Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×

Selija

Neaktyvus

  • 26

    Turinio skaičius

  • Užsiregistravo

  • Paskutinį kartą lankėsi

  • 8

    Laimėta dienų

  • Nario efektyvumas


Reputacijos istorija

  1. Patinka
    Selija gavo reakcijąMantas tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr8   
    Nr. 8
    Pastaruoju metu sulaukdavau daugybės pasiūlymų pakalbinti Nico_Moretti. Mano akiratyje dar nėra buvę, kad koks nors asmuo gautų tiek gerų žodžių, kiek sulaukė Andrius. Ta proga - interviu su maestro buvo šiek tiek kitoks. Užduoti klausimus galėjo visi, kas tik norėjo. Jūsų pateikti klausimai buvo padorūs - na, išskyrus du. Po tų dvejų, turėjau žiūrėti mielų, pūkuotų, kačiukų, vaizdo įrašus.
    Per labai trumpą laiką užduota net 15 klausimų, iš kurių atrinkti 6 įdomiausi arba labiausiai pasikartojantys. Tokie klausimai pradžioje pažymėti *(žvaigždute).
     

     
    ||||Interviu su Nico_Moretti||||
     
    1.       Kaip sužinojai apie GS serverį ir kokia buvo pradžia jame?
    Apie GreenSide sužinojau iš Benečio, likus kokiam pusmečiui, o gal ir šiek tiek mažiau, iki projekto starto, tuomet jis ir keletas mūsų bendrų, o gal tik jo vieno, pažįstamų rinko žmones, kurie projektui startavus prisidėtų prie GERIAUSIOS VISOJE GREENSIDE ISTORIJOJE GAUJOS - LA RAZA NATION. Startavus projektui pradžia buvo tokia, kaip ir planuota - šaudėm, gaudėm, kažkokių aukštų tikslų neturėjau, nors atsiradus progai su absurdiškomis anketomis kandidatavau tiek į DP, tiek į GP pareigas, bet tai nebuvo dėl to, kad aš to labai norėjau, o tiesiog - yra galimybė, kodėl nepabandžius?
    2.       Kas teikia daugiau malonumo - buvimas gaujose ar DP pareigos?
    Vienareikšmiškai DP pareigos, gaujose įdomu, tačiau jų veikla yra labai monotoniška ir ji labai greit atsibosta, ištisai tiek, kiek išbuvau DP, gaujose tikrai neišbūčiau. Nepaisant šio palyginimo, DP pareigos man apskritai yra įdomiausios iš visų turėtų, nes būdamas jose dažniausiai nežinai, kas tavęs laukia rytoj: galbūt kažkas paliks pareigas ir reikės apsiimti rinkimais, galbūt purtysi kokią firmą ieškodamas pažeidimų, galbūt prisijungsi prie savo kitos paskyros ir stebėsi firmas iš kitos perspektyvos, galbūt gausi kokį task'ą iš savininkų - žodžiu, tai nėra pareigos, kuriose stovėdamas prie konvejerio tikrintum tas pačias anketas ar rakintum tas pačias temas, čia daugiau įvairovės ir netikėtumų.
    3.       Geriausi laikai gaujose buvo, kai...
    Geriausi laikai gaujose buvo iškart po serverio starto arba, kitaip sakant, per pirmąją gaujų sistemą, kadangi tuo metu susidomėjimas gaujomis buvo didžiausias - būdavo normalu serveryje turėti 3-5 aktyvias gaujas, kurios veiksmo metu turėtų 10-15 gaujinių, kas šiuo metu yra labai retas reiškinys, nors po cbug išėmimo ir su papildomomis pastangomis iš savininkų pusės galbūt galima būtų tokius reiškinius padaryti dažnesniais.
    4.       *Papasakok apie laikotarpį, kai buvai DP. (Kaip sekėsi, kuris direktorius didžiausią įspūdį tau paliko, kiek laiko išbuvai pareigose, kodėl išėjai, gal norėtum vėl juo būti ir pan.)
    Sakyčiau, kad sekėsi vidutiniškai: negaliu sakyt, kad blogai, nes jei būtų blogai - kas leistų man ten sėdėti metus laiko? Bet negaliu sakyt, kad gerai, nes esu priėmęs nemažai sprendimų, kurių dabar būdamas DP nepriimčiau arba priimčiau kitaip. Per metus laiko esu dirbęs su nemažai gerų direktorių ir dabar negalėčiau išskirti vieno, kuris paliko didžiausią įspūdį, kiekvienas iš tų gerųjų direktorių turi savų pliusų, minusų, kuriuos tarpusavyje pasverti nėra lengva, tačiau parašysiu pora inicialų, su kuriais man patiko dirbt ir kurie pareigose yra nemažai nuveikę, o kas norės - galės panaršyti firmų valdžios pokyčių temoje ir susirasti pilnus nick'us: MD, BJ, EN, SB, galbūt dar kažką pridėčiau, sunku visgi prisimint ne tik visus direktorius, bet ir jų direktoriavimo kokybę. Toliau, pagrindinė pareigų palikimo priežastis buvo motyvacijos trūkumas, tačiau tas motyvacijos trūkumas turi savų priežasčių: daugiausiai motyvacijos turbūt numušė savininkai, kadangi DP yra direktorių ir savininkų tarpininkas, jis domisi firmų trūkumais iš sistemų pusės ir tuos trūkumus vėliau perduoda savininkams. Bėda tame, kad ties savininkais šis procesas pastrigdavo mėnesiams, nors dauguma task'ų buvo elementariausi bugfix'ai, kuriuos visus vienu kartu ištaisyt užtektų pusdienio, o gal ir mažiau, tačiau tai užtrukdavo 2-4 mėnesius ir tai man labai nepatikdavo. Kita priežastis būtų tokia, jog po metų, nuo tapimo DP, pareigos buvo šiek tiek, o gal ir ne šiek tiek, atsibodusios, nors ir įvairovės daug, tačiau po ilgo laiko bet kas gali tapti nebeįdomu, tad nusprendžiau perleisti pareigas labiau motyvuotam žmogui, kuris tuo metu turėdamas žiauriai daug motyvacijos, nudirbdavo ne tik savo, bet ir mano darbus. Ar norėčiau vėl juo būti? Šiuo metu tikrai ne, neturiu tam nei noro, nei motyvacijos, ateityje – galbūt.
    5.       *Ką manai apie Rokas_Lays susitvarkymą su DP pareigomis? Ar matai šiame projekte dar perspektyvių žmonių užimti DP pareigas ateityje?
    Kol kas neturiu susidaręs tvirtos nuomonės apie jį, tam dar reikėtų laiko, tačiau kol kas jį vertinu teigiamai. Žinojau, kad jis yra gabus tam, bet abejojau dėl tinkamumo: jis yra vienas draugiškiausių žmonių projekte, kas dažniausiai yra pliusas, bet einant tokias pareigas tai laikyčiau minusu, kadangi esu matęs daug atvejų, kai direktorius susidraugauja su darbuotojais ir vėliau bijo juos baust, o konflikto metu dažniausiai yra šališkas ir renkasi draugo pusę, tačiau kol kas jam tai kojos kaip ir nekiša – tunerio nebėra ten, kur jo ir neturėjo būt, tikėkimės, kad ir ateityje jam tai nekliudys. Kalbant apie perspektyvius žmones DP pareigose – šiuo metu matau vieną, kuris galbūt sugebėtų ir su kuriuo surizikuočiau, jei būčiau savininkas, tačiau nesakysiu kas, tegul liaudis pabando atspėt.
    6.       Be kurių žaidėjų tau nebūtų taip linksma GS bendruomenėje?
    Galbūt ne kiek linksmumą čia norėčiau paminėt, kiek įdomumą, tad projekto bendruomenėje nebūtų taip įdomu be Marko ir Benečio.
    7.       Jei galėtum pakeisti 1 dalyką serveryje, ką pakeistum ?
    Savininkus
    8.       Kam užvažiuotum kastuvu per galvą, ką vestum ir kas būtų tavo bendrininkas vykdant nusikaltimą? Dany_Winston, Billy_Jack, Matthew_Bennett.
    Kastuvu veido lyginimo procedūros konkurse be jokių ilgų pamąstymų laimėtų Dany, kadangi tagina mane prie lievų postų – maybach, alex bit, maksas ir kiti lietuviški memai man žiauriai nepatinka, tai yra 4-osios stadijos vėžys, o jis ir pats netiktų nei kaip sutuoktinis, nei kaip bendrininkas, tai tiesiog nepavyktų. Vesčiau Billy, nes buvo labai geras pagalbininkas DP pareigose, tad būtų geras pagalbininkas ir šeimyniniame gyvenime, nusikaltimas taip pat su juo nelabai nusisektų, o nusikaltimo bendrininkas būtų Bennett, nes tai yra vienintelis žmogus iš šių trijų, su kuriuo galima kažką taktiškai organizuot, o kokia yra nusikaltimo sėkmė, jei jis nėra gerai suplanuotas?
    9.       *Ką pakomentuotum apie savo draugystę su Marko Escobar?
    Keistokas klausimas, nežinau kaip pakomentuot, tai yra žmogus, kuris daug kuo domisi ir su kuriuo galima diskutuoti labai įvairiomis temomis.
    10.   *Kokiais 3 žodžiais apibūdintum susitikimą su Edgaras_Mix?
    Du bičai, kebabinė.
    11.   *Kada Colina vienas ant vieno paimsi?
    Tokie geri klausimai buvo ir dabar išlindo šitas nesusipratimas. Aš tik priminsiu, kad man priklauso sezono MVP titulas, kas reiškia, jog serveryje nėra žmogaus, kuris mane paimtu vienas ant vieno ir net jei kažkas man mes iššūkį ir jį laimės – tai vis tiek neįrodys, kad jis gali paimt sezono MVP vienas ant vieno. Kvailas klausimas, peradresuoju šiuos žodžius klausimo autoriui, jis jų nusipelnė labiau negu aš:

