Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

DeshawnT atvirai ir aiškiai

DeshawnT

Rekomenduojamas pranešimas

Sveiki,

Na manau pradėsiu paprastai. Kalbėsiu ne kaip žaidėjas, o kaip didžiulę patirtį sa:mp serveriuose turintis žmogus. 

Niekada nesusimasčiau, jog grįšiu į samp, tačiau praėjus šiek tiek laiko nusprendžiau, kad laikas vėl pradėti kažkur žaisti. Pasirinkau GreenSide.lt visų pirmą atėjęs pastebėjau, jog architekto darbai yra labai gražūs ir kokybiški, taip pat yra ir su kodavimu. Viskas prašytą be klaidų, jokių bug'ų ir nesamoningų komandų, kurios tik apkrauną serverinę. Manau išties verta pakalbėti apie pliusus ir minusus kas šiame projekte negerai, kodėl kartais čia verta grįžti, o kartais netgi norisi išeiti net neparašius atsisveikinimo.

Projektas turi žaidėjų, gyvenimas čia verta, yra pasirinkimas, ką veiksi, verslai, darbai, kompanija, viskas kas geriausia yra sudėta čia, žinoma kaip visada trūksta kažko kaip ir visur. Mano pagrindiniai žodžiai SA:MP projektuose yra tokie, jog projektai bijo naujovių, kažką sukurti naujo, nebijoti pripažinti klaidų, o kartais net paprašyti pagalbos žaidėjų. Viskas kas yra gražiausia yra sugalvojama iš idėjos, kad ir šis projektas, sukurtas apie ekologiją, viskas paremta vien tai, žinoma yra tu niuansu kada ir ekologija paveda. Niekada netrūko gerų žodžių kažkam apibūdinti, bet...

Projekte yra didžiulių skylių kurias reikia nedelsiant užlopyti, nors suprantu, jog projektas turi didžiulę komandą ir žmonių būtį, tad manau reiktu pasistengti.

Rokai, esi savininkas, pastebi kas yra gero, kas blogo, kaip asmens nepažįstu, tačiau galiu drąsiai pasakyti vieną dalyką turi galvą ant pečių jeigu sugalvojai taip sukurti projektą remiantis ekologiją, ir tai išties skatiną jaunų žmonių suvokimą apie projektą. Tačiau, kad ir kaip bebūtų liūdna noriu ir pakritikuoti. Turi prižiūrėtojus, turi pagalbininkus. jiems labai trūksta rimtumo, pasiryžimo, atkaklumo. Manau viską galima išvardinti. Tad:

1. Administratoriai.

Kaip pastebėjau administratoriai yra perkami, ir tai nėra blogai, tačiau yra viena neigiama medalio pusė. Administratoriaus pareigybės nėra vien tik privilegijų turėjimas žaidime ir jomis naudojimasis. Turint tokias privilegijas eina ir didžiulė atsakomybė. Reikia visada tikrinti serverį, jo žaidėjus, rengti event'us, konkursus, dalyvauti serverio gyvenime. Čia manau gal būtų labiau pasiūlymas negu kritika, bet pasakysiu tai atvirai. Administratoriai privalo būti renkami, kadangi tik taip surinksi, tinkamą komandą kuri tau padės apsiims serverio priežiūra, tvarkysis kai tavęs nebus šalia, suprantu, jog administratorius koordinuoti yra prižiūrėtojo darbas, tačiau peržvelkime ir jo darbus. Kiek esu serveryje nei karto nepastebėjau, jog jis kažką doro darytu, skirtu įspėjimus, kurtu baudžiamąjį kodeksą, sukurtu tam tikras teisės normas kuriomis būtų privaloma serveryje administruojant vadovautis. O jeigu administratoriai yra parduodami dėl pinigų ( tai sakau nenorėdamas nieko įžeisti). Šiuos lygius galima pakeisti Moderatoriais kurie būtų perkami ir tai būtų aukščiau negu VIP nariai, tačiau žemiau negu administratoriai. Nes peržvelgus administracija. Ten sėdi visai vaikai (nekalbu apie visus) jie nesupranta kas yra administratorius ir kokia jo pareiga. Arba tai reikia smarkiai tvarkyti arba daryti išvadas jog prižiūrėtojas yra netinkamas. (Atsiprašau, kad sakau tai, bet karti tiesa, geriau smūgis kuris  ištiesins tave, o ne tyla ir bijojimas kažką pasakyti.)

2. Direktoriai.

Kol kas su jais nėra didelių nesklandumų, tačiau jie nėra labai bendraujantys. Paklausus kada atranka jie tiesiog tave ignoruoja. O jeigu aš naujas, arba o jeigu buvau trumpam išėjęs ir nepamenu tvarkos kokia čia vyksta.  Dar neaiški jų padėtis darbu valdyme ar jie gali teikti savo pasiūlymus, ar turi konferenciją kurioje galėtu apie tai viešai kalbėti, ar tai yra tabu.

Yra daug skirtingų dalykų kurie serverį padarytu išsiskirianti iš kitų arba jį padaryti griežtesniu, kadangi serveris yra sunku, tačiau ne griežtas. Suprantu, jūsų projektas skaičiuoja tik 3-ius metus, tačiau kaip pastebėjau dar neįsivažiuoja. Tiek su gaujomis, tiek su naujų idėjų įnešimu į projektą. 

Pasakysiu karčia tiesą kaip žmogus, draugas, administratorius, savininkas, prižiūrėtojas, VIP, moderatorius, direktorius ...

Visada reikia stengtis judėti į priekį su galimybėm kilti, o ne likti pilka mase, kuri yra nusibodusi ir nieko naujo nebegali pasiūlyti. 

 

Pagarbiai: DeshawnT - Andrius.

„Svarbiausia norai ir jų siekimas“

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Dėl administratorių pirkimo tai pritariu iš dalies, kad juos reikėtų rinkti, o ne pardavinėti už kreditus, nes dabar neretai galima pamatyt žaidėjus kurie turi iki 5k xp ir jau laksto su adminu. Dažniausiai tai būna 1 -ojo lygio administratorius, nes jie nori pasiekimą gauti, bet pasitaiko atvejų kai būna ir 3 -ojo lygio. Ir tais adminais piktnaudžiauja, kas yra negerai. Dėl direktorių klysti, visuose serveriuose tapati tvarka nusistovėjusi, kad neklausinėti dėl atrankų, nes jos būna paskelbiamos forume/žaidime. Galima nuvažiuoti į darbo biržą, ten visos atrankos yra užregistruojamos, nurodoma data, laikas, žaidime ar forume vyks atranka. 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Dėl administratoriu, patys pagalvokit, juk serveriui reikia kažkaip pragyventi, kitaip žlugs jis... Tiesiog neuždirbs serveris, ir bankrutuos. Nemanau, jog kažkoks serveris išgyventų be žmonių, kurie neperka Adminų. Dažniausiai tokie serveriai būna arba "Šudserviai" arba pasilaiko kelias savaites, ir dingsta. Tad pagalvokit logiškai, kaip serveris galėtų išgyventi be adminų, vipų ir pan.

 

 

Pagarbiai,Vilkas

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
prieš 1 valandą, Edvis_Srekas rašė:

Tikėjaus kažko neeilinio, nepaprasto, nematyto, o perskaitęs, kad dar ir tavo sanp patirtis didžiulė, tikėjausi bombos. O parašei šiukšlinai ir nevykusiai, ir dar nieko "aiškaus" tavo mintyse apie projektą neradau.

Aha, aš irgi tikėjausi kažko panašaus. Tikriausiai daug kas yra tokius pranešimus parašęs, tiesiog, čia kažko nematyto nėra, ir tiek

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.