Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

#1. Mr Crime patarimai kaip būti geru direktoriumi (konkursas laimėk 50k!)

Mister_Crime

Rekomenduojamas pranešimas

Sveiki visi!

Savo pirmą blogą norėjau pradėti man įdomiausia tema - direktoriavimu. Šiame serveryje prieš du metus buvau fūristų direktoriumi, išbuvęs kiek daugiau nei keturis mėnesius palikau, nes neturėjau laiko bei noro tęsti tai ką dariau. Šiame bloge pasidalinsiu savo asmeniniais patarimais, kaip tapti geru direktoriumi.

Man asmeniškai direktoriauti yra įdomiausia veikla serveryje. Viską gali daryti savaip, rangai, veiklos, treniruotės, komanda ir darbo įvaizdis priklauso nuo tavęs, kas gali būti geriau? Taigi svarbiausias patarimas iš manęs kaip buvusio direktoriaus: rinkite tokią komandą kokios norite! Tavo darbe komanda yra pats svarbiausias dalykas! Sistemos, rangai, veiklos niekas nėra taip svarbu kaip komanda. Kai buvau fūristų direktoriumi visi buvome samp draugais. Teamspeake net ir manęs nebūnant sugūždavo kolegos pasišnekėti, nes visi gerai sutardavo. Žinoma, kadangi mano darbas buvo vienas iš geriausių tuo metu, dėl gerų algų ir šiaip gero uždarbio, todėl aš turėjau didesnę laisvę pasirinkti žmones su kuriais dirbti. Ne visi gali pasigirti išlaikę darbuotojus po du tris mėnesius darbe, tačiau minimum 20 žmonių pas mane išdirbo bent jau mėnesį, kas yra tikrai daug. Tam jog suburčiau geresnį pulką bendradarbių pastoviai prieš atrankas paklausdavau ar yra draugų kurie nori ateiti arba ketina pildyti į darbą, tokiu atveju darbe dirbdavo daugiau artimų vieni kitiems žmonių. Kiek žinia, pas mane retai dirbdavo senbuviai. Nelabai norėdavau juos priimti, nes mano akimis senbuviai būna šiektiek pasikėlę ir dažniausiai nenori paklusti arba pritapti prie tavo darbo sistemos. Tačiau, net ir tokie senbuviai kaip Benettis ir Capellis pas mane dirbo ganėtinai draugiškai :)

Antrasis patarimas susijęs su pirmuoju - atrankose klauskite tokius klausimus kuriuose daugiau galėtumėt daugiau sužinoti apie patį žmogų, nei apie jo žinias apie darbą.Tai galbūt neveiktų tokiam darbui kaip PD, tačiau visuose kituose darbuose tai yra svarbi dalis norint suburti tokią komandą kurios norite. Koks tikslas klausti klausimus kaip “nuo kelinto rango galima vairuoti …. automobilį”  /dpulte patys nustatote nuo kelinto rango darbuotojai galės vairuoti tam tikrus auto, tai argi yra tikslas klausti tokio klausimo? Žinoma, atrankose norite jog jūsų pateikta informacija būtų perskaityta, dėl to, geresnis klausimas būtų tokioje situacijoje būtų “sakiniu apibūdinkite mūsų rangų sistemą” ar kažkas panašaus. Tokiu atveju galite sužinoti ar žmogus skaitė rangus ar ne. Apibendrinant, naudokite subtilesnius sakinius, tokiu būdu daugiau sužinosite apie asmenį, o ne jo žinias. Žinios ateis su laiku, rangą pasikelt vistiek reiks, tai anksčiau ar vėliau vistiek sužinos nuo kelinto rango gali vairuoti sultaną.