    12.   *Kokia nuomonė apie Hezbollah Al-Hejaz gaują ir jos lyderį Kenshina?
    Nuomonė būtų teigiama, jei gaujos temoje būtų sukurtas garbės sąrašas, kuriame sezono MVP titulą turintis žmogus, kitaip tariant aš, būtų ten įrašytas auksinėmis raidėmis, kadangi tokio dalyko kol kas nėra – tai traktuoju kaip aukščiausio lygio įžeidimą ir niekaip negaliu atsiliepti apie šią gaują teigiamai.


     
    ||||NOMINACIJOS||||
     
    Pirmiausia, atsiprašau Rokas_Lays, kad apklausoje paminėtas nebuvo - nesklandumai (apklausos redaguoti negalėjau, nes būtų išsitrynę gauti atsakymai). Antra, balsavimo rezultatus pateikiu nesuklastotus, manęs niekas nepapirko, kas aš, kažkokia nepatikima žurnaliūga? 
    Iš viso sulaukiau 88 atsakymų. Įtempčiausia dvikova vyko „RIMČIAUSIAS“ nominacijoje. Joje tarpusavyje konkuravo Vycka_Flex ir Matthew_Bennett. Spindinti žvaigždė apklausos atsakymuose buvo ir Keza, jis buvo vienintelis, už kurį tiek daug apskritai VISUR balsavo, tačiau išrinkta viena vienintelė nominacija, kurioje Egidijus turi didžiausią skaičių palaikymo. Taip pat, galima sakyti, jog Rebeka bei Jeremy_Redwood jau nuo pat pradžios dominavo savo nominacijų laimėjimuose.
     
       Nominacija „Komandos siela“ - Jeremy_Redwood.  (21 balsas)  @Jeremy_Redwood
       Nominacija „Pupuliukas“ - Rebeka_Sander. (21 balsas) @Rebeka_Sander
       Nominacija „Darbštuolis“ - Egidijus_Keza. (40 balsų) @Egidijus_Keza
       Nominacija „Filosofinė galva“ - Vycka_Flex. (10 balsų) @Vycka_Flex
      Nominacija „Rimčiausias“ - Matthew_Bennett. (28 balsai) @Matthew_Bennett
     

     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7;
     
  2. Patinka
    Selija sureagavo į Griffin_Lorenzas tarp "GreenNight" naujienų portalo Nr.4   
    Įžanga
    Sveiki, GreenSide bendruomene. Po trumpos pertraukos, norime su kolega @Jim_Miller paskelbti ketvirtąjį velykinį naujienų portalo numerį. Įspūdžiai po trečiojo numerio yra gan geri, truputį mažiau sulaukėme jūsų sureagavimų bei komentarų, tačiau tai mus nestabdo, o motyvuoja kurti dar geresnius numerius. Nusprendėme padaryti mažą pertrauką, jog atsirastų daugiau idėjų, minčių bei galėtumėme sukurti kokybiškesnį turinį. Šis numeris būtų pasirodęs dar vėliau, tačiau susiklostė taip, jog šiandien yra Velykos, tad norėjome nustebinti savo skaitytojus. Taigi sveikiname visus su Šv. Velykomis bei linkime gero skaitymo!

    “Ūkininkai nestabdo”
    Apie ūkininkus mums dažnai tenka kalbėti, jie tarsi bando kažką įrodyti. Matėme jų protestus, matėme jų sukurtą gaują ir vėl matome jų daromus masinius žudymus. Policininkai bei ypač medikai gauna daugybę iškvietimų į ūkininkų darbovietę, daugelis ten neišgyvena. Ūkininkų darbovietė pavirto kaip į DM zoną, o kiek laiko tai truks ir kodėl visa tai vyksta – niekas nežino.

    „Gaujų įvairovė“
    Šiuo metu, gaujos lyg kokie kopūstai, pasodini juos, pradeda augti, užauga ir galiausiai nuskini, o po to vėl tenka juos sodinti. Tokia pati situacija yra ir su gaujomis. Neseniai viena gauja užsidarė pavadinimu „Peckham Boys“, kurios lyderis buvo - @James_Switch. Tiesa sakant, ši gauja mūsų akimis buvo stipri bei ryžtinga, kuri galėjo ilgą laiką išsilaikyti šiame serveryje. Kodėl šią gaują lyderis uždarė nežinome ir nelabai norime žinoti. Taip pat, neseniai buvo išdygus nauja gauja (tiesa sakant, net neatsimename kaip ji vadinosi, kažkaip neilgai užsibuvo). Realiai, manėme, jog ši senbūvių gauja suteiks stiprios konkurencijos bei įdomumo serveryje, tačiau visa konkurencija kartu su gauja dingo magiškai. Na ir žinoma, norime paminėti svarbiausią gaują, kuri yra KOLKAS pagrindinė ir dominuojanti gauja serveryje, tai „Outsiders 13th Street“, kurios lyderiai @San_Pan, @Vasilije_Vasic ir @Nerioske_Gamer. Tikrai pagarba jums, tęskit savo dominavimą ir linkime, jog gautumėte lygiaverčius priešininkus.

    „Viščiukai miesteliuose“

    21:47, gražus vakaras, staiga atsiranda iš niekur viščiukai, kurie pradeda trukdyti eismą ir vaikšto ratus. @Pronis_Kadilakas, @Roki_Reider, @Lietuviskas_Zmogus, @Modestas_Fuzkin, @Lauris_Varskyte. Truputis informacijos apie šiuos viščiukus, kurią reikia žinoti piliečiams: jeigu jie atsistoja, yra itin pavojingi, tad jeigu matai juos atsistojusius – bėk; moka susitapatinti su gulinčiais policininkais; niekada nepirkite iš jų picos, nes ji apnuodyta. Šios informacijos šaltiniai: vikipedija.

    Konkurencinga Medikų direktoriaus atranka
    Šią savaitę buvo paskelbta medikų direktoriaus analizė. Pagal direktorių prižiūrėtojo komentarus, jo kadencijoje, dar niekada nebuvo sulaukta tokia konkurencinga atranka. Šioje atrankoje buvo keli potencialūs serverio žaidėjai į šias pareigas, tačiau išsirinkti reikėjo tik vieną. O juo tapo @Demarcus_Norwood, kurį sveikiname su šiomis pareigomis bei tikimės, jog esate vertas šių pareigų bei laikysite jas ilgai.

