Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10

Selija

Rekomenduojamas pranešimas

FuXVMEl.jpg 

SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.

Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.

Spoiler

 

Paimti interviu iš:

1.       Bonnie_Rosa;

2.       Marko_Escobar; +žaidimas.

3.       Dimitri_Russia; +darbuotojų nuomonės apie jį.

4.       Ernis_Pokemon; +darbuotojų nuomonės apie jį.

5.       Freez_Armani; +darbuotojų nuomonės apie jį.

6.       Nico_Moretti; +jam klausimus užduoti galėjo visi norintys.

7.       Pasakojimai apie senesnius/įsimintinus laikus GS serveryje: (Matthew_Bennett, Skrajojantis_Olandas, Gvidas_Ham)

8.       Mafijos_Tėvas. +žaidimas.

 

Straipsnių temos:

1.       ‘‘LUXUS‘‘ automobilių salonas. Brangiausias automobilis už 40 mln €;

2.       Klounas maniakas (1,2,3 dalys);

3.       Direktoriai žaidė žaidimą;

4.       Naktinis medikų ir mechanikų darbas;

5.       Vestuvės;

6.       Ieškomi nusikaltėliai: Mister_Crime, Rolling_Paul, Matt_Payne, Billy_Jack;

7.       Lenktynės. Ema_And VS Rebeka_Sander;

8.       Tyrimas - Kodėl žaidi GREENSIDE serveryje?;

9.       Vilų rajonas - Egidijus_Keza, Nico_Moretti, Petras_Durant;

10.   TS moderatorių nominacijos;

11.   Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.

 

 

Nr. 10 leidinio TURINYS

  1. Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas);
  2. Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.

JZ9mkDr.jpg

 

||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||

 

1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?

Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 

2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?

Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 

3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?

                Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.

                Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.

4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?

Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.

5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?

Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 

6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 

Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.

7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.

Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 

8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?

Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 

9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?

Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 

10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?

Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.

                Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.

11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 

Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 

12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?

Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 

13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?

Cbug negrąžinsiu.

 

 

*ŽAIDIMAS.

Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)

Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.

Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.

Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus).. :D

 

JZ9mkDr.jpg

 

||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||

 

GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:

GICEwd0.png 

 

JZ9mkDr.jpg 

 

Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7Nr8 / Nr9

tenor.gif

 

 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
22 minutes prieš, Selija rašė:

13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?

Cbug negrąžinsiu.

Galima leisti cbug ir seniau banintiems arba įtartiniems žaidėjams (arba apskritai visiems gaujiniams) reiktų naudot anticheat'ą, su kuriuo neprisijungtų su jokiais čytais.

Bet tai kam to reikia, geriausia uždraudžiam cbugą ir lošiam, kai nėra jokio įdomaus veiksmo per zonas.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

realiai bent man ne tiek rupi cbugas, kaip normali gauju sistema. norejau dar parasyt kaika apie sita sistema, tai nerasysiu nes zinau jog 5ispejimai. tai ok krc reik laukt atnaujinimo, nes dabar serve zaist idomumo 0 (nebent tik vazinetis, kam tai patinka ok sekmes pasidarykit daug pinigu kad galetumet i banka pasidet)

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Vėlgi puikiai atliktas darbas, buvo smagu skaityti. 1.0

 

 

 

2 valandas prieš , Maksas Ameno rašė:

realiai bent man ne tiek rupi cbugas, kaip normali gauju sistema. norejau dar parasyt kaika apie sita sistema, tai nerasysiu nes zinau jog 5ispejimai. tai ok krc reik laukt atnaujinimo, nes dabar serve zaist idomumo 0 (nebent tik vazinetis, kam tai patinka ok sekmes pasidarykit daug pinigu kad galetumet i banka pasidet)

Pritariu ponas Gunce.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
19 valandas prieš , Pijus_ETG rašė:

Turbūt vienas įdomiausių užsiėmimų yra skaityti Selijos laikraštį.

 

17 valandas prieš , Arnas_Hazer rašė:

Žiauriai cool skaitalas. Didelė pagarba. 

 

18 valandas prieš , Dainius_Callidi rašė:

Vėlgi puikiai atliktas darbas, buvo smagu skaityti. 1.0

 

8 valandas prieš , James Russell rašė:

Man šis laikraštis labiausiai patiko iš visų dalių... Gerai, kad Rokas negražins C-BUG jo ir nereikia ;) Laikrastis iš ties tvarkingas, galima pagirti.. ;) @Selija

Jeigu būtų mygtukas "myliu", tai jums jį paspausčiau 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
1 valandą prieš , Selija rašė:

 

 

 

Jeigu būtų mygtukas "myliu", tai jums jį paspausčiau 

Jeigu būtų mygtukas „išbučiuosiu visą tave“, tai tau jį paspausčiau!! O šiaip rimts bajeris žiauriai geras laikraštis!! SĖKMĖS!!!! Turiu idėją tavo laikraščiui, daryti apklausas čiuvams, kurie turi rcon. :DDD būtų įdomu paskaityti, sėkmės!!!!

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.