokas mane pribloškė, tikrai būtų malonu paskaityti iš tavo pusės kažko daugiau, bet šitas blogas man ypatingas, nežinau gal tuom kad čia taip gražiai išdėstytos mintis. :? Taigi sėkmės tau, labai patiko skaityti.


Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

 

Sveikas Arvydai, skaitydamas tavo bloga, teko ir pačiam man susimastit, mane įkvėpiai su tuo filmuku kuriamais, kaip tu išvis nemokėjai, bet supratau dabar, kad kurie žmonės gimsta su talentu :D taigi ką galiu pasakyti, tik tiek kad tavo blokas mane pribloškė, tikrai būtų malonu paskaityti iš tavo pusės kažko daugiau, bet šitas blogas man ypatingas, nežinau gal tuom kad čia taip gražiai išdėstytos mintis. :? Taigi sėkmės tau, labai patiko skaityti.

 

Niekas negimė mokėdamas ;) nebent juodukai krepšinį žaist..  :lol: ačiū už gražų komentarą, labai malonu kad patiko  :lol:

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Nu jo, toks ilgas tekstas bet kažkaip noriai perskaičiau, o skaityt labai, labai buvo įdomu. Aš tavęs nelabai pažystu kaip serverio žaidėjo, nes pats tik prieš daugiau nei keleta mėnesių pradėjau žaist, bet kaip ''video montuotojo'' rangą turintį asmenį žinojau. Žodžiu, gryžk ir vėl padėk serveriui klestėti.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Nu galiu pasakyti kad gražiai viskas parašyta ir pačiam buvo įdomu skaityti,sėkmės tau toliau mačiau tavo video,galiu pasakyti kad mokį kurt video ir labai gražus ir nesustok kurk toliau

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Tema rakinama.

Blogai bus užrakinti tada, kai to paprašys blogo savininkas, kada internetiniame dienoraštyje dvi savaites nevyks jokios diskusijos ar blogas bus ilgai neatnaujintas. Dėl atrakinimo kreiptis į PM.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiuo metu peržiūri   0 narių

    Nėra registruotų vartotojų, kurie šiuo metu peržiūri šį puslapį.

  • Nariai peržiūrėję temą

    1 narys peržiūrėjo šią temą:

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.