    Interviu


    [Žurnalistas] - Sveikas, Gruzinai.
    [Pašnekovas] - Labas.
    [Žurnalistas] - Pradėkime iš karto nuo jūsų pareigų. Už ką esate atsakingas, kokios jūsų pagrindinės pareigos?
    [Pašnekovas] - Mano pagrindinė pareiga yra prižiūrėti forumą, o tiksliau užtikrinti, kad visi forumo vartotojai laikytųsi įsteigtų forumo taisyklių. Pareigos forume neapriboja manęs vien tik čia. Pačiame žaidime atlieku darbus, kuriuos turi atlikti kiekvienas administratorius t.y palaikyti bendrą tvarką serveryje, padėti naujokams su jiems iškilusiais klausimais.
    [Žurnalistas] - Kaip ir kada atsiradote šiame projekte?
    [Pašnekovas] - Pirmieji mano žingsniai šiame projekte buvo dar 2016 metų gruodžio mėnesį, kai SA-MP'ą pasiūlė pažaisti draugai. Daug įsimintinų pasakojimų neturiu iš tų metų, kadangi projekte žaidžiau vos kelis mėnesius, o jų metu apart darbo nieko nenuveikiau. Prisimenu, jog dirbau pas ex. pagalbininką DPD kurjeriuose iki atnaujinimo kuomet jis buvo sujungtas su pervežėjais.
    [Žurnalistas] - Kokie buvo jūsų pirmieji įspūdžiai atėjus į šį serverį?
    [Pašnekovas] - Atėjęs į šį projektą buvau ganėtinai naujas SA-MP platformoje. Prieš tai, buvau žaidęs kitame projekte kai man buvo vos 12, tad atėjus čia, po dviejų metų, nežinojau ko tikėtis. Bet kokiu atveju pastebėjau įdomias sistemas, kurių dėka nors ir trumpą laiką apsistojau, bet tas laikas nebuvo iššvaistytas, tai mane ir privertė sugrįžti ir tęsti savo nuotykius.
    [Žurnalistas] - Koks buvo jūsų kelias šiame projekte, tai yra kokias kitas pareigas buvote užėmęs?
    [Pašnekovas] - Pareigų siekimas atsidaro visiškai netikėtai. Man dirbant mediku buvau pasiūlytas gauti taksistų pavaduotoją. Tai buvo didelis dalykas man, kaip žaidėjui kuris vos prieš kelis mėnesius sugrįžo į projektą, tad nieko nelaukęs viską mečiau ir lėkiau į taksistus. Viskas nebuvo labai paprasta, teko daug dirbti ir įrodyti, kad esu vertas posto. Deja, bet ilgai taksistuose neužsilikau, pareigas gavau tik tuomet, kai žadėjau palikti firmą, tad daug motyvacijos turint pirmąsias pareigas nebeturėjau. Pats darbas jo rutina tapo monotoniška ir noro daugiau to tęsti nebeturėjau. Praėjus keliems mėnesiams, supratau, kad atėjo laikas mėginti kopti aukščiau. Daug laiko skyriau siekiant direktoriaus posto, kurį kaip ir visas kitas pareigas gavau iš antro karto. „Pirmasis blynas būna prisvilęs“ - taip būtent nutiko su mano kuruojamais medikais. Per daug pririšau prie sistemų, tad firmoje niekas nedirbo, atrankoje mažai dalyvių būdavo. Keistas pastebėjimas, bet medikų pavaduotoja Amanda paskelbdavo atranką - į ją ateidavo daugiau dalyvių negu į atranką, kurią skelbdavau aš. Nors firma nebuvo tobula ir truko apie penkiasdešimt dienų - jos buvo įsimintinos ir laikas praleistas smagiai. Neužilgo nuspręndžiau tęsti kelionę rimtesniu keliu mėginant savo šansus į komandą. Nepaslaptis, jog buvau pildęs moderatorius ankščiau, kuomet buvo išrinktas @Wizard Airidas. Negavus pareigų stengiausi siekti jų toliau ir ne už ilgo atsirado vieta kaip tvarkos prižiūrėtojui. Užpildžiau į tvarkos prižiūrėtojus, tačiau gavau moderatorių, kurio net neieškojo. Nesiskundžiu nei trupučio, tai bet kokiu atveju buvo pareigos, kurių norėjau labiau. Vienas geriausių skaitytų mano tekstų buvo tada kai buvau už'tag'intas nuolatinėje komandos atrankoje. Nuo čia ir tęsiasi mano karjera. Prieš kelis mėnesius nuspręndžiau savo šansus atgal į medikų vadovo postą su sieku ištaisyti praeities klaidas ir mano nuomone man tai pavyko. Dėl rotacijos į kitas pareigas ilgai medikų vadovu išbūti negalėjau, tačiau iš šono galiu pasakyti, jog praeities klaidos buvo išlygintos.
    [Žurnalistas] - Kokie yra jūsų tikslai tolimoje ateityje, būtent šiame projekte?
    [Pašnekovas] - Tolimesnių planų labai atskleisti nenoriu, nes jie ganėtinai „kosminiai“ ir jiems įvykdyti prireiks daug laiko, tačiau stengiuosi juos įvykdyti, bet kaip ir minėjau tai užtruks dar ilgą laiką. Planų dėl pareigų keitimo neturiu, dievinu šias pareigas, manau jose sukuosi taip pat neprastai.
    [Žurnalistas] - Kokios jūsų mintys apie pakilusį žaidėjų skaičių per karantiną, kaip manote, ar po karantino, žaidėjų skaičius ženkliai sumažės?
    [Pašnekovas] - Bet koks žaidėjų šuolis projektui yra tik į naudą, tačiau šį kartą jis yra milžiniškas. Ankščiau bijojau šio skaičiaus, dėl didelio maišto miesteliuose, bet labai didelio nepastebėjau net ir esant virš dviejų šimtų žaidėjų.  Serveryje bei forume atsirado pliūpsnis naujos gyvybės, kas dieną emigruoja didelis kiekis naujų žaidėjų, o tai tik plečia mūsų bendruomenę. Pasibaigus karantinui, mano nuomone, jog žaidėjų skaičius sumažęs, tačiau ne iki tiek, kiek būdavo ankščiau, kalbu apie 100 žaidėjų.
    [Žurnalistas] - Kaip sutariate su kitais komandos nariais, ar dažnai būna pykčių, o gal išvis jų nėra?
    [Pašnekovas] - Aš nesu konfliktiškas asmuo, nesileidžiu į įžeidinėjimus, barnius ar kivirčius. Būdamas komandoje nesu susipykęs su nei vienu jos nariu. Pati komanda itin draugiška, pykčių tarp nei vieno nario nėra buvę.
    [Žurnalistas] - Pastebėjome, jog turite itin daug medikų darbo patirties, ar galima teigti, jog šis darbas jus labiausiai traukia iš visų?
    [Pašnekovas] - Nesu įsitikinęs kodėl, bet medikų darbas mane traukia labiausiai iš visų. Praktiškai visą laiką vežu medikamentus, o atsiradus iškvietimams iškarto juos surenku. Atėjus į pervežėjus nejaučiu tokio didelio noro dirbti kaip medikuose vežant medikamentus, neturiu supratimo kodėl, kai iš esmės darbas yra toks pat. Manau medikuose užsiliksiu dar kurį laiką, kadangi turiu šiokių tokių planų su šio darbo patirtimi.
    [Žurnalistas] - Dėkojame už suteiktą interviu, linkime sėkmės jums!
    [Pašnekovas] - Ačiū už nuostabų pokalbį, viso!

    Reportažas
    Skelbiame ketvirtąjį reportažą bei tikimės, kad parašysite komentaruose pastebėjimus, ką reikėtų keisti ar kažką naujo įdėti.

    Aukcionas

    Apie aukcioną trumpai, pamatėme, jog beveik niekas nedalyvauja aukcionuose, tad šis aukcionas kolkas paskutinis, daugiau jų nebedarysime iki tol, kol galėsime pasiūlyti rimtesnes mašinas, t.y. sportines. Šį aukcioną laimėjo už 30‘000 eurų @Max_Toshi.

    Komiksas
    Naujausia mūsų idėja bei kolkas didžiausias mūsų iššūkis. Gvildenome šią mintį, galvojome, kaip geriau padaryti, kad komiksas būtų „afigienas“. Žinome, kad jis nėra tobulas ir jį reikės dar tikrai tobulinti, tačiau pamatus padarėme, o dabar tikimės, jog išreikšite kritiką bei pasakysite kas blogai, ką reikia pakeisti. Didelis ačiū už vaidinimą: @Martin Gossard, @Nedaz Nedaz, @Lelia Dipsis, @Florencijos_Zvejys, @Black_Hand. Taigi, mūsų komiksas:




    Taip pat, sudalyvaukite mūsų apklausoje dėl Kitokių pasikalbėjimų šiame projekte.
    Norintys paremti mūsų naujienų portalą pinigais ar transporto priemone, galite kreiptis į mane arba @Jim_Miller. Taip pat, jei turite pastebėjimų ar įžvelgiate trūkumų, rašykite mums asmenine žinute.
    Sekantis numeris, t.y. penktasis numeris nežinome kada išeis, bet tikimės, jog ilgai laukti nereikės.
    Numerį parengė: „GreenNight“ naujienų portalo komanda
    Kaip visada tariame didelį dėkui už visokeriopą pagalbą: @Max_Toshi
    Taip pat dėkojame už naujienų portalui pateiktas idėjas: @Lelia Dipsis
  3. Patinka
    Selija sureagavo į Rokas_Lays tarp Peikiu Rokas Lays   
    Na nežinau ar problema yra su manimi, bet papeikimą teko perskaityti kelis kartus, kad suprasčiau jo motyvus ir kokioms taisyklėms aš čia nusižengiau. Krūvos argumentų kodėl direktoriumi tapai ne tu, tai kodėl jų nesutalpinus į būtent tokio formato įžangą su saiku sarkarzmo ir jumoro ? Tikėjausi, kad tai privers tave susimąstyti apie tavo elgesį ir apskritai charakterį. Visiems pasakoji koks esi serverio didvyris, kokias reformas įvedei ir supyksti dėl tokio menkniekio. Sorry buddy, bet gyvenime tau bus sunku, ypač jeigu nesugebėsi pripažinti savo padarytų klaidų ir to pasekoje kelsi skandalus. Tikini, kad paminėjai viską ? Wait sir... Idėjos ? Kur jos, "lapeliuose" ? Jeigu pačiame laiške keli nepasitikėjimą direktorių prižiūrėtoju, tai jau yra ne mano bėdos. Linkiu išmokti į tam tikrus dalykus pažiūrėti kitu kampu, ir įgyti savikritiškumo savybę. Geros tau likusios dienos.

