Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×

Adobe Illustrator. Gidas pradedantiesiems.

Baruchas

Rekomenduojamas pranešimas

Adobe Illustrator yra programa naudojama kurti vektorinius atvaizdus. Tai gali būti kompanijų logotipai, iliustracijos, web dizainas, ikonos, diagramos, cartoons ir kt. Esminis skirtumas tarp photoshopo ir iliustratoriaus yra vektorinė ir rasterinė grafika.

 

Kas yra vektoriai?

 

Vektoriai leidžia kurti švarius, lygius darbus ir leidžia keisti jų dydį kaip tik nori, nesugadinant jų kokybės. Pvz, ar kada nors sukūrėte darbą photoshopu, vėliau sugalvojote jį padidinti ir jo kokybė suprastėjo? Tai yra dėl to, nes photoshopas naudoja rasterinę grafiką ir pikselius. Tuo tarpu Iliustratorius pasikliauja vektorine grafika, kuri susideda iš taškų, atitinkamų kampų tarp jų.

 

Photoshopas tobulą apskritimą sukurtų iš pikselių, priartinus jį daug kartų pikseliai išryškėtų.

Iliustratorius tobulą apskritimą sukuria iš keturių taškų kurie sujungti tobulais puslankiais, todėl kad ir kiek kartų priartintumėt, matytumėt lygias linijas užpildytas viena spalva, o ne pikselius.

 

vector_vs_raster_resize_by_brgtt.png

 

Vektorinė grafika galima paversti rasterinę tiesiog išsaugojus paveikslėlius įprastais png, jpeg ir kitais formatais. Norint išsaugoti vektorines formas, populiariausias tam tinkamas formatas yra pdf.

 

Kaip atrodo profesionalus darbas iliustratoriumi

 

Viena mėgstamiausių mano matytų iliustracijų. Daugiau

 

97c80930936877.5639eed7b4348.jpg

 

 

Pagrindinis įrankis - pen tool

 

Pen tool yra randamas ne tik iliustratoriuje, bet ir photoshope, after effects, indesign ir dauguma kitų programų. Tačiau iliustratoriuje jam skiriamas dėmesys yra ypač didelis ir juo naudotis yra patogiau.

 

Kodėl jis toks svarbus? Todėl, nes juo naudotis yra labai paprasta, nereikia grafinės planšetės, viskas atliekama kompiuterine pele ir keliais mygtukais klaviatūroje. Net ir aukščiau esanti iliustracija galėjo būti sukurta naudojantis tik pen tool. Tiesa, tai reikalautų labai daug laiko ir darbo.

 

Bezier game - svetainė, kurioje galit išmokti ir suprasti kaip veikia pen tool.

http://bezier.method.ac/

 

Kaip pradėti?

 

Jei jau atsisiuntėt iliustratorių (aš pats viską siunčiu iš linkomanijos, dabar naudoju CS6 versiją, bet yra nucrackinta ir naujesnė CC versija. Jums, kaip pradedantiesiems, šios versijos nelabai skirsis), reikia išmokti pačius pagrindus.

 

Aš pats prieš kelis metus pradėjau šiuo video. Reikia kantrybės ir noro išklausyti 40minučių, bet tai tikrai labai gera įžanga leidžianti suprasti kaip veikia ši programa.

 

Kas toliau?

 

http://design.tutsplus.com/- puiki svetainė, pilna įvairių profesionalių pamokų. Numesiu kelis pavyzdžius, nuo ko galbūt galėtumėt pradėti.

 

Spausti ant pavyzdžių

wedding-icon.jpg

 

final.jpg

 

diana_gingerbread_man_tut_final.jpg

 

27-flat-winter-forest-trees600.jpg

 

6_3.jpg

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiuo metu peržiūri   0 narių

    Nėra registruotų vartotojų, kurie šiuo metu peržiūri šį puslapį.

  • Nariai peržiūrėję temą

    3 nariai peržiūrėjo šią temą:

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.