Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×
Žvejok 2024! ×

Pasiūlymas žvejybos sistemai

Gus_Johnson

Ar pritartumėte šiam pasiūlymui?  

15 balsai

  1. 1. Ar pritartumėte šiam pasiūlymui?

    • Taip, visiškai pritariu.
      10
    • Iš dalies pritariu.
      5
    • Ne, visai nepritariu.
      0

Rekomenduojamas pranešimas

1. Jūsų Vardas_Pavardė žaidime?: Gus_Johnson
2. Plačiai aprašykite savo pasiūlymą:

Sveiki visi serverio žaidėjai. Nors ir esu šioks toks naujokas, bet šiek tiek pastebėjau, kad dabartinė žvejybos sistema nesulaukia labai daug naudotojų. Aišku, prie to gali prisidėti ir tai, jog dabar vasara, tačiau man vis dėlto kilo šiokia tokia idėja kaip galima būtų paskatinti žmones vėl užsiimti žvejyba. Be to, man iš ties atrodo, kad dabartinė žvejybos sistema yra per daug komplikuota iš tos pusės, kad jai reikia skirti tikrai begalę laiko tam, kad pasikeltum žvejybos lygmenį į kitą.

Tikrai nežinau ar mano idėja yra įgyvendinama techniškai, bet aš ją pabandysiu bent jau aiškiai išdėstyti teoriškai. Dalis mano pasiūlymo idėjos yra paimta iš kito žaidimo, kurį, jei esate žaidęs, tikrai atpažinsite. Taigi, pradedame nuo:

 

  • Individualios žvejybos gražinimas

Iš kiek senesnių laikų pamenu, kad šiame serveryje žvejyba buvo individuali. Sugrįžęs į serverį kiek nusivyliau, kad nuo šiol to daryti nebegaliu. Tai norėčiau pasiūlyti šią galimybę, t.y. žvejoti individualiai, gražinti į žaidimą.

Nėra būtina dabartinės sistemos vėl keisti iš esmės. Aš manau, kad individualią ir, na pavadinkime komercinę žvejybą, galima labai lengvai suderinti. Tai galima būtų padaryti taip:

  • Visų pirma siūlyčiau supaprastinti žvejybos įrangos sistemą ir ją apriboti ties meškere, masalu, valu ir tinklu.
  • Žvejybos parduotuvėje galima būtų sukurti du atskirus pasirinkimus norint ką nors pirkti ar tobulinti: Įranga individualiai žvejybai, Įranga komercinei žvejybai.
  • Individualiai žvejybai reiktų pirkti atskirą įrangą (meškerę, masalą, valą ir tinklą). Masalą šiuo atveju reiktų pirkti nuolatos, kaip ir anksčiau, kadangi jis, paleidus ar sugavus žuvį, susinaudotų.
  • Žvejoti individualiai galima būtų praktiškai visur, kur būtų logiška, o komerciškai - kaip dabartinėje sistemoje, t.y. žvejybos zonose (tiksliai nepamenu kaip jos dabar vadinasi). Jas galima būtų rasti kaip ir dabar - per /sonaras.
  • Žvejojant komerciškai, t.y. per žvejybos įmones, visa žvejybai skirta įranga būtų tarsi suteikta pačios įmonės (dar vienos meškerės, valo ir t.t. nereiktų pirkti). Tai iš dalies ir yra logiška, kadangi realybėje žvejojant kažkokiai įmonei (jei taip vyksta iš viso), įranga turėtų pasirūpinti pati įmonė, o ne individualus asmuo. Tačiau ją (turimą įrangą), kaip masalą, kotą ar ritę kaip ir dabartinėje sistemoje būtų galima tobulinti pasirinkus Įranga komercinei žvejybai žvejybos parduotuvėje.
  • Žvejo lygį galima būtų keltis kaip ir anksčiau. Individualiai žvejybai savo turimą meškerę, valą galima būtų pasitobulinti arba nusipirkti naują.
  • Žvejo lygis žvejojant komerciškai ir individualiai galėtų sumuotis į bendrą žvejo lygį.