  4. Haha
    Selija sureagavo į Edvis_Srekas tarp Serverio vartotojo registracijos atnaujinimas,   
    Tik naktim neskambinekit, kai irasysiu numeriuka
  5. Patinka
    Selija sureagavo į Rokas tarp Serverio vartotojo registracijos atnaujinimas,   
    Serverio vartotojo registracijos atnaujinimas,
    Šiek tiek atnaujinta registracijos sistema. Nuo šiol naują registraciją turėsite patvirtinti patys mobilaus telefono pagalba. Registracijos metu turėsite nurodyti savo telefono numerį, kurio pagalba patvirtinsite registraciją mūsų serveryje. Nurodžius telefono numerį gausite trumpąją SMS žinutę su keturženkliu kodu, kurį turėsite įrašyti į registracijos patvirtinimo langą serveryje. Jeigu kodas bus teisingas, tokiu atveju Jūsų registracija bus sėkmingai patvirtinta.
    Esami registruoti vartotojai serveryje galės pasirinkti, ar norės patvirtinti registraciją ar ne. Ateityje be išimties visi vartotojai turės patvirtinti savo registraciją panaudojus telefono numerį.
    Kol kas registracijas priimame tik iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Airijos ir Norvegijos. Kitų šalių žaidėjai prieš registruodami vartotoją mūsų serveryje turės susisiekti su manimi asmeniškai.
    Greenside administracija
    2018, rugpjūčio 11d.
  6. Patinka
    Selija gavo reakcijąValis_Kent tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  7. Patinka
    Selija gavo reakcijąMister_Crime tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  8. Ačiū
    Selija gavo reakcijąRussel_Delatore tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    Jeigu būtų mygtukas "myliu", tai jums jį paspausčiau 
  9. Patinka
    Selija sureagavo į Dainius_Callidi tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    Vėlgi puikiai atliktas darbas, buvo smagu skaityti. 
     
     
     
    Pritariu ponas Gunce.
  10. Liūdnas
    Selija gavo reakcijąPakalniuks_Alfa tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    Jeigu būtų mygtukas "myliu", tai jums jį paspausčiau 
  11. Patinka
    Selija sureagavo į Pakalniuks_Alfa tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    Žiauriai cool skaitalas. Didelė pagarba. 
  12. Ačiū
    Selija gavo reakcijąDainius_Callidi tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    Jeigu būtų mygtukas "myliu", tai jums jį paspausčiau 
  13. Patinka
    Selija gavo reakcijąJack_Connor tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  14. Ačiū
    Selija sureagavo į Tomukas Tomas tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    Man šis laikraštis labiausiai patiko iš visų dalių... Gerai, kad Rokas negražins C-BUG jo ir nereikia  Laikrastis iš ties tvarkingas, galima pagirti..  @Selija
  15. Patinka
    Selija gavo reakcijąDainius_Del tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  16. Patinka
    Selija gavo reakcijąKarolis_Sudoku tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  17. Patinka
    Selija gavo reakcijąJeremy_Redwood tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  18. Patinka
    Selija gavo reakcijąMatt Paʏne tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  19. Patinka
    Selija gavo reakcijąKevin.Levrone tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr9   
    Nr. 9
    Ši praėjusi vasaros pusė tookia turininga!
    1) Išmokau cituoti Garfildą;
    2) Mačiau video kaip Tomas ir Džeris paskutinėje serijoje nusižudė (kažkokia nesąmonė);
    3) Kas laukė lūšnų, tai gaila -  visos nuotraukos išsitrynė;
    4) Šį kartą teksto labai daug, bet kas skaitys - atsirinks apie ką kam įdomu.
     
    TURINYS
    Pasakojimai apie senesnius/įsimintinus laikus GS serveryje:
    Matthew_Bennett; Skrajojantis_Olandas; Gvidas_Ham.  
     
     
    „Savęs niekada negalėjau laikyti amžinu gaujiniu. Vėliau, buvau Andriaus bendražygis. Kas buvo geriausia ir nuostabiausia, kad per pirmąją atranką sulaukėme ~80 anketų į darbą.“
     
    Pilnas Matthew_Bennett pasakojimas:
    Viskas prasidėjo 2015-01-24, serverio startas. Kadangi apie projektą jau žinojau turbūt nuo pat pradžios jo kūrimo, su pora asmenų J_E ir N_M planavom, per starta atidaryti gauja(La Raza Nation XVIII). Kaip sakėm taip ir buvo, atidarėm gaują, kiekvienas iš mūsų pasikvietė pažįstamų žmonių į gaują ir pradėjom veiklą. Tie laikai turbūt labiausia įstrigo, dėl mūsų dominavimo, prieš kitas gaujas, nors mūsų skaičius buvo daug mažesnis palyginus (Svolačiai, Tie geresni, Mužikai), kurie aiškiai turėjo didesnį žaidėjų skaičių gaujoje. LV zona buvo lyg mūsų tvirtovė, jeigu gerai dar prisimenu tai, LV zona buvome išlaikę 18 dienų iš eilės, kas buvo padaryti tikrai sunku, kaip zonose buvo arti 80 žmonių, paskirsčius per visas gaujas. Tad turbūt šis laikotarpis labiausia ir įstrigo žiūrint iš gaujų pasaulio. Kitas smagus laikotarpis buvo PD. Tuo metu turėjome įdomią gaujų sistema, į kurią įsisukdavo, ne vien gaujos, bet policija. Kadangi savęs niekada negalėjau laikyti, "amžinu gaujiniu" tad sugalvojau pabandyti savo jėgas ir PD. Pradžia pati buvo, pats pikas, kada Surenų lyderis buvo F_B, kuris palaikė tikrai aukšto lygio gauja. Policijos direktorius buvo E_K, pavaduotoją pagriebiau tik vėliau. Nežinau kodėl, bet šie laikai man įstrigo labiausiai, tiltų blokavimas, fūrų su paketais gaudymas. Nors ir viskas buvo tai labai trumpai, tačiau prisiminus kiek, kiekvienas darbuotojas įdėdavo pastangų, kad sustabdyti fūra, vien dėl to galima laikyti, tai geriausias PD laikais, kuriuos aš esu matęs. Žinoma viskas, niekada nebūna tobula, BET tai buvo arčiausia to, ką mačiau per visus metus žaisdamas sa-mp, galbūt daugelio akimis esu neteisus, nebuvus to viduje, negalima to pajausti ir pamatyti. Visa tai trūko, tikrai neilgai, trūko tik mėnesį. Pradžioje kol darbuotojų buvo, tol ir buvo rezultatas, kada rezultatas netenkino, teko pasirinkti kita kelia, kuriuo ėjo visi tie, su kuriais rezultatas būdavo. Dar vienas etapas buvo, kuris buvo gan smagus tai "Arturka Logistics" era. Kaip ir planuojam visada, kaip ir mechanikuose buvo, taip ir čia. buvau Andriaus bendražygis. Kas buvo geriausia ir nuostabiausia, kad, per pirmąją atranka sulaukėme ~80 anketų į darbą. Pradžioje su Andriumi buvome truputį pasimetę, kad toks scenarijus yra, kiek per geras, kaip pirmai atrankai. Turėjome iš tų 80 žmonių atrinkti 15 asmenų, kas buvo be galo sunku, kadangi konkurencingų anketų buvo, tikrai daug. Nesiplėsiu daugiau, tie kurie dirbo pas mus, patys viską prisimena ir tebūnie darbai kalba patys už save.
     

