Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

Lūšnos, namai, vilos. Viskas apie jas.

Yoshy_Ami

Rekomenduojamas pranešimas

Įvadas;

Sveiki. Šiandiena noriu supažindinti Jus su serveryje esamą lūšnų, namų, vilų sistemą. Tema labai akcentuota į naujokus ir tuos, kurie nesą turėję nusipirkę būsto. Taigi apie tai ir pašnekėsim - būsto teikiama nauda, galimybės turint būstą, problemos su juo ir kt..

c36ba86f3d28a12ff6461838f6b6cd17361.jpg

Būsto rūšys, jo nauda;

Manau reikėtų pradėti temą nuo būstų rūšių ir kokią naudą skirtinga rūšis teikia. Serveryje turime 3 tipų būstus - lūšnos, namai bei vilos. Kaip ir viskas aišku, jog lūšna turės mažiau privalumų nei namas, o namas - nei vila. Čia skiriasi ir jų kaina, kur būstai randami žemėlapyje, taip pat ir būstų dydžiai, ar yra garažas, ar ne ir kt..

1. Lūšna;
 

Spoileris

 

Lūšna - tai paprasčiausias būstas, kurį galite įsigyti šiame serveryje. Jis turi įprastus privalumus, kurių pilnai užtenka tokiems asmenims kaip naujokai. Lūšna turi nedidelę erdvę dizaino įrengimui (Laisvai galite įsirengti padorų būstą, įrengdami kambarį, virtuvę bei tualetą), lūšna maža, tad aukštų čia galite įrengti tik vieną. Lūšnoje galite pasistatyti šaldytuvą, kas reiškia, jog galėsite nemokamai maitintis bei gauti gyvybių. Taip pat, lūšnoje galite nusipirkti muzikos grotuvą, bei per jį pasileisti radiją. Taip pat, galite įsigyti seifą, bei į jį pasidėti pinigus. Savo lūšnos raktus galite duoti ir kitiems žmonėms (maks. 3 asmenys), kurie galės užeiti į Jūsų namus bet kada, jeigu juos užrakinsite. Daugiau lūšna jokių svarbesnių funkcijų neteikia. Lūšnos kainos svyruoja tarp 50,000 - 200,000€, priklausomai nuo to, ar jos įrengtos, ar ne. Kaip ir minėjau, tai geriausias sprendimas naujokams, kurie nori turėti būstą.

Lūšną, kaip ir kitas būstų rūšis, galite valdyti su komanda /namas.

 

 

2. Namas;

Spoileris

Visai kito lygio būstas. Tai visus lūšnos privalumus turintis būstas, kurio privalumas papildo dar keletas funkcijų ir galimybių. Namo interjero dydis kur kas didesnis už lūšnos - čia galėsite laisvai įsirengti ne tik kambarį ar virtuvę, tačiau ir kokią sporto salę, muzikos salę, tualetą, bei garažą. Visgi, namas gali būti įrengtas tik vieno aukšto, nes čia lubos taip pat yra žemos. Name, priešingai nei lūšnoje, turėsite garažą. Garažo koordinates galėsite nusistatyti bet kurioje namo vietoje, tad garažą galėsite įsirengti tiek viename, tiek kitame namo taške. Čia taip pat galėsite įsirengti ir saulės kolektorių, kurio naudą sužinosite toliau skaitant temą. Namų kainos svyruoja tarp 300,000 - 2,000,000€, priklausomai nuo vietos, taip pat ar namas įrengtas, ar ne, ar turi saulės bateriją ar ne. Tai geriausias sprendimas žaidimą šiame serveryje pajutusiems žaidėjams, kurie nori jaustis šiek tiek aukščiau už naujus veidus, ar tuos, kurie savo finansų nesugeba tvarkyti.

 

3. Vila.

Spoileris

Aukščiausias būsto lygis serveryje, kurį galite įsigyti už milijonieriaus kainą. Čia privalumus turite tokius pat kaip ir namo, tačiau vienintelis privalumas yra tas, jog patalpos čia yra dvigubai didesnės nei namo. Čia galėsite įsirengti praktiškai bet ką - tikrą rojaus kampelį. Vila yra aukštų lubų, tad čia galėsite įsirengti net 2 aukštus. Tiesa, saulės kolektoriaus viloje įsirengti nebus galima (Serveryje yra tik viena vila, kurioje galima įsirengti saulės kolektorių). Vilų kainos išties brangios, jų kainos svyruoja tarp 800,000 - 4,000,000€, gali būti ir brangesnės, priklausomai nuo to, kokioje vietoje, bei kokia vila yra, ar ji įrengta ar ne, ar turi išskirtinę saulės bateriją ar ne. Tai būstas, skirtas milijonieriams, galintiems leisti sau viską. Kitaip sakant, vilas turi serverio grietinėlė, kuri turi finansų ir gali laisvai išlaikyti savo turimą turtą.

