Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×

Kovos menai - Koks yra jūsų mėgstamiausias ?

Lynch_Bar

Ar lankote kažkokį kovini sportą ?   

11 balsai

  1. 1. Ar lankote kažkokį kovini sportą ?

    • Taip! Lankau ir man tai patinka.
    • NE! Nelankau, kovinis sportas ne man.
    • Užsiimu kita popamokinė veikla [ne koviniu sportu]
    • Nieko nelankau, geriau pasedėti namie prie kompiuterio!

Rekomenduojamas pranešimas

 

Sveiki visi GreenSide.lt forumo lankytojai skaitantis šia mano tema. Taigi žiūrinėdamas GreenSide.lt forumą atkreipiau dėmesį kad ši tema - ‘’Kitos diskusijos -->> [SPORTAS] ‘’ yra išties stipriai apleista. Paskutinis įrašas paskeltas ’Kitos diskusijos -->> [SPORTAS] ‘’ temoje buvo 2020 metu Gruodžio 13 diena.  Tad nusprendžiau užvesti šiokia tokia diskusiją.  

 

G7ettHo.jpg

KOVOS MENAI

Bet koks kovinis sportas yra gražus ir paliekantis nemažą įspūdį, bet koks kovinis sportas patinka  būtent jums, o gal lankote kokį?  Papasakokite kodėl būtent šitas kovinis sportas o ne kitas, kaip jums  sekasi treniruotėse, gal jau esate kažko pasiekęs? Ir t.t  [jei lankote].  

[!] Jei nelankote jokio kovinio sporto, vistiek pasidalinkite savo nuomone. Koks kovinis sportas jums kaip neutraliam asmeniui atrodo įdomiausias, galbūt pavojingiausias ir t.t.  

 

Keli koviniai sportai, kurie galbūt jus sudomins :

Spoileris

Kovinis sportas pavadinimu ‘’Boksas’’ 

Boksas yra klasikinis sportas, atsiradęs Anglijoje. Kai kurios nuorodos į ją grįžta šimtmečius. Žodžiu prasme šio žodžio vertimas iš anglų kalbos reiškia žiedą, dėžutę, langelį. Šiame sporte viskas priklauso nuo kovų taisyklių ir strategijų. Yra daug kovos taktikos. Bokso ir mūšio strategijos taisyklių laikymąsi visada stebi teisėjas. Tai teisėjas. Paprastai kovą sudaro 12 turų. Teisėjas gali sustabdyti kovą prieš tvarkaraštį. Paprastai jis tai daro, jei vienas ar du kovotojai negali tęsti varžybų. Jei nugalėtojas nėra nustatomas 12 raundų, tuomet teisėjai turi savo nuomonę. Iš tiesų, kiekviename raunde jie nenuilstamai seka kova. Bokso raundas trunka 3 minutes su 1 minutės intervalu. Tuo remiantis jie pateikia taškus, kurie apibendrinami siekiant nustatyti nugalėtoją. Bokso rungtynių laimėjimas gali būti apdovanotas išmušimo, nusileidimo arba kiekvieno turo balų sumavimo rezultatais. Pažymėtina, kad kiekviena šalis turi savo boksą, tačiau klasikinis bokštas yra tik Anglijoje. 

 

Kovinis sportas pavadinimu ‘’Kickboxas’’ 

Kickboxing yra klasikinių anglų bokso, tajų bokso ir taekwondo metodų derinys. Kickboxing tapo žinoma nuo XX a. Šešiasdešimtojo dešimtmečio, o bokso paminėjimas kilo iš senovinių laikų. Jo plėtra vyko po visų kovos menų populiarumo be išimties. Yra amerikiečių ir japonų kickboxing mokyklos. Japonų mokykla dirba šiose kickboxing srityse: pilnas kontaktas, pusiau kontaktas, šviesos kontaktas, spinduliuotė. Amerikos mokykloje jie pirmą kartą dirbo visiško kontakto link. Bet visiškas kontaktas neapribojo smūgių jėgos, ir su juo buvo leistos šūviai. Todėl vėliau buvo pradėta praktika ir kitose kickboxing srityse. Japoniškoje kickboxing versijoje yra labai daug tajų bokso elementų. Kubiluose, kaip ir bokso metu, dvikova suteikiama iki 12 raundų. Tačiau turas trunka 2 minutes. Lūžis tarp raundų yra 1 minutė. Teisėjas taip pat atlieka savo funkcijas. 

 

Kovinis sportas pavadinimu ‘’teakwondo’’ 

Taekwondo WTF (World taekwondo federacija) - tai populiariausias kovos šiandien. Reikalas tas, kad jis yra jau daugiau nei 10 metų yra olimpinė sporto šaka. Sportininkai dvikovoje, sukelti daugumą smūgių kaip Punch taškai duoti mažiau. Dėl Punch sportininkas gaus ne daugiau kaip vieną tašką. Ir pataikyti Teisėjas kojos gali suteikti nuo 1 iki 4 taškų. Jis priklauso nuo vietos, kurioje lašas poveikis ir metodų jai įgyvendinti. Sportininkai, kurie ateina kovoti, gerai apsaugotas. Apranga tiesiog apima visą kūną. Kova laimi tas, kuris turi įmušė didžiausią taškų skaičių. Taškai yra laikomi ne tik teisėjus, bet ir techniką. Teisėjai yra skaičiuojami kamuoliukus, jei ir pataikė į galvą. Iš beats organizme skaičiavimo būdas skaičius. Taip yra dėl to, kad vyrai dėvi elektroninių liemenes.  

 

Kovinis sportas pavadinimu ‘’Karate’’ 

Karatė kyokušin. Jį sukūrė žinomas meistras Masutatsu Ojama. M. Ojama išgarsėjo savo kovomis prieš bulius, kuriuos įveikdavo plikomis rankomis. Karatė kyokušin stilius nuo šotokan skiriasi tuo, jog kyokušin itin akcentuojamas fizinis kovotojo pasirengimas, kūno užgrūdinimas, kova vyksta artimoje distancijoje. Tuo tarpu šotokan stilius labiau akcentuoja judėjimą, kova vyksta tolimesnėje distancijoje. 

 

 

Asmeniškai aš pats esu lankęs ‘’Karate’’ kovinio sporto pamokas.  Šis kovinis sportas manęs visiškai netraukė ir lankiau jį tik todėl nes nebuvo iš ko rinktis, kitos ‘’AG’’  buvo vaikiškos ir visiškai netinkančios mano amžiaus jaunimui.  AG – Tai kaip būreliai, popamokinė veikla jūsų lankomoje mokykloje, Vokietijoje.   

 

 

 

Dėkoju už jūsų sugaišta laika skaitant šia tema!

Nepamirškite pasidalinti savo mėgstamiausiu kovos stiliumi.

@Lynch_Bar 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.