     
    „Kovos vyko prieš policiją, ir tiek žaidime, tiek forume, visi riejosi gan smarkiai. Na, gaujose kitaip ir nebūna (hihi).“
     
    Pilnas Skrajojantis_Olandas pasakojimas:
    Viskas prasidėjo gūdžiais 2015 metais, tuo metu įvyko šio serverio startas. Aš tuomet žaidžiau mažame projekte kur išviso žaidė gal tik 30 žaidėju, bet visi buvo draugiški, nuoširdūs, ir tarp mūsų jokių ginčų nebūdavo, kaip sakant labai draugiškas community. Bet startavus greensidui, mano mažasis projektėlis pradėjo žlugti, iš tų pačių 30 žaidėju liko gal tik 5 ir tie patys - naujokai užklydę į SA:MP žaidimą. Na tada man nieko kito kaip ir neliko kaip tik sekti draugų pėdomis ir registruotis į šį projektą. Užsiregistravus ir prisijungus buvau šoke, nes sistemos buvo labai įdomios, ir senam projekte net kažko panašaus negalėjai matyti.. Labiausiai mane nustebino kai mechanikas taisė mašinos variklį ir atsigulė po mano mašina.. Tai paprasčiausia animacija, bet prisiminkim tada buvo 2015, viskas šiek tiek kitaip atrodė kaip didžiausias stebuklas! Pirmasis mano darbas ir buvo mechanikai, tuo metu tą firmą valdė Nico ir Matthew. Žaidėju serveryje buvo nedaug, tai ir darbo minimaliai, bet vis tiek po paprasto serverio šitas darbas buvo įdomiausias tuo metu matytas dalykas. Dirbau, dirbau aš tuose mechanikuose ir tada  pasirodo jog atsistatydino abu tos firmos vadovai. Ir aš tampu bedarbiu. Tada pradedu mąstyti kur gi toliau traukti, gal į fūristus? O gal į kokius nors medikus? Bet staiga pamatau viešą pranešimą visiems žaidėjams, Gruzinas_Sampo: Atranka į Surenos gaują, norintys kviečiami į ts3 kur būsite apklausti. Tuomet greit susijungiau ts, atsinešiau mikrofoną, ir prisijungiau į jų afk kanalą. Na laukiam kas bus. Ir staiga išgirstu moteriškės balsą: You were moved. Tuomet kelis balsus diskutuojančius kodėl aš tokį nick‘ą užsidėjau.. Ir tada klausimą: Sveikas Skrajojanti, ar moki šaudyt ir turi pakankamai xp žaidime? Sakau na lyg ir turiu tokiu nedrąsiu balsu. Ir girdžiu atsakymą: Sveikinu tu priimtas. Visas išsišiepęs prie loptopo kuriame būdavo max 50fps, ir pasiruošęs veiksmui sėdi dar vienas gaujinis keistu vardu – Skrajojantis Olandas. Na ką už keliolikos minučių suprantu jog visi renkasi į būrį, nes tuojau prasidės kova tarp dviejų gaujų. Atvažiuoju į vietą, gaunu ginklų, porą narkotikų pakelių, ir įsitempęs laukiu veiksmo. Ir štai atvažiuoja kita gauja, prasideda veiksmas, šaudomės! Vyksta veiksmas, įdomu, nieko panašaus nemačiau vienoj vietoj kapojasi geri 40 gaujos narių! Dar prie visos šitos mėsmalės atvažiuoja ir pareigūnai, veiksmo per akis, bet pastebiu, kad tik mano bendrai krenta, ir mažėja smarkiai mūsų gretos mūšio lauke.. Taip, taip aš patekau į silpną gaują, bet palyginus mano tuo metu šaudymo sugebėjimus.. Aš niekur geriau neturėjau šansų patekti.. Ir taip diena po dienos.. Mes pralaimim ir pralaimim, tada mūsų lyderis tiesiog palieką postą, ir nutraukią savo kaip lyderio karjerą. Tada paskelbta atranka forume byloja, jog veiksmas netrukus vėl atgis, ir bus serveryje veiklos! Na štai ir analizė į gaujų lyderius.. Kas gi jais tapo? Gvidas_Ham hm, kas čia toks? Na nežinau jungiuosi į serverį gal priims į gaują? Na connected, taip reik jam rašyt. /sms gvidas_ham Sveikas, ar galiu į gaują? Atsakymą gaunu trumpą ir aišku: Sveikas, galėsi ateiti per atranką ji vyks šiandien 17h. Na nieko sau reikia eiti ir pradėti ruoštis, prasišaudyti, juk į gaujas nieko kito nereikia? Na laikrodis muša 17, einu į atranką, ir viliuosi, kad priims, na atsimovino mane, pašnekėjom, tyla kanale ir toks tylus jo balsas sako: na gerai paimsim, gal išeis kažkas iš tavęs kaip iš gaujinio. Euforija mane ir vėl aplankė! Antra syk patenku į gaują! Bet gal šita bus rimtesnė? Taip.. Mano spėjimas pasitvirtino, Gvido gauja buvo stipri, ir veiksmai kuriuose teko dalyvauti, buvo labai įdomus! Ten supratau gaujos pagrindus, ir daug kitų dalyku reikalingų nusikalstamoms grupuotėms. Kovos vyko prieš policija, ir tiek žaidime tiek forume visi riejosi gan smarkiai. Na gaujose kitaip ir nebūna (hihi). Kadangi tai vyko prieš 3 metus blankiai atsimenu Gvido tolimesnę veiklą, bet man rodos jog jį nušalino, todėl dar sykį aš likau basas. Dar vieno lyderio rinkimai.. Na ir kas gi dabar jais tapo? Velnelis_Camel. Hm šitas matytas kaip taxi dirbo, gal irgi bus visai nieko gaujos lyderis? Na einame bandyti sėkmę.. Jau po kelių gaujų ir aš geriau pašaudau, jau ir suprantu ką reikia veikti gaujose, ir gaudausi todėl buvau priimtas be abejonių. Vėl smagus veiksmas ir judesys vakarais! Tuomet kažkoks sambrūzdis gaujos kanale ir nugirstu jog Velnelis planuoja rinktis kažką į co leadus. Pradėjau spėlioti kas tai galėtu būti, bet kažkaip neužsigalvojau per daug, nes nuvarėm grobti kitos gaujos bazės. Kitą dieną ankščiau grįžau iš mokyklos, ir atėjau į ts platformą. Pradėjau šnekėti su kitais gaujiniais, ir diskutuoti kas tai galėtu būti. Staiga atėjo Velnelis į kanalą ir paklausė: Olandai esi? Sakau taip. Ir girdžiu jog mane kažkur nusimovino kaip ir pirmąjį kartą kai bandžiau patekti pas Gruziną į gaują. Tyla kanale, ir Velnelis su akordeonu grojant užklausė manęs, ar noriu pas jį tapti co leadu, aš tiesiog užtilau, ir nežinojau ką sakyti.. Nejaugi aš tapsiu gaujos vadu? Ir vadovausiu žmonėms, o neklausysiu nurodymu kaip ankščiau? Taip mano pareigos žaidime paaukštėjo nuo gaujos nario iki vadeivos! Buvau neapsakomai laimingas, bet tuo pačiu reikėjo stengtis būti ir griežtam, nes negali daryti nesąmonių tokiose pareigose, gaujiniams nepatiks, ir būsi nušalintas! Taigi tada prasidėjo mano pirmosios lyderystės dienos, pradėjau vadovauti, stengtis laimėti kovas prieš kitas gaujas, ir protingai prasivežti kontrabandą pro policininkus. Veiksmas vyksta, viskas įdomu, ir Camelio pagalba vadovauju šiai gaujai. Bet staiga sužinau, jog Velnelis ketina atsistatydinti, ir yra tokia opcija jog galiu perimti lyderi iš jo. Aš pasimetęs, nejaugi sugebėsiu vienas suvaldyti gauja? Ar susilauksiu palaikymo iš kitų tapdamas lyderiu? Na bet bala nematė, einam ,,na ura“. Ir aš tampu raudonųjų Nortenų lyderiu! Sukūriau gaujos pristatymo tema forume, ir pradėjau veiksmą su savo Nortenos XIV gauja. Viskas sekėsi gerai, tokie dideli veiksmai vyko, apie kokius dabar tik pasvajoti galima. Man teko čia būti lyderiu 2 kartus, ir 2 kartus co leaderiu, dabar esu fūristų pavaduotojas.. Klausit kaip čia taip nuklydau? Ogi atsakymas paprastas nėra cbugo, nėra veiksmo. Man nėra įdomu prasišaudžius 2 metus su cbugu, dabar šaudyti be jo. Taigi tokia ta mano praeitis SA:MP žaidime. Buvo smagu ir įdomu, dabar lieka tik prisiminimai ir niūrius krovinių vežiojimas sėdint kabinoje.  
     