Nustokite daryti atrankas žaidime! Atrankos žaidime pritraukia tik laikinų darbuotojų. Žaidėjai kurie tikrai norėsi dirbti jūsų darbe lauks atrankos forume, tik nepamirškite vis pranešti per /dpultas kada numatoma atranka, tokiu būdu atsikratysite įkyrių /sms su klausimas apie atrankas. Atrankos žaidime yra geras būdas sulaukti darbuotojų čia ir dabar, jos gerai veikia kai būni laikinu pavaduotoju ar direktoriumi kol renkamas tikrasis direktorius, tačiau norint suburti gerą komandą, liepkite laukti atrankų forume. Žaidėjai kurie ateina į atrankas žaidime dažniausiai tiesiog ieško darbo, todėl atsibodus darbui jie greitai pabėga kitur. Taipogi, žaidėjai susirinkę į atrankas žaidime neturės tokio gero suvokimo apie jūsų darbą nei tie kurie stengiasi pildyti atrankas forume.

Kalbėkite su savo darbuotojais. Klauskite kas yra gerai, kas nėra gerai. Tokiu būdu ne tik sulauksite idėjų iš darbuotojų, bet ir jie jausis svari darbo dalis. Dažniausiai praleisdavau bent dešimt minučių pakalbėti su kiekvienu darbuotoju atskirai, pasiklausdavau kaip jam sekasi, kas jam patinka/nepatinka. Tai išties veikia. Išnaudokite jų sugebėjimus. Per kiek ilgiau nei keturis mėnesius sulaukiau daug gerų gfxerių vfxerių (Arvydas_Katkus, Mantas_Jameson, Kizuki_Kirigaya(nepamenu jo V_P tiksliai xD), Aurimas_Next, Mantas_Adomaitis ir t.t ), stengdavausi juos išnaudoti, nes tokiais atvejais jie jaučiasi labiau reikalingi šiame darbe, kas verčia juos pasilikti ilgiau, be to gaunate nemokamų gfx ir vfx darbelių kurie reklamuoja darbą. Taipogi žinokite ką darbuotojai sugeba daryti gerai, ir ko ne. Vienas galbūt turi daug laiko praleisti žaidime, kitas galbūt turi daug gerų idėjų, išnaudokite tai.

Nedarykite treniruočių iškarto po atrankos. Jeez, ar bent įsivaizduojate kaip tai nuobodu? Naujokas įsidarbinęs į jūsų darbą nesupras kas vyksta, o ir pati veikla bus smarkiai lėkšta. Pastebėkite naujų darbuotojų veiklą ką jie veikia, pasikalbėkite su jais, supraskite juos, padėkite jiems apsiprasti darbe, o po kažkiek laiko veskite treniruotę. Manau paprastiems darbams treniruotės nėra tokios svarbios, todėl geriau veskite komandines veiklas, taip paįvairinsite darbuotojų veiklą darbe, ir patiems bus įdomiau. Darykite mini reakcijų patikrinimus ir panašius mini eventus. Kai buvau fūristų direktoriumi gana dažnai darydavome komandines veiklas kurios nebūtinai būdavo susijusios su darbu, estafetės, pasišaudymai ir panašūs dalykai tikrai paįvairindavo darbą. Svarbiausias dalykas - neverskite darbuotojų dalyvauti. Tai niekam nepadeda, jeigu darbuotojas nori dirbti, leiskite jam. Žinoma, priklauso nuo veiklos, tačiau geriau surinkti penkis žmones kurie nori dalyvauti nei dešimt nenorinčių.

Paįdominkite savo rangų sistemas, pridėkite papildomų dalykų kurie vers pavargti norint pasikelti rangą. Tikrinkite ar darbuotojas vertas dirbti kitame range. Tokiu atveju praleisit laiko su darbuotoju, geriau su juo susipažinsite, plius jis lėčiau pasieks paskutinįjį rangą, kas dažniausiai yra darbuotojų tikslas, po to nemažai kas palieka, nes darbas pasidaro nebeįdomus.

Ne**zdinkite iš dfondo, gausit malkų nuo DP.

Tikriausiai pamiršau paminėti kokius penkis punktus, tačiau manau kaip pirmąjam blogui turėtų užtekti informacijos. Visi šie patarimai žinoma reikalauja daug laiko, tačiau prieš imant direktoriaus pareigas turite būti apsisprendę ir žinoti ar turėsite pakankamai laiko tam.