Dėl masalo kylą keletas keblumų:

  • Žvejojant komerciškai, galima būtų palikti dabartinę masalo sistemą, kuomet masalas yra tarsi tobulinamas turint pakankamai žvejo patirties. Su kiekvienu patobulinimu galėtų sumažėti kibimo laikas kaip yra dabartinėje sistemoje.
  • Žvejojant individualiai siūlyčiau sukurti tris skirtingas masalų rūšis, kurios būtų prieinamos nuo tam tikrų žvejo lygių:
    • Masalas smulkioms žuvims (būtų prieinamas nuo pirmo lygio)
    • Masalas vidutinio dydžio žuvims (būtų prieinamas nuo X lygio)
    • Masalas stambioms žuvims (būtų prieinamas nuo Y lygio)
  • Kiekvienas iš šių masalų būtų tinkamas žuvims iki tam tikro svorio, tad žvejojant su masalu, skirtu smulkioms žuvims, kibtų žuvys tik iki 1 ar 2 kg.
  • Tinklą taip pat galima būtų atsirakinti nuo tam tikro lygio, kaip yra dabar. Tad šiuo atveju keisti nieko kaip ir nereikėtų. Žvejojimo procesas su juo kaip ir nepakistų - žvejoti tinklais prireiktų dviejų žmonių, turinčių tinklą. Taip pat, ši sistema galėtų likti tokia pati žvejojant ir komerciškai.

Be to, šiuo atveju pagautą laimikį galima būtų parduoti žvejybos įmonėms, kurios galėtų nustatyti kainas pagal paklausą ir panaudoti žaidėjų parduodamas žuvims produkcijos kūrimui

 

Antroji mano idėjos dalis būtų:

  • Žuvų įvairovė vandens telkiniuose

Ši idėja taip pat siejasi labiau su individualia žvejyba. Siūlyčiau visus žemėlapio vandenis suskirstyti į tris grupes: upių (žalia sp.), ežerų (raudona sp.) ir jūros (geltona sp.) vandenys. Kiekviena iš šių zonų turėtų kelias skirtingas žuvų rūšis, kurias būtų galima pagauti tik tose zonose (jas bandžiau pavaizduoti žemėlapyje).

f06a10b268c3c476c812f98f2056c3a9834.png

Komercinė žvejyba:

Šiuo atveju gal kiek reiktų pakoreguoti žuvininkystės įmonių kontraktus, kad jie labiau atitiktų tam tikras zonas, tačiau manau, kad patys kontraktai šiuo atvejų taptų įvairesni. Pavyzdžiui, žuvininkystės įmonė paprašytų prigaudyti lašišų, kurios kibtų tik jūros vandenyse. Tai taip pat skatintų žaidėjų mobilumą.

Dabartines žvejojimo vietas galima būtų kiek praretinti ir jas išbarstyti po visą pasaulį, tad tas, kuris norėtų rimtai užsiimti komercine žvejybą, turėtų tam skirti kiek daugiau laiko. Tačiau tai kam nors gal būtų net ir įdomiau. Komercinės įmonės šiuo atveju galėtų skirti atitinkamą atlygį už atitinkamą darbą.

 

Individuali žvejyba:

Individualios žvejybos laimikiai ir jų svoris priklausytų ne tik nuo vietos, kurioje yra žvejojama, bet ir jau nuo minėto masalo rūšies. Prieš užmetant meškerę galima būtų pasirinkti lentelėje kuriuo turimu masalu bus žvejojama, jei su savimi žaidėjas turi daugiau, nei vieną masalo rūšį. Kitu atveju masalas būtų parenkamas automatiškai.

 

Trečioji idėjos dalis:

  • Legendinės žuvys. Bonusai

Ši dalis iš tiesų man atrodo įdomiausia, kadangi žaidime, iš kurio skolinuosi šią idėją, tai buvo viena iš įdomiausių veiklų. Kokia ji? Papasakosiu. Šiame žaidime bekeliaujant po pasaulį galima buvo netyčia užklysti į tokius vandens telkinius, kuriuose neršdavo legendinėmis vadinamos žuvys (itin retos, didelio svorio, sunkiai pagaunamos). Tokias žuvis pagavęs aš galėjau pristatyti jas NPC, kuris man už jas duodavo tam tikrą atlygį. Taigi kaip šią sistemą galima būtų įkomponuoti į Green Side?