     
     
    „Viską galima išnaudot kitaip. Pamėginkit galvą pakreipt į šoną, žinokit, jog įkrenta idėja kažkokia. Net žiūrint į kompiuterio ekraną, kuriame tiesiog medis. Ką aš matyčiau tame medyje? Turbūt trūksta kokio inkiliuko, nežinau.“
     
    Pilnas Gvidas_Ham pasakojimas:
    Dabartinė liaudis turbūt manęs nepamena, galbūt, vieni net nežino kas aš buvau prieš kelis metus GREENSIDE projektui. Prisistatysiu, buvau imperijos pradininkas, būtent tos imperijos, kurioje esat šiuo metu. Šis projektas buvo man pirmas  SA-MP privatus serveris, kuris ir liko vienintelis. (Tuo aš buvau ypatingas). Manęs nesugadino kiti projektai gyvavę tuo metu (atvirai jie jau buvo mirę). Projektui atidaviau dalelę savo kūrybingumo, gebėdavau išpešti daugiau iš projekto, mąstyti plačiau, retkarčiais net neužmigdavau neužsirašęs minties apie kitos dienos darbus. Įdėdavau tikrai begalę pastangų, man tai patiko. Projektas padėjo man, kada padėdavau jam. Ką turiu omeny, tai jog aš ugdydavau savo kūrybingumą. Įgyvendinau masyvias idėjas. Tai man buvo įsimintiniausia, kada kūrybinė grupė nėra suvaržyta, Aivaras gali viską, ir jis yra žmogus, ne robotas. Turit idėjų, gal net ir pačių kvailiausių, kaip, kad jos būdavo pas mane (cha cha), bet juk yra Rokas. Iki šios dienos nesuprantu ką jis daro projekte, bet kad ir ką jis daro, tai yra labai svarbu. Jie realizuodavo tas nesąmones. Dėl įvairiausių nesąmonių manęs nemėgo daug kas. ''Marko tik giria Gvidą''. Marko neliaupsino manęs, nes žinot gi kas būna, kai žmogų kažkas pagiria... Jis pradeda klaidžioti per pievas. Oi... Klystu, mane liaupsindavo, bet tik truputuką. Tačiau aš ignoravau tai. Žinot kodėl? Nenorėjau susigadint savęs, dažnai girdėdavau Marko skatinimus kitiems direktoriams imtis įkvėpimo iš manęs. O aš žinojau, jog aš kitoks, man to sakyt nereikia. Kiek man tų ląstelių trūksta smegenų skyriui. Aš ir pats linkęs padėti jiems, nors teko tik keliems padėt, bet viskas įmanoma. Buvau fūristų direktorius, ten buvo mano slapta organizacija, apie kurią niekas nežino. Marko tik iš šio straipsnio tai sužinos (chi chi), fūristų neliesdavo gaujos, turėjom didžiausią pagarbą iš visų serverio darbų, nusikalstomų organizacijų, tai leisdavo gastroliuoti gatvėmis laisvai. Buvau šešėlis gatvėse. Taikiausias buvo fūristų miestas, nors ten gaujos lankydavosi daugiausia dėl amunicijos krautuvės, bet niekas iš jų nekeldavo chaoso. Mėgau ramybę. Išeidavau pasivaikščioti gatvėmis pašnekinti bičiulius. Juk reikėdavo atsipalaiduoti kažkaip. Retkarčiais ir bokalą su kompanija išgerdavom. Kada iš manęs reikalaujama veiksmo, jis būdavo ne tik šaudytis ar vairavimas atbulomis per visą žemėlapį. Jei kada grįšiu, bus viskas 10kartų kūrybingiau. Tuo metu man buvo 16-17metų, o dabar jau virš 20. Dažnai prisimenu žaidimo laikus, tuos senuosius, kuriems išpasakoti nepakaktų viso laikraščio spausdinimo rašalo. Noriu dar sykį susipažinti su žaidimu, kaip jis keitėsi - bet ateitį... ir tik gal. Palieku intrigą skaitytojui. Be viso to, nebuvau iš tikro mėgiamas iš projekto komandos, visų prižiūrėtojų, nes turėjau savo žodžius, kurie buvo suringiausi ant pačios didžiausios žaizdos. Tačiau kažkaip pasiekiau rezultatus.
    Kas man dar labiausiai buvo įsimintina, tai automobilis. Vienas. Elitinis, išskirtinis, kada buvau užsukęs į žaidimą, jo nemačiau.  Kažkaip dingo, galbūt netyčia atidaviau. Bet tai buvo sabre. Jei nesuklysiu dar yra klipas youtubei apie ją. Kažkoks pirmas mano gyvenime režisuotas filmukas.. Kalbant apie juos... Pastačiau net gi kelis filmus. Bet jie buvo siaubingi . Nemanau, jog dar vis egzistuoja ir įmanoma kažką rasti... Bet, tai tik pavyzdys koks platus pasirinkimas veiklos praleidimo yra projekte. Man aišku per mažai, bet iš tos mažumos sukurdavau didelį burbulą, kaip dabartinė spauda geba tai daryti. Internautai kelią sumaištį. Pasaulis verčiasi. (Paspaudžiu), Kažkur viena eilutė: Diskusijos verda dėl tolietinio popieriaus, kuria gi puse jis turi kabėti... Kuo čia susiję su sabre? Ją gali kiekvienas turėt. Bet tiesiog žmonės žino, jog va būtent aš turiu tokia ir ne kitokia. ( Visos vienodos eiliniam žmogui).
    Tuomet laikas gaujose... Neužmušamas Keza. Jis galėjo būti pašalintas iš direktorių pareigų daugiau nei 100 kartų, net jis juose liko ilgiausia ir surasti policijos direktorių sunkiausias darbas. Gerbiu Nico ir Marko už jų pastangas projektui. Tęsiant apie gaujas. Užsitarnavus vardą direktorių pareigose, gaujų vadai iš manęs tikėjosi kažkokių kosmoso raketų išradinėjimų. Kažką panašaus ir gavo. Nepamenu net ir pareigų savo, iš laikraščio redakcijos sužinojau, jog buvau ir taxi direktorius. O gi taip. Daug neprikursi iš lagaminų vežimo. Visi iki tol buvę direktoriai taksi naudojo tik taip, kaip buvo paruosta pačios komandos. Pas mane taip nebuvo. Niekas nebuvo pas mane taip, kaip man nurodoma naudotis. Tuo ir išsiskyriau. Šiknon tuos lagaminus, pasakiau. Galbūt kada grįšiu kaip konsultantas direktorių. Čia idėja gera... Galėčiau įkvėpti komandą idėjomis. Aivaras sukurtų atskirą valdymo pultą tik man... Gal. Ir vadinčiausi: Krizės konsultantas. Pinigą vieną kitą uždirbčiau. O produktyvumas... Oi, vaikyti. Iškart darbai būtų kitam lygyje per 30 dienų. Parodyčiau ko vertas, o tada kai norės daugiau, reikės jau mokėt. Čia kaip narkotikai, ane, Marko? Taip įtrauki jaunuolius į savo verslą? Parodai ko vertas *cenzūra*oletas, o tada žiūrėk, jau policija, pakelti malūnsparniai gatvėse gaudo nusikaltėlį. No gud! Net nepastebimai šokinėja mano mintys. Jokio nuoseklumo, nuo traktoriaus iki butelio vandens. Būtent taip atrodo man mano tekstas.  Todėl ir negimsta man tokie skaitalai auditorijai, kuri būtų labai siaura.
    Ouu. Organizuotumas man buvo artimas... Esu daręs kelionę, į kurią įtraukiau visus. Apskritai, visus tuo metu buvusius. Ne. Meluoju gi. Gal tik 99procentų. Bet buvo faina. Kada policija lydi, medikai kartu. Taksi atsakingi už nugabenimą, mechanikai už remontą, ir visi kiti darbai, viską įtraukiau. O esmė buvo tiesiog padaryt veiklos fūristams, kasdienė užduotis. Pakeliui dar kažką nuveikėm. Buvau pradžioj, o galo kolonos nemačiau. Pamėginkit kas šiandien suorganizuot kelionę. Įtraukiant visus žaidėjus. Ir čia tik 0.00~01% smegenų našumo buvo įdėta į tai. Aišku užtrukau porą dienelių besitariant, bet tikslas pasiektas.
    Ai, moku juk realų gyvenimą perkelti į projektą ar filmą, serialą. Juokų darbas. Vienas iš didesnių šešėlinės veiklos aspektų, tai buvo rusiška ruletė. Gražus ratukas, blizgantis *cenzūra*oletas, gruzinas su operatoriaus kostiumu, ir šūvis į galvą... Aš būtinai vieną dieną  pakartosiu tai. Jei tik grįsiu. O čia kaip dievas į mano čeiniką duos.
    Pasiekiau nedaug, bet mano tikslas ir buvo iki išėjimo į kariuomenę palikt projektui kažką nuo savęs, o ne tik ateit ir išeit. Tapti direktorium čia ne pasiekimas. Čia tik įrankis kažkur save išreikšt. Yra daug sričių kur galima išreikšt save. Nebūtinai tai projekto kūrėjų darbo rezultatai, kaip, kad pvz darbas ar gauja. Viską galima išnaudot kitaip. Sukt galvą juk reikia. Pamėginkit galvą pakreipt į šoną, žinokit, jog įkrenta idėja kažkokia. Net žiūrint į kompiuterio ekraną, kuriame tiesiog medis. Ką aš matyčiau tame medyje? Turbūt trūksta kokio inkiliuko, nežinau. Nematau jo šią akimirką. Be to, būti direktorium, tai dar nieko nereiškia. Galima sublizgėt ir būt atmenamu ir kitais budais. Direktorius, kaip ir minėjau, man tai nėra pasiekimas.
    AAA! Ką atsiminiau, kiek jūsų yra tekę būti Marko namuose? Jo namas šalia taksi bazės, jei niekas nesikeitė. Išduosiu paslaptį, kaip pamatyt interjerą. Jums reikės plano. Tikslas būtų sukurti kokį savo kūrybos interjerą, bet ne šiaip, kad sienos, lova, staliukas. O iš 30 įvairių baldų sukurt vieną, kad ir paveikslą sienoj. Kur iš baldo reiktų tik kampuko. 3D paveikslą net gi galima. Ne, ne . Stop. Aš per daug plečiuosi. Redakcija mane apribojo. Įsiveskit į guglę sofkę kokią modernią, ir pastatykit naudodami įvairius baldus tai formai išgaut.
    Ta maloni maištininkė, tiksliau laikraščio redaktorė, kuri stengiasi pateikti jums šiokią tokią medžiagą - mane riboja. ''Max 1000 žodžių tekste'' ji sakė, nes kiti taip darė. Aš sakiau man per mažai. Ir aš ne kiti. Žinot kas buvo po to? Ji atsakė padaryk kokybę, ne kiekybę... Bijojau, jog taip pasakys. Man neįmanoma misija. Mano KOKYBĖ ir yra kiekybė. Turbūt skaitovas mąsto dabar ką čia reiškia. Rašytojas ir pats nežino.
    Dovanoju šią modernią papiruso skiautę txt formatu auditorijai, kuri mane pamena. Nežadu nieko šiame tekste. Gal grįšiu... Nežinia, nostalgija sukasi aplink mane. Bet laikai keičiasi, kas norės bendrauti su pensininkais. Cheers! Linkėjimai visam projektui iš JK.  P.s. Kūrybingumas platesnis klausantis jums mėgstamos muzikos. Peace kumpis out.
     
