Jump to content
Akcija „Aukok Milijoną“ ×
Atsisakome SMS atsiskaitymų ×

Express News ' #4

Tony_Express

Rekomenduojamas pranešimas

ldYtOHM.png

Turinys:
1. Intervių su Matthew_Bennett
2. Medikų nauja veikla
3. Atnaujinimas

 

 

Intervių su Matthew_Bennett

Neseniai palikęs Pagr. Adminisitratoriaus postą Mantas:

Aš: Kokia buvo Jūsų pradžia šnekant apie turėtas pareigas?

Atsako: Pirmosios pareigos buvo skilties moderatorius, dar 2015 metais jeigu gerai pamenu.
 Pareigybės buvo menkos, nes to darbo ir atsakomybės buvo tikrai mažai, aišku pradėti nuo kažko tai reikia ir tas moderatorius uždavė gera toną lipti laipteliais aukščiau. Moderatoriaus pareigose ilgiau neužsibuvau ir gan greitai su gan senai pažįstamu Rytis_Bit buvom perkelti į tvarkos prižiūrėtojus, o ten jau ir prasidėjo tas vingiuotas kelias iki čia. Tvarkos prižiūrėtoju išbuvau +/- metus, ta patirtis buvo kitokia, nes ten dėjau pirmus savo žingsnius suvokime, kas yra neleistinos programos. Nemeluosiu turbūt buvo priimtų ir blogų sprendimų, žiūrint dabartinėmis akimis turbūt, nemaža dalis sprendimų būtų priimtų kitaip, atsižvelgiant į dabartinę mūsų projekto idealogija. Kadangi dariau klaidų, buvau degtukas, mėgdavau konfliktus su kitais žaidėjais, tas prižiūrėtojo pareigas taip ir palikau, po pokalbio su Roku, bet Rokas nebūtų Rokas, jeigu nebūtų priežastyje parašęs "nušalintas". Nors ir tuomet kažkiek kovojau, kad priežastyje būtų parašyta "paliko" bet dabar turbūt bučiau priėmęs lygiai tokį pat sprendimą. Po tvarkos prižiūrėtojo ėjo, gaujų prižiūrėtojo pareigos. Būdamas GP suvokiau, ko man visada trūko, kad visgi perlipčiau tą laiptelį kurio perlipti nesugebėjau, būdamas tvarkos prižiūrėtoju. Gaujų prižiūrėtojo pareigos iš esmės buvo mirusios. Sistema iš esmės buvo su begalę klaidų ir spragų, dėl kurių tiesiog nebuvo įmanoma įvesti savų taisyklių, o įvedus ir tinkamai jų realizuoti. Nemeluosiu tuomet jau galvojau, kad mano paskutinės pareigos bus gaujų prižiūrėtojas. Išsirinkęs Rebeka į pagalbininkus, net neabėjojau, kad čia nėra jos vieta, o tik tarpinė stotelė link aukštesnių pareigų, iki dabar džiaugiuosi, kad teko dirbti su ja, nes tai yra žmogus, kuris tiesiog buvo per geras šitam žaidmui. Kadangi laikas bėgo, o aiškumo iš savininkų nebuvo jokio, jau buvau beveik priėmęs sprendimą palikti komanda, dar būdamas gaujų prižiūrėtoju. Nemačiau savo ateities gaujose, todėl ir buvau priėmęs tokį sprendimą. Parašius Rokui, po keletos dienų Rokas man ir Rebekai pasiūlė alternatyvą, pagalbininko pareigas. Nemeluosiu turbūt jau tada Rokas žiūrėjo į priekį ir norėjo turėti atsarginį planą sau, dėl to ir nepaleido mūsų abiejų. Pačios pareigos nebuvo labai išsikiriančios tiesiog papildomo darbo, kurio visgi vistiek buvo maža. Laikui bėgant Rokas vis dažniau ir dažniau užsimindavo, kad visgi jis norės gyvenime pereiti į kita etapą ir taip kažkuriam laikui jam reikės pakaitinių žmonių. Tad taip ir gavosi, kad mes su Rebeka tapome administratoriais čia.

Aš: Serveryje turite sukauptą labai didelį aukštų pareigų patirtį. Ką patartumėte žaidėjui,
 neragavusiam dar jokių pareigų? Kokių savybių reikia, norint užimti svarbias pareigas serveryje?

Atsako: Visų pirma norint pareigų reikėtų rodyti iniciatyvą. Visada, kad ir kur konkuruosi, bus tas kitas žmogus su kuriuo rungsies, dėl vietos po saulę. Noras turi būti, tas kuris turi vesti kiaurai visas kliūtis, o jeigu bus noro, visada bus sprendimų, kaip ant tos pakilos užlipti. Visada vertinamos savybės yra lyderiškumas, iniciatyvumas, be šių dviejų savybių, vargu ar pavyktų pasiekti būtent, to ko norite. Dar vienas labai svarbus aspektas, tai tinkamų žmonių pasirinkimas serveryje, buvo labai daug atvejų, kada pasirinkus netinkamą žmonių ratą, pats toks ir tampi ir tuomet automatiškai gadiniesi savo šansus patekti ten. Nežinau galima daug išsiplėsti, bet kaip ir sakiau, be noro, tiesiog to padaryti nebus įmanoma

Aš: Kas labiausiai pasikeitė kai rotavote iš Gaujų prižiūrėtojo į Pagr. Administratoriu?

Atsako: Pasikeitė tai labai daug. Atsirado įvairumas pareigose, dingo ta pati monotonija kurį kirsdavo per kojas GP pareigose. O šiaip pasikeitė įpročiai, prisėdęs prie pc, nesijungi pirma skaityti kažkokių portalų, o pirma pasidarai darbus su projektu, kas tuo metu būtina. Sunku pasakyti, nes pasikeičia visiškai viskas, tiek žvilgsnis į žaidėjus tiek tavo vertinimo pozicija. Privalai savo požiūri apