Gruzinas_Tortilla
Neaktyvus
-
1.367
Turinio skaičius
-
Užsiregistravo
-
Paskutinį kartą lankėsi
-
94
Laimėta dienų
-
Nario efektyvumas
Būsenos atnaujinimas
Žiūrėti visus Gruzinas_Tortilla būsenos atnaujinimus
-
galit blynu recepta parasyt
- Rodyti senesnius komentarus 3 komentarai
-
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 2
100 gramųkvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 mililitrųpieno (arba kefyro)
2 vienetaikiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukštaicukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelisdruskos
KEPIMUI:
šiek tiekaliejaus (arba sviesto)
1.
Kiaušinius įmušti į indą, berti cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai. išplakti.
2.
Suberti miltus ir šaukštu gerai išmaišyti. Per kelis kartus supilti pieną, kaskart gerai išmaišant. Turėtų gautis poskystė tešla. Ją palikti 10-15 min pastovėti, kad miltai išbrinktų.
3.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus arba sviesto. Vienam blyneliui dėti po daugmaž šaukštą tešlos. Kepti ant vidutinės kaitros. Kai blynelių viršus pakeisk spalvą ir atsiras burbuliukų, apversti ir dar šiek tiek pakepti.
4.
Tiekti iš karto iškeptus, pašildytose lėkštėse arba laikyti šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų.
5.
Šiuos blynelius tinka valgyti su uogiene, grietine, jogurtu ar kaip tik mėgstate.
Patarimai:
•
Blynelių forma. Kepant apvertus blyneliai šiek tiek išsiries, tarsi dubenėliai - viskas tvarkoje, taip ir turi būti. Sudėjus į lėkštę jie suplokštės.
•
Storumas. Šie blyneliai yra ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą dėdami daugiau miltų.
•
Saldumas. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jei valgysite su saldesne uogiene, cukraus pakaks ir 1 šaukšto.