Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Nusikalstamos veiklos išvalymas, ×

Tobulo serverio vizija: valdžia.

Edas

Rekomenduojamas pranešimas

Tai tėra mano įsivaizduojamas serveris, kuriame būtų malonu žaisti.. Dabar, kai einu 19 metus, sampas man visai nebemielas, nors galima būtų sukurti tiek daug... Tai gali virsti į rimtą žaidimą, kuriuo mėgautus ne vien paaugliai, bet ir suaugę. Rašau čia šią temą tik todėl, nes kol kas tai serveris turintis daug potencialo. Deja, viskas čia orientuojasi į lengvą pinigų melžimą, o ne į žaidimo malonumą..

 

 

Pats žaidimas turi teikti naudą žmogui. Sampas gali būti daug daugiau nei vien laisvalaikio leidimu. Čia daug ko galima išmokti ir augti kaip asmenybe..

 


 

Vol I. Administracija

 

 

Bendra samprata

 

Administracija turi būti valdžia, kurios žaidėjas privalėtų užsitarnauti savo kompetencija, darbais ir nauda serveriui.

 

Rinkimai

 

Kai administracija renkama žaidėjų - prasideda korupcija. To neįmanoma išvengti, nebent visi žaidėjai nevertins savo draugų...

 

Administratorius turi rinkti arba serverio savininkas, kuris pačiam žaidime laiko neleidžia, arba turi būti nustatyti konkretūs reikalavimai ir griežta sistema.

 

Jei žaidėjas leidžia savo laiką serveriui, rodo didelį norą ir svarbiausia turi pakankamai kompetencijos padaryti serverį geresniu, moka kažką geriau nei visi kiti ir turi savyje lyderio bruožų, toks žmogus ir turi būti valdžioje.

 

1. Etiniai reikalavimai: žmogus turi elgtis taktiškai, sutarti su žaidėjais, mokėti laikyti liežuvį už dantų.

2. Išskirtiniai gebėjimai: žmogus turi turėti savybių, kuriomis pranoktų kitus žaidėjus ir kurios leistų serveriui augti ir tobulėti.

3. Motyvacija: žmogus turi rodyti didelį norą prisidėti prie serverio valdžios.

 

Skirstymas

 

Administratoriai turi būti skirstomi į konkrečius postus, o ne lygius kurie prideda jiems papildomų privilegijų serveryje.

 

Turi egzistuoti administratorius:

renkantis/prižiūrintis administratorius;

renkantis/prižiūrintis direktorius;

atsakingas už serverio reklamą;

atsakingas už papildomą žaidėjų veiklą (nauji eventai, nuolatiniai konkursai ar paprasta nauja veikla žaidime..);

atsakingas už sąžiningą žaidimą (kontroliavimas čyterių, bugerių, aferų ir kt.);

atsakingas už serverio infrastruktūrą.

atsakingi už pagalbą žaidėjams.

 

Ir svarbiausios pareigos būtų ne administracijos rinkimas, o infrastruktūros valdymas. Ką tai reiškia? Šis žmogus būtų atsakingas už serverio ateities planus ir jo augimą. Jis reguliuotų sekančių atnaujinimų turinį; nuspręstų kur koks naujas namas turi atsirasti; nusprestų kokių verslų yra per daug; nuspręstų kokio darbo serveryje nebereikia. Ir tai tėra maža dalis. Galbūt vienam žmogui tai būtų per didelis krūvis ir reiktų kelių žmonių, bet tai pareigos ir darbai, kuriuos visi serveriai ignoruoja..

 

Atsakingų už pagalbą žaidėjams administratorių būtų daugiausiai ir jie atliktų globėjų vaidmenį, kurį administratoriai atlieka beveik kiekvienam dabartiniame serve.

 

Ir svarbiausia, administracija turi būti pasiruošusi atverti savo durims naujoms idėjoms, naujiems žmonėms, kurie gali prisidėti prie serverio gerovės.

 

Pavyzdinė administracijos sudėtis:

Petras_Adminas atsakingas už administratorius ir jų rinkimą.

Mafijos_Tevas, Skripteris ir Naujokas_Petras atsakingi už serverio infrastruktūrą.

Kazys_Direktorius atsakingas už direktorius ir darbų veiklą.

Lukas_Reklama atsakingas už serverio reklamą: ieško video kūrėjų, gfxerių, rūpinasi youtube/facebook paskyrom.

Rokas_Fun atsakingas už serverio konkursus, papildomą veiklą.

Paulius_Pagalba, Natas_Pagalba, Domis_Pagalba atsakingi už pagalbą žaidėjams.

 

Kaip manot, kiek nuveiktų tokia administracijos sudėtis?

 

Darbas ir motyvacija

 

Kad darbas netaptų nuobodus ir monotoniškas, administratorius atsakingas už admin rinkimą/priežiūrą taip pat skirtų visiems administratoriams misijas, kurias įvykdę jie gautų atlygį. Pavyzdžiui, serveryje būtų aiškiai matoma policijos darbo problema, ir kažkuris administratorius gautų misiją per savaitę rasti sprendimą, sugalvoti kaip perkurti šį darbą, jo taisykles... Apie tokias misijas reiktų atskiros temos, tai neišsiplėsiu.

 

Serverio administravimas yra sunkus darbas, reikalaujantis motyvacijos. Todėl turėtų būti sukurtos administratorių bylos, kur jie rodytų savo indėlį serveriui, dalintus savo pasiekimais, darbais, nuolat pildytų ataskaitas forume.