    Gvidas_Ham prieš atsiųsdamas man savo pasakojimą, parodė charakterį, iškeldamas neįprastus reikalavimus - parašyti susidariusią nuomonę apie jį ir tai padaryti laikraštyje, susitarėme. Kam įdomu:

     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8

     
     
     
     
  20. Patinka
    Selija gavo reakcijąLaurynas_Leigon tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  21. Patinka
    Selija gavo reakcijąGvidas_Ham tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  22. Patinka
    Selija gavo reakcijąNano_Philips tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  23. Patinka
    Selija gavo reakcijąDainius_Callidi tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  24. Patinka
    Selija gavo reakcijąDovis_Santos tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr10   
    SELIJOS LAIKRAŠČIOOOOO GIMTADIENIS! Paskelbtas jau 10-asis leidinys, valio! Gėlių puokštės, balionai ir kitoje ekrano pusėje pieną gerianti bei sausainius valganti Selija.
    Paslėptame turinyje pateikta dešimties Selijos laikraščių turinių analizė.
     
    Nr. 10 leidinio TURINYS
    Interviu su Roku (Mafijos_Tėvas); Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti.
     
    ||||Interviu su Mafijos_Tėvas||||
     
    1.       Papasakok apie projekto kūrimo pradžią. Paminėk Aivarą, Marių - kaip jie prie viso to atsirado. Ar gerai sutaria jūsų ketveriukė, ar tarpusavyje būna ir konfliktų?
    Viskas prasidėjo nuo to, jog atstovavau vienam iš didžiausių "freeroom" projektų kaip pagrindinis administratorius. Tuo metu nesijaučiau gerai, nes spaudė studijos, o projekte (kurį tuo metu atstovavau) nesijaučiau įvertintas. Tiksliau kalbant akylai buvo stebimas mano darbas nors visas projektas ir taip stovėjo tik ant mano pečių. Man, kaip studentui tai nepatiko, nes turėjau nemažai kitos veiklos, kuria tiesiog negalėjau užsiimti, nes turėjau 8 valandas per parą atsakinėti į vaikų klausimus. Nusprendžiau, jog mano sukaupta patirtis gali būti išnaudojama ir naudingiau, todėl nusprendžiau ieškoti bendražygio. Tuo metu taip pat buvau vienas iš geresnių "mapp'erių" vienoje iš populiariausių SA-MP forumo bendruomenių. Toje pačioje bendruomenėje buvo ir Aivaras, kuris ieškojo "mapp'erio". Pabendravus, pateikus savo vizijas nusprendėme bendradarbiauti. Dirbti buvo nežmoniškai malonu, nes abu mokėjome nusileisti, paprieštarauti ir rasti bendrą kompromisą per labai trumpą laiko tarpą. Per visą projekto kūrimo laikotarpį (vienerius metus) nebuvo praktiškai jokių rimtų barnių ar minčių sustoti. Viskas vyko itin sklandžiai ir profesionaliai. Likus nedaug laiko iki projekto starto oficialiai pranešėme apie projekto startą. Pradžia kaip ir visada, buvo sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Visa tai atlaikius sekė antras etapas, kurio metu turėjome ištaisyti padarytas klaidas kūrimo metu. Trečias etapas, auditorijos susigrąžinimas. Sunkus darbas, bemiegės naktys, visiškas atsidavimas projektui leido sugrįžti ten kur esame dabar. Prie viso to nenormaliai daug prisidėjo dabartiniai komandos nariai @Marko_Escobar ir @Matthew_Bennett . Vienas iš jų visai nesenai prisijungė ir prie savininkų komandos su tikslu, jog ateityje galimai pakeis mane, todėl dabar mokau savo amato ir tikiuosi, jog ateityje projektas bus pakeltas į dar aukštesnį lygį. 
    2.       Visiems aišku, kad "Greenside" pavadinimas susijęs su ekologija. Kas sugalvojo tokį išskirtinį pavadinimą? Kokie dar pavadinimų variantai buvo svarstomi?
    Pavadinimą sugalvojo Aivaras. Kaip bebūtų keista prieš renkantis pavadinimą nebuvo jokių minčių susijusiu su ekologija. Aivarui pasiūlius tokį pavadinimą iš karto šovė ekologijos idėja. Tuo pačiu tai tapo ir projekto prekiniu ženklu, kuris yra labai svarbus kalbant apie marketingą ir konkurencingumą siekiant unikalumo tokio tipo projektuose. Iki šiol nesupratau kodėl visi dabartiniai naujieji projektai neturi savo prekinio ženklo, o tik kopijuoja esamus ir juda jau išmintais kitų projektų keliais. 
    3.       Kokios tiksliai yra Tavo serveryje pareigos?
                    Viena iš pagrindinių mano pareigų ir bene svarbiausia yra projekto plėtra. Esu tiesiogine to žodžio prasme idėjų maišas. Beveik visi serverio atnaujinimai pirmiausia "praeina" pro mane (kitų žaidėjų idėjas tiesiog patvirtinu arba atmetu išnagrinėjęs jas(pasvėręs pliusus ir minusus)). Dažniausiai pats kuriu idėjas, jas aprašau su paaiškinimais ir užregistruoju patvirtintų idėjų sąraše (patvirtintų idėjų sąrašas keliauja tiesiai pas Aivarą ant darbo stalo). Tai galbūt atrodo ir nelabai sudėtinga veikla, bet tam reikia daug laiko, nes pirmiausia turi apgalvoti visus galimus atvejus, įsivaizduoti pačią idėją serverio rėmuose ir aprašyti viską nuo A iki Z ant tuščio popieriaus lapo taip, jog Aivarui nekiltų jokių klausimų darbo eigoje. Tokiu principu buvo aprašytos Nortenų ir Surenų gaujų modelis, dabartinių verslų modelis, bei daugelis kitų, sudėtingesnių sistemėlių idėjos.
                    Kitų pareigų išskirti kaip aukščiau paminėtos atsakomybės negalėčiau, nes didžioji dalis užimamų pareigų yra tiesiog su projekto valdymų susiję dalykai, kuriuos atlieku jau šeštus metus iš eilės, todėl daugiau viskas yra atliekama techniškai nei intelektiškai. Konkrečiau kalbant tai būtų pagalba serverio žaidėjams, žaidėjų kontrolė ir stebėjimas, įvairių akcijų ir atrakcijų kūrimas, visa tai kas susiję su marketingu, paslaugomis ir panašiai.
    4.       Sudėtingiausias sprendimas, kurį yra tekę priimti projekto labui?
    Prieš priimant bet kokį sprendimą jį apsvarstau keletą kartų, pasveriu visus pliusus ir minusus, ir tik tada jį viešinu. Todėl tokių sprendimų, kurie verstų abejoti savimi kol kas dar nepriėmiau, bet netolimoje ateityje teks tokį priimti, kadangi visada stengiuosi judėti į priekį mažais, bet užtikrintais žingsneliais.
    5.       Pridėjus į komandą ES rašei: „Šio pastiprinimo paskirtis yra tik viena - projekto pakėlimas į kitą lygį. Tikimės, jog per artimiausią mėnesį šis sprendimas duos savo vaisių ir judėsime žymiai greitesniu tempu savo tikslo link!“. Klausimas - ar ES pridėjimas pasiteisina? Ar Aivaras nebesusitvarko su darbais?
    Žmogus atėjo iš savo projekto, kurį kūrė keletą metų. Natūralu, jog toks žmogus neturi tiek motyvacijos, kiek jos turi dar nepatyręs to jausmo žmogus. Kol kas esame nusivylę ES progresu. Po arba prieš serverio atnaujinimą padarysime atitinkamas išvadas ir nuspręsime kas bus toliau. 
    6.       Ką laikai dabartiniu didžiausiu serverio pasiekimu? 
    Vienareikšmiškai projekto tobulėjimas ir plėtra yra didžiausias mūsų pasiekimas. Nuo projekto starto praėjo keletą metų. Per tuos kelis metus projektas pasikeitė neatpažįstamai. Labai noriu tikėti, jog po tiek pat metų galėsiu pakartoti tą patį ką sakau dabar apie praėjusi laikotarpį.
    7.       Gal sukeltum intrigą, pasufleruotum, ko galime tikėtis per atnaujinimą? Bei kada maždaug jis bus? Žaidėjai nekantrauja.
    Neslėpsime, nesame tokie motyvuoti kokie buvome prieš keletą metų. Darbai nejuda tokiu greičiu kokiu norėtumėme, todėl tenka raudonuoti ir atsakyti į tokius klausimus paprastai - kada užbaigsime visus savo suplanuotus darbus, tada ir įkelsime atnaujinimą. Šiai dienai beveik visa serverio išorė (mapp darbai (bazės ir kt.)) yra perdaryta, optimizuota ir paruošta naudojimui. Šiuo metu dirbu prie kitų, didelių idėjų aprašymo ir tikiuosi, jog per artimiausią serverio atnaujinimą sugebėsime paruošti serverį naujiems iššūkiams. 
    8.       Kas tau pačiam dabartiniame serveryje nepatinka? Ar dėl to kas nors daroma?
    Jeigu reikėtų vardinti projekto trūkumus, tokiu atveju nepakaktų simbolių slotų skaičiaus temos pranešime. Tai reiškia, jog dirbu savo darbą ir žinau kokia linkme projektas turėtų judėti toliau. 
    9.       Kaip įsivaizduoji projektą po metų?
    Su manimi ar be manęs projektas turėtų judėti toliau. Turime plėtros planą daugiau nei metams į priekį. Todėl manau jog viskas bus gerai ir pats projektas toliau sėkmingai plėsis. 
    10.   Ar kyla nostalgiški prisiminimai iš LMG laikų? Jei taip, pasidalink, kokie? +Ar pasakytum, kad per visą savo sa-mp žaidimo laikotarpį (kalbu apie direktoriavimą) - tau labiausiai patiko būti SWAT direktoriumi?O gal buvo kažkokia kita firma?
    Šis projektas yra visko pradžia. Pradžia to, kuo esu dabar. Visus patirtus įsimintiniausius prisiminimus iki šiol pasakoju žaidėjams, nes tai buvo kažkas tokio ... ko negalima aprašyti jokiais žodžiais. Tai reikia patirtis pačiam. Gaila, jog dabartinė SA-MP visuomenė kardinaliai pasikeitė ir nebesupranta, ir nebevertina to kas mums visiems tada buvo neatsiejama SA-MP žaidimo dalis. Direktoriavimas tame projekte leido atrasti save SA-MP visuomenėje. SWAT buvo vienintelis darbas kuriam vadovavau. Bemiegės naktys prižiūrint darbuotojus, veiklos, darbas su bendradarbiais, atrankos nuo trijų iki šešių valandų susirašinėjimo principu. Visa tai yra nostalgija. Baisu pagalvoti kiek tuo metu turėjau noro ir kiek investavau laiko į šį žaidimą. Bet ... Galiu drąsiai teigti, jog šis žaidimas labai daug prisidėjo prie mano asmenybės susiformavimo. Todėl visą tą patirtį vertinčiau tik teigiamai.
                    Sugrįžtant prie papildomo klausimo, taip SWAT vadovavimas buvo vienas iš įsimintiniausiu įvykių tame projekte, bet ... Pati pradžia, kai dar tik bandžiau apšilti SA-MP žaidime buvo ir išliks aukščiau visko. Labai gaila kad šiai dienai niekas to nevertina, didžioji dalis žaidėjų pradžią tiesiog nori praleisti pirkdami turtą iš senesnių projekto žaidėjų.. O gaila, nes nieko nėra maloniau kai vertini kiekvieną centą ir skaičiuoji kiek trūksta iki svajonės išsipildymo.
    11.   Ar sulauki kažkokių perliukų į asmenines žinutes, kas įsiminė, dėl savo neįprastumo? Pvz., grasinimai, meilės prisipažinimai ar pan? 
    Sulaukiu įvairiausių žinučių. Grasinimai jau įprasta rutina, kuri užgrūdino taip, jog niekas turbūt nebegalėtų nustebinti. Aplamai, bendraudamas su serverio žaidėjais visada stengiuosi išlikti profesionalus tam, jog sutaupyčiau savo ir kitų laiką. 
    12.   Ar artimu metu nusimato kokių didelių renginių? Rekordų siekimų ar didelio mąsto event'ų?
    Šiai dienai didžiąją dalį savo laiko kuris yra susijęs su darbu projekte skiriu serverio atnaujinimams, todėl šiuo metu tai yra didžiausias prioritetas ir į tai esame labiausiai susikoncentravę. O apie rekordų siekimą turbūt didžioji dalis serverio žaidėjų žino mano nuomonę. 
    13.   Gal norėtum ką nors perduoti serverio bendruomenei?
    Cbug negrąžinsiu.
     