c36ba86f3d28a12ff6461838f6b6cd17361.jpg

Būsto įsigijimas;

Būstą įsigyti paprasta kaip 2x2. Tiesiog susiraskite norimą būsto tipą, bei prieikite prie žalio namelio icon'o, esančio šalia būsto durų. Čia paspaudę ENTER, galėsite pasirinkti, ar norite apžiūrėti būstą, ir tik po to pirkti jį ar ne, ar iš karto jį nusipirkti. Oh, parduodamą būstą galite apžiūrėti tik turint sumą pinigų, už kurią yra parduodamas pasirinktas būstas.

Lūšnas galite rasti Montgomery, Blueberry miesteliuose, taip pat ir prie Montgomery miestelio esančios upės, skiriančios Red County miestelius nuo Las Venturas miesto.

Namus galite rasti Palomino Creek, Blueberry, Dilimore miesteliuose, taip pat ir Los Santos šiaurinėje miesto dalyje, kur stūkso ne tik namai, bet ir vilos.

Vilas galite rasti Los Santos šiaurinėje miesto dalyje.

c36ba86f3d28a12ff6461838f6b6cd17361.jpg

Būsto įrengimas;

Turbūt viena iš populiariausių priežasčių, kodėl žmonės perka būstą - interjeras. Šiame serveryje žaidėjas pats turi galimybę įsirengti būsto interjerą tokį, kokį jis nori. Toliau trumpai papasakosiu, kaip reikia įrenginėti būstą, kur reikia įsigyti baldus ir kt..

1. Baldų įsigijimas;
 

Spoileris

 

Gali kilti klausimas - nuo ko pradėti būsto įrengimą. Baldų įsigijimas būtų pirmasis žingsnelis būsto įrengimo link. Naudokitės /gps, jeigu dar nežinote, kur rasti baldų parduotuvę. Nuvykę į ją, užeikite ant vieno iš pickup'ų ir atsidarykite baldų asortimentą. Čia greitai ir lengvai galite išsirinkti reikiamus baldus Jūsų būsto įrengimui. Galite rinktis iš beveik 1000 skirtingų baldų ir interjero detalių. Įsigykite baldus, ir juos per artimiausias 30 minučių į Jūsų namus atveš krovinių pervežėjai. Nusipirkę baldus, galite judėti namų link.

Mano patarimas būtų nepirkti daug baldų pirmą kart atėjus į parduotuvę. Įsigykite kelis baldus, keletą sienų, jog galėtumėte nuvykę į namus išbandyti baldų dėjimą, tekstūrų keitimą, nes tik supratus baldų dėjimo sistemą, galėsite toliau įrenginėti namą. Taip pat įsigijus būstą, atsiminkite jo ID, jo prireiks perkant baldus.

 

 

2. Baldų statymas;

Spoileris

 

Įsigijus baldus, galite pradėti įrenginėti savo turimą būstą. Naudokite jau seniau sužinotą komandą /namas, bei pasirikite punktą Namo vidaus išvaizdos valdymas, jog galėtumėte pradėti baldų statymą, bei pačio būsto įrengimą. Atidarę baldų valdymą, rasite daug įvairių pasirinkimų. Čia jau teks pasitelkti savo galvą, bei visas funkcijas išmėginti turėsite pats.

Statant baldus, galite keisti jų poziciją, pakrypimą, tekstūrą (kurių rasite net daugiau nei 9000), tad savo būstą galėsite įrengti kaip tik Jūs pats norėsite.

 

 

3. Baldų limitas;

Spoileris

 

Savo būste galite naudoti limituotą kiekį baldų ar kitokių interjero detalių (objektų). Lūšnoje galite naudoti ~300 objektų, o name bei viloje - ~600 objektų.

Jeigu pasieksite limitą, galite nereikalingus baldus parduoti - tokiu atveju galėsite įsigyti kitų baldų, bei juos panaudoti tolimesniam būsto įrengimui.

 

c36ba86f3d28a12ff6461838f6b6cd17361.jpg

Mokesčiai bei saulės kolektorius, pajamos iš jo;

Turimas būstas gali teikti tiek naudą, tiek papildomą naštą. Taigi, žemiau papasakosiu, kaip galite gauti naudos turėdami būstą, bei kaip tuo pačiu jos neturėti.