Kadangi serveryje šiuo metu esu retas svečias, paskutinį kartą dirbau darbe su pakvietimu gal prieš du metus. Sistemos direktoriam yra atnaujintos todėl sugalvoti naujų gudrybių yra dar lengviau. Išnaudokite tai, būkite unikalūs :)

 

KONKURSAS

Spoiler

 

Aš pasidalinau savo patarimais, dabar jūsų eilė! Pasidalinkite savo patarimais, ir kiekvienas patarimas kuris bus vertas dėmesio bus apdovanotas 10’000, o pats geriausias patarimas bus apdovanotas 50’000 serverio valiutos! Sėkmės

 

Ačiū už sugaištą laiką, tikiuosi patiko pirmasis blogas. Stengsiuosi rašyti po vieną į savaitę, nei perdaug nei permažai, priklauso nuo to kiek laiko turėsiu. Tikiuosi sulaukti jūsų dėmesio, ir komentarų. Jeigu konkursas pritrauks dalyvių, pasistengsiu ateityje sugalvoti kažką įdomesnio :)

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Mačiau minėjai komandos subūrimo svarbą kaip pirmąjį patarimą, tačiau nemačiau minties, kad gera komanda su tvirtu pavaduotoju gali būti ir pagrindinė pagalba ir variklis direktoriui. Taigi dar vienas iš patarimų - pasirinkti tinkamą pavaduotoją. Kodėl tai svarbu? Turint tvirtą, stabilų užnugarį visada galime efektyviau progresuoti. Taip pat visas "atsakingumo" darbas nepuls tik ant tavo pečių, tačiau turėsi stiprią pagalbą, galėsi atsijungti nuo žaidimo ir jaustis saugiai, žinodamas, kad tavo firmą prižiūri patikimas žmogus. Pasirinkęs netinkamą pavaduotoją, prisidėsi tik papildomų kilogramų į savo kuprinę, nes tau reikės ne tik sužiūrėti savo darbuotojus, bet būti atsakingam ir už pavaduotoją, kuris gali padaryti bereikalingų problemų pačiam Tau. Prie direktoriavimo naštos pagalbos gali prisidėti ne tik pavaduotojas, tačiau ir kiti - brandūs, ilgamečiai darbuotojai, bet čia jau viskas priklauso nuo direktoriaus.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
1 hour ago, Mister_Crime said:

Nedarykite treniruočių iškarto po atrankos. Jeez, ar bent įsivaizduojate kaip tai nuobodu? Naujokas įsidarbinęs į jūsų darbą nesupras kas vyksta, o ir pati veikla bus smarkiai lėkšta.

Pritariu visu 100 procentu.

Neblogas blogas, ko gero mėgstamiausi skaitalai yra įvairūs direktorių atsiliepimai, senos marko ir nico analizės iš dp laikų ir retkarčiais pasitaikantys žurnalistiniai interviu iš kokio nors dabartinio direktoriaus. Lauksiu sekančio blogo šia tema, sėkmės !

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Dar vienas patarimas, tai galbūt reikia labiau sudominti savo darbuotojus, stengtis daryti įvairias veiklas (nebūtinai treniruotes) bei duoti minimalias premijas, kad būtų didesnė motyvacija dirbti bei negalvotų, kad šiame darbe nieko neuždirbsi.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
6 hours ago, EurasPitas said:

Reikėjo viena kita žodį apie Gvidas_Ham parašyt, kuris furistus ir iškėle į aukštumas.:D geras blogas.

Colinas

Apie Gvidą paminėčiau jeigu kalbėčiau aplamai apie fūrų darbą. Žinau, Gvidas yra visų laikų geriausias fūristų direktorius, jis buvo toks geras, jog puse mano metų fūristų sistemos buvo jo idėjos. Jis fūristų legenda, tačiau šiame bloge kalbėjau apie savo paties patarimus žaidėjam kurie nori būti geresniais direktoriais, Gvidas čia būtų ne prie ko :D

6 hours ago, Visma_Emilis said:

Mačiau minėjai komandos subūrimo svarbą kaip pirmąjį patarimą, tačiau nemačiau minties, kad gera komanda su tvirtu pavaduotoju gali būti ir pagrindinė pagalba ir variklis direktoriui. Taigi dar vienas iš patarimų - pasirinkti tinkamą pavaduotoją. Kodėl tai svarbu? Turint tvirtą, stabilų užnugarį visada galime efektyviau progresuoti. Taip pat visas "atsakingumo" darbas nepuls tik ant tavo pečių, tačiau turėsi stiprią pagalbą, galėsi atsijungti nuo žaidimo ir jaustis saugiai, žinodamas, kad tavo firmą prižiūri patikimas žmogus. Pasirinkęs netinkamą pavaduotoją, prisidėsi tik papildomų kilogramų į savo kuprinę, nes tau reikės ne tik sužiūrėti savo darbuotojus, bet būti atsakingam ir už pavaduotoją, kuris gali padaryti bereikalingų problemų pačiam Tau. Prie direktoriavimo naštos pagalbos gali prisidėti ne tik pavaduotojas, tačiau ir kiti - brandūs, ilgamečiai darbuotojai, bet čia jau viskas priklauso nuo direktoriaus.

Pritariu, čia vienas iš punktų apie kuriuos nekalbėjau, nes pavaduotojo rinktis nelabai moku. Dažniausiai visi pavai būdavo neaktyvūs :D . no offense jeigu kažkas iš buvusių pav skaitys xDD

4 hours ago, Jim_Miller said:

Dar vienas patarimas, tai galbūt reikia labiau sudominti savo darbuotojus, stengtis daryti įvairias veiklas (nebūtinai treniruotes) bei duoti minimalias premijas, kad būtų didesnė motyvacija dirbti bei negalvotų, kad šiame darbe nieko neuždirbsi.

nepyk draugas, bet mano nuomone premijos be priežasties nesuteikia motyvacijos, geriau tuos pinigus panaudoti naudingiau. Įvairios veiklos žinoma sudomina darbuotojus, tačiau apie tai jau kaip ir minėjau :) 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Didžiausias patarimas jog darbuotojai neišeitų išdirbę minimalų laikotarpį - veiklos įvairovė. Jei kiekvieną dieną kolektyvas važinės, kels ridą ir atliks savo funkcijas (pagal darbo pobūdį) jie praras visą motyvaciją dirbt. Kai PD darbe tiek pat veiksmo kiek ir taxi - kodėl nepasirinkus lengvesnio, o gal net ir labiau apmokamo darbo? Taip pat treniruotės pasidarė per daug banalios, kam važinėti eilute ir rėkt ant darbuotojų, kad nesugeba net to padaryt, kai galima padaryt įvairias inscenizacijas, pritaikyti darbuotojų žinias kasdieninėse situacijose ar surengti kažką, kas visiškai atitrauktų nuo darbo ir suartintų kolegas. Na o darbuotojų bendravimas sukuria darbo viduje puikią atmosferą, visiems tapus viena komandą taip pat užsimiršta rutina. Pats būdamas direktoriumi netoleravau bendradarbių įžeidinėjimų, diskriminacijos dėl amžiaus etc. To nerekomenduoju toleruoti ir kitiems. Na o darydami smulkmenas paįvairinate darbą, o tai tik pliusas jūsų, kaip vadovo įvaizdžiui ir žinoma prasiplės lojalių darbuotojų sąrašas jūsų firmoje. 

 

O tiems kas tingi skirti minute laiko skaitant - darbo viduje svarbiausia veiklos įvairovė ir vieninga komanda.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Nepritariu del fondo. Direktorius irgi dirba, ir jis dirba daugiausia. Is jo ranku valgo visi darbuotojai. Bet bent ne trupinius. Todel vogti? Tai vadinama algu ismokejimu. Po savaites, kas lieka bus tavo arba dp rankose tau isejus. Taip kad, ta likuti gali panaudot ivairiai. Darbo naudai, ale motyvacijos, kuriu as nelabai duodavau, arba naujas TV pas tave namuose. Kiekvienas darbas turi best darbuotoja. Furose valis pvz. Tai tarkim kas aplenks ji tam prizas ten kokiu 500k, ar 1mln kad ir. Per ta laika chebra jum 5-10mln uzdirbs. Reik galvot. Visi direktoriu mato kaip melziama karve. 

Mama! As noriu pieno, noriu valgyt. Zaidime tai skamba kaip norim veiklos, veiksmo. Ir kaip nekeista kaikurie isivaizduoja save taip. Bet juk uzdirbt tai reikia! Esu mates kaip chebra bankrutuoja, isdalina visus pinigus premijom, aniem nebeidomu zaist o ir pats direktorius iseina, nes nebeturi pinigu kuriuos laimejo stupid evente. Taip, kad tas darbo ivairinimas turi nesti pelna jopapa. Galvokit. Niekad i minusa neejau. Ir nevogiau, skolindavausi tik is fondo. Marko ir taip turejo daug pinigu, jam ten kelios kapeikos nieko nepakeis. Ir grazindavau. 

Suzinokit kas yra Elon Musk. Kiek jis galios turi sioi planetoi vien del savo galvos kur reikia pinigus kist. 

 

P. S. Rekomenduoju ta kur aplenkt reikia. O jei darbuotojas dar dirba ir jis geriausias, tai moket truputi daugiau uz titula. Kitiem va yra motyvacija. Kur ten gauni 20k i sav. O kir gali kokius 200k i sav. Tai varke? 

 

@Laurynas_Leigon @Mafijos Senelis @Edvis Gaming

@Justas_Jucius

@Kenshin Yona

 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
On 8/2/2018 at 19:28, Gvidas_Ham rašė:

Nepritariu del fondo. Direktorius irgi dirba, ir jis dirba daugiausia. Is jo ranku valgo visi darbuotojai. Bet bent ne trupinius. Todel vogti? Tai vadinama algu ismokejimu. Po savaites, kas lieka bus tavo arba dp rankose tau isejus. Taip kad, ta likuti gali panaudot ivairiai. Darbo naudai, ale motyvacijos, kuriu as nelabai duodavau, arba naujas TV pas tave namuose. Kiekvienas darbas turi best darbuotoja. Furose valis pvz. Tai tarkim kas aplenks ji tam prizas ten kokiu 500k, ar 1mln kad ir. Per ta laika chebra jum 5-10mln uzdirbs. Reik galvot. Visi direktoriu mato kaip melziama karve. 

Mama! As noriu pieno, noriu valgyt. Zaidime tai skamba kaip norim veiklos, veiksmo. Ir kaip nekeista kaikurie isivaizduoja save taip. Bet juk uzdirbt tai reikia! Esu mates kaip chebra bankrutuoja, isdalina visus pinigus premijom, aniem nebeidomu zaist o ir pats direktorius iseina, nes nebeturi pinigu kuriuos laimejo stupid evente. Taip, kad tas darbo ivairinimas turi nesti pelna jopapa. Galvokit. Niekad i minusa neejau. Ir nevogiau, skolindavausi tik is fondo. Marko ir taip turejo daug pinigu, jam ten kelios kapeikos nieko nepakeis. Ir grazindavau. 

Suzinokit kas yra Elon Musk. Kiek jis galios turi sioi planetoi vien del savo galvos kur reikia pinigus kist. 

 

P. S. Rekomenduoju ta kur aplenkt reikia. O jei darbuotojas dar dirba ir jis geriausias, tai moket truputi daugiau uz titula. Kitiem va yra motyvacija. Kur ten gauni 20k i sav. O kir gali kokius 200k i sav. Tai varke? 

 

@Laurynas_Leigon @Mafijos Senelis @Edvis Gaming

@Justas_Jucius

@Kenshin Yona

 

Jeigu 200k į savaite mokėtu, neičiau į tikra darbą.

Geras blogas, btw sužinojau ko nežinojau :D Ačiū! 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.