     
    *ŽAIDIMAS.
    Situacija: Negyvenama sala. Joje po lėktuvo avarijos esi su Mariumi, Aivaru ir ES.  (Po vieną iš jų paminėk kiekviename punkte žemiau)
    Kurį išsiųstum į tamsias, baisias, pavojingas džiungles sumedžioti maisto?  Be jokios abejonės @Aivaras . Kodėl? Negyvenamoje saloje be maisto neišgyvensi, o iš išvardintų asmenybių tik šiuo žmogumi pasitikiu 100% ir tikiu, jog jo dėka išgyventumėme.
    Kurį gąsdintum, sakydamas, kad saloje vaidenasi?  @ES.^ , nes per tiek laiko maisto dar nespėjo parūpinti, todėl pirmiausią pagąsdinčiau kad pasidarytų išvadas.
    Kuriam padarytum kojų pirščiukų masažą?  @Marko_Escobarnieko asmeniško, tiesiog negyvenama sala nėra MAXIMA ar Lidl, todėl su maisto parūpinimu turėtum problemų, o gąsdinti nėra už ką, tad *cenzūra*u, lieka masažas (iš skolos vieną butelį minus)..
     

     
    ||||Įvairūs nickai ir kaip jie buvo sugalvoti||||
     
    GS žaidėjų atsakymai pasiteiravus apie jų nickų sukūrimų istorijas:
     
     
     
     
    Laikraščiai: Nr1  / Nr2 / Nr3 / Nr4 / Nr5 / Nr6 / Nr7; Nr8 / Nr9

     
     
  25. Patinka
    Selija sureagavo į jeremis malboro tarp Selijos LAIKRAŠTIS. Nr9   
    @Skrajojantis_Olandas neblogai čia parašęs, nuostalgija sukyla prisiminus tuos laikus kai su Velneliu vadovavot Nortenoms. O veiksmai kokie būdavo prieš PD/SURENAS, smagu prisiminti gerus lakus...
    Seniau belekas budavo, nerašysiu čia tu visu savo istorijų ir pnš. galiu pasakyt tik tiek, kad greenside atejau dėl gaujų, gs žaidžiau/pusiau žaidžiu 3 metus ir per pirmus pusantrų/galbūt 2 metus nebuvau dirbęs jokiame darbe apart Nortenos [30k patirties]/Surenos [5k patirties].  Kai gs dar buvo toks koks buvo, su Nortenomis ir Surenomis, manau kaip ir daugelis kitų nematėme tikslo eiti žaisti kur nors kitur. Sakau, dar tada buvo man 13-14 metu net iš lauko kartais grįždavau į vakarini sandely. O veiksmo būdavo visada - Nesvarbu ar budavo 14:00h ar 22:00. Dienomis - Vagonai. Vakare - Sandelys. Naktinetojams - Flakonai arba šeip dm serve. 
    Sakiau nerašysiu istorijų, bet čia taip biški gavos. 
    Galiu pasakyt tik tiek, jeigu prieš 2-3 metus nebūtų buvę cbugo, dabar gs sedėtu turbūt su 40-50 žaidėjų.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.