1. Mokesčiai;

Spoileris

Turėdami būstą, turėsite už jį mokėti mokesčius. Mokesčiai kaupiasi iki 100,000€ sumos, tačiau pasiekus 15,000€ ribą - jau į savo būstą įeiti galimybės neturėsite, nebent susimokėsite turimas sąskaitas savivaldybėje. Per parą už turimą būstą prie mokesčių prisidės ~2,000€ suma. Mokesčiai yra neišvengiamas dalykas lūšnų ir vilų turėtojams. Namų savininkams mokesčių galima išvengti įsigijus saulės kolektorių, o apie jį - žemiau.

 

2. Saulės kolektorius, pajamos iš jo;

Spoileris

 

Įsigijus saulės kolektorių, kurio suma siekia 150,000€, galėsite išvengti mokesčių mokėjimo. Tiesa, turėti mokesčiai iki kolektoriaus nusipirkimo išliks, tačiau jų susimokėti neprivalėsite. Turint kolektorių, mokesčiai nekils, tad galėsite ant turimo būsto neleisti papildomų pinigų. Tiesa, saulės kolektorius gali sudegti, o kad tai nenutiktų turėsite nuimti jo sukauptą energiją.

Antrasis saulės kolektoriaus privalumas - pajamos iš jo. Turėdami jį, galėsite jo sukauptą energiją parduoti, kad jums per parą gali uždirbti ~1,500€. Saulės kolektorius gali talpinti 100% energijos, kurios per ~6-7min. susikaupia 1%. Vadinasi, per parą, ryte ir vakare, galite 2 kartus parduoti turimą sukauptą energiją, bei iš to užsidirbti.

Sukaupti 100% energijos užtruksite ~10-11 valandų, tad rekomenduoju priduoti ją vieną kart ryte, kitą kart - vakare. Taip pat rekomenduoju laukti pardavimo sumos 1% nemažesnės nei 7€, nes kitaip uždirbti iš energijos praktiškai neišeis.

 

c36ba86f3d28a12ff6461838f6b6cd17361.jpg

Pabaigai;

Dėkoju, jog perskaitėte pamoką/temą, bei tikiuosi, jog geriau suprasite būsto sistemą serveryje, jeigu to dar nebuvote supratę iki šiol. Viso, gero būsto valdymo!

Vėliau žadu temai sukurti GFX paveikslėlius, tiesiog, jog tema atrodytų dar gražesnė ir padoresnė.

 

Yoshy_Ami

Redaguota Yoshy_Ami
Pataisytos kelios klaidos.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
8 val prieš, Yoshy_Ami rašė:

Mokesčiai yra neišvengiamas dalykas lūšnų ir vilų turėtojams

Kiek žinau lūšnos mokesčių nekaupia.

 

8 val prieš, Yoshy_Ami rašė:

Mokesčiai kaupiasi iki 100,000€ sumos, o pasiekus ją - į savo būstą įeiti galimybės nebus

Į būstą įeiti neleidžia nuo sukauptos 20,000€ sumos, o kaupiasi toliau iki minėtų 100,000€.

 

Rašydamas apie namus ir vilas galėjai paminėti, jog jų dydžiai irgi skiriasi tarpusavyje. Abi būsto rūšys turi po 3 dydžių variacijas. Pigiausi namai yra tie, kurie turi mėlyną stogą. Perkant iš serverio kainuoja apie 300k, turi 2x2x1 dydį. Tai reiškia, jog būstas yra 2 didelių sienų ilgio, 2 didelių sienų pločio ir 1 didelės sienos aukščio. Kiek brangesni namai, iš serverio kainuojantys apie 600k ir turintys rusvą bet ne rudą stogą, turi 3x2x1 arba 2x3x1 dydį. Rudų stogų namai turi 3x3x1 dydį. Vilų dydžius su išorės savybėmis susieti kiek sunkiau, tačiau jos taip pat turi tokias pačias variacijas kaip namai, tik turi 2 didelių sienų aukščio lubas.

O šiaip, šaunios pamokos!

Redaguota Bevardisz_Raidas

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Mokesčiai kaupiasi iki 100,000€ sumos, o pasiekus ją - į savo būstą įeiti galimybės nebus.

Bent jau man buvo tokia situacija šiandien,kad net nuo 15,000€ neleido į vilą įeiti, nes prašo sumokėti mokesčius.

Tai manau minimumas yra 15,000€ ir nuo tada nebeileidžia į vilą/namą.

 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.