 

Dar svarbu leisti jiems suprasti, kad jų pasiekti postai nėra viršūnė, kad jie gali lipti aukščiau, pasiekti daugiau...

 

Ką daryti su dabartiniais "administratoriais"

 

Tiesiog pervadinti juos auksiniai vipais ir atimti kai kurias privilegijas. Nors tai būtų ir paprastas triukas, bet veiksmingas - tai neatbaidytų rimtesnių žaidėjų, matančių, kad adminai yra pardavinėjami...

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

idėjos geros, bet vargu ar pritraukiančios daug žaidėjų, 12-13 metų žmonės nenorėtų žaisti tokiame serveryje kuriame negalėtų nieko padaryti už donate ir leavintų. + reiktų labai aktyvių žaidėjų kuriais būtų galima pasitikėti, nežinau ar čia daug tokių yra.  Bet pasikartosiu idėjos geros. 

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

idėjos geros, bet vargu ar pritraukiančios daug žaidėjų, 12-13 metų žmonės nenorėtų žaisti tokiame serveryje kuriame negalėtų nieko padaryti už donate ir leavintų. + reiktų labai aktyvių žaidėjų kuriais būtų galima pasitikėti, nežinau ar čia daug tokių yra.  Bet pasikartosiu idėjos geros. 

Taip, tu teisus, bet šios idėjos ne žaidėjams, o savininkams. Serverio auditorija nėra stovintis, pasyvus dalykas.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Aš nežinau iš kur tu ištrauktas , bet daryti žaidimą suaugusiam žmogui sa-mp prasme įmanoma , bet nemanau kad daug tokių kaip tu norėtu taip žaisti , o ką tu šneki apie valdžia man tiesiog žodžių trūksta ir lūpos išsišiepia iki ausų.  visų pirmą reklamuoti serverį gali , bet koks žaidėjas , čia tikrai tokių rinkti nereikia , apie serverio komandą ji yra toke ir tu jos nepakeisi prižiūrėtojus prižiūri ir visą kitą daro Rokas ir jis atlieka tikriai gerai tu negali peikti kitų žmonių , kur nematai , kas vyksta , plačiau pasižiūrėk ir tada kurk tokias temas .Apie eventų žmones tai yra paskirti keli komandos nariai , kurie tikrai yra aktyvūs ir dirba savo darbą , ar matai kituose serveriuose 5-4 ar net daugiau eventų per dieną , niekur nepamatysi , kad eventas būsų su cp . Man kyla klausymas ar tu išvis buvai užsukęs į mūsų serverį , ar čia tau pakišo koją , kad žaidėjų nėra daug ? Taip sutinku žaidėjų nėra daug , bet svarbiausia jiems linksma ir turi ką veikti , jeigu tau persunku čia tada jau ne mūsų bėdos . Apskritai pasakius ar esi matęs geriau išvystitą serverį , kur atnaujinimai ar pačios sistemos yra nuostabios ir niekas tokių neturi ir apskritai serverio savininkai kaip dirba su projektu nenumoja rankos, išklauso visų idėjas pasiūlymus ir kaip matome,  kai kuriuos net sukuria ir įdeda į serverį . Todėl jeigu kas tau nepatinka tai tegul būna tavyje , o ne reikia taip reikštis  ,o čia tas blogai va komanda bloga reikia rinkti taip ar anaip . Dar vienas dalykas tu niekaip neišrinksi tokio žmogaus , kuris tylėtų viską darytų ir būtų aktyvus ilgą laiką , nes čia žaidimas , o ne tikras gyvenimas , todėl ir visi žaidėjai žaidžia savo malonumui , o ne kaip armijoje ar kokiame ofise sėdi ir dirba , kad tik neišmestų ir išlaikytų šeimą čia yra laisvalaikio dalykas nori mokytis google.lt ar .com visada atvira ten plačios galimybės tobulinti savo žines jeigu tau jų trūksta . Ačiū , kad pamatėme kas tu per žmogus .

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Šiai dienai SAMP'as tikrai nėra tas žaidimas, kuriame žaistu brandi auditorija, šiuo metu ta brandi auditorija, kuri kažkada žaidė SAMP'ą dabar vaikosi madų ir žaidžia visokiausius CSGO, LOL ir pan.

 

Apie kitus tavo apmąstymus, tai nieko naujo lyg ir nepastebėjau, šie visi darbai yra atliekami serverio komandos, todėl įtraukti dar daugiau žmonių į šią veiklą tikrai neplanuojame.

 

Taip pat paminėjai "lengvas pinigų melžimas" sąvoką, nežinau kuria čia prasme visa tai buvo pasakyta (ar paslaugų, ar serverio ekonomikos), bet jeigu visa tai buvo paminėta paslaugų prasme, tai mūsų atliekamas darbas turi būti įvertintas ir už tai mes turime gauti kažkokį tai atlygį, nesame ta vaikų grupelė, kuri susikūrė kad pasigirtų savo internetiniams draugams kokį šiandien rekordą pasiekė forume ar žaidime. Būkim biedni, bet teisingi, skaičiai man asmeniškai yra niekas, o nauda viskas, ne mano metams sėdėti ir žiūrėti į serverio žaidėjų online skaičių ir panašiai, geriau tuo metu atliksiu kažkokius tai darbus susijusius su projektu.

 

Tema rakinama.

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiuo metu peržiūri   0 narių

    Nėra registruotų vartotojų, kurie šiuo metu peržiūri šį puslapį.

  • Nariai peržiūrėję temą

    2 nariai peržiūrėjo šią temą:

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.