  1. Visų pirma, legendinių žuvų sistemą galima būtų taikyti tokią pačią, kaip ir mano minėtame žaidime, kuomet vykdantis individualią ar net komercinę žvejybą žaidėjas pakliūtų į tam tikrą iš anksto nustatytą vietą, kurioje legendinės žuvys neršia. Ji nekistų, kaip kinta dabartinėje žvejybos sistemoje. Patekus į tą vietą žaidėjui apie tai pats žaidimas galėtų pranešti taip: *Čia neršia legendinė žuvis. Ar esi pasiruošęs ją pagauti? (ar kažką panašaus).
    • Taip pat, už tam tikrą sumą žvejybos parduotuvėje galima būtų nusipirkti sąrašą užuominų, iš kurių kiekviena nuvestų prie tam tikros legendinių žuvų vietos. Šiuo atveju žaidėjams tektų kur kas mažiau klaidžioti po pasaulį.
  2. Be to, tam, kad galima būtų pagauti legendines žuvis, reiktų pirkti legendinio žuvų masalo, kuris būtų prieinamas nuo pirmo žvejybos lygio, tačiau būtų brangesnis, nei kiti masalai. Tik su šiuo masalu žaidėjas turėtų galimybę pagauti legendinę žuvį. Pagavus ar netyčia paleidus legendinę žuvį, vienas legendinis masalas susinaudotų taip, kaip ir kiti masalai.
  3. Legendinių žuvų pagavimo procesas taip pat būtų žymiai sunkesnis, nei paprastų žuvų. Tai galima būtų padaryti sutrumpinant reakcijos greitį, reikiamą paspausti mygtukui dabartinėje sistemoje. Taip pat, kiekvienas mygtuko paspaudimas galėtų užpildyti mažiau tos vadinamos eilutės, kuri yra pildoma dabar gaudant žuvis.
  4. Bonusai. Legendinė žuvis suteiktų žaidėjui bonusą ją pristačius į žvejybos parduotuvę ar specialiai tam sukurtą NPC. Už kiekvieną legendinę žuvį žaidėjas galėtų gauti piniginį prizą ar galimybę kaip nors pasitobulinti savo turimą žvejybos įrangą. Sakykim, pagavus legendinį ešerį žaidėjas gautų 5000 eurų prizą (dėl žaidimo balanso sumą galima tikrai keisti) galimybę pasigerinti meškerę (2.5% sumažėtų tikimybė paleisti žuvį) ar 100 ŽXP (dėl balanso taip pat galima keisti).

Atskirų žuvų bonusai šiuo atveju galėtų „stackintis“, tačiau kiekviena žuvis galėtų turėti kitokį ar kitokios vertės bonusą. Tačiau reikia nepamiršti paminėti, kad vienos rūšies legendinę žuvį galima būtų pagauti tik vieną kartą.

 

Taigi kokios tos legendinės žuvys galėtų būti?

  • Legendinis ešerys (ežerų zona)
  • Legendinis auksinis karosas (ežerų/upių zona)
  • Legendinis lynas (upių zona)
  • Legendinis upėtakis (upių zona)
  • Legendinė lašiša (jūrų zona)
  • Legendinė kardžuvė (jurų zona)

ir t.t.

 

  • Pabaiga

Taigi, mano idėja kaip ir teoriškai paaiškinta. Tikiuosi, kad aiškiai parodžiau jums tai, apie ką mąstau. Vėl gi, paminėsiu, kad nežinau kiek šios idėjos yra įmanoma įgyvendinti techniškai, kadangi apie SA-MP serverių kūrimą ir kodavimą nelabai pats išmanau, tačiau norėjau šią idėją bent jau iškelti į viešumą. Vertinkite, siūlykite savo papildymus, lai šis mano post‘as paskatina diskusiją.

 

P.S. Kadangi aš esu kaip ir naujas žaidėjas, gal ne iki galo suprantu dabartinę žvejybos sistemą, tai mano pasiūlymas gali kirstis su ja. Tuo atveju noriu, kad mano mintys tik duotų galimybę serverio kūrėjams pradėti galvoti kaip galima būtų dabartinę žvejybos sistemą tobulinti, kadangi pradžia visada būna sunkiausia.

P.P.S. Dabartinės žvejybos sistemos, kurią vadinu komercine, nesiūlau keisti. Ji liktų tokia, kaip ir dabar tik, aišku, legendinių žuvų komerciškai gaudyti nebūtų galima.

 

Ačiū už jūsų laiką.


3. Kuo Jūsų pasiūlymas būtų naudingas serveriui?: šis pasiūlymas atneštų naujovių į žvejybos sistemą, padarytų ją įvairesne, paskatintu žaidėjus daugiau važinėti po pasaulį, pasiūlytų jiems daugiau ir įvairesnio atlygio už jų vykdomą žvejybos veiklą. Taip pat, kadangi žvejybos sistema atrodo gana "grindy", šis atnaujinimas tai galbūt sumažintų ir leistų žaidėjams greičiau pasiekti aukštesnius žvejybos lygius.

Redaguota Gus_Johnson

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Yra tikrai įdomių minčių, kurias tikrai panaudosime per artimiausią žvejybos sistemos atnaujinimą. Tačiau grįžti ar papildomai atskirti žvejybos tipus į individualų ir komercinį negalėsim, nes esam linkę likti ties ta idėja, jog žvejyba serveryje turėtų likti kaip pats ir minėjai „grindy“ tipo. Tačiau panaudoti kad ir tą pačią legendinės žuvies idėją tikrai galim ir dabartinėje sistemoje. Be to, turim minčių, kaip pačią žvejybą labiau suindividualinti nepraradus esamos sistemos idėjos.

Ačiū už mintis! 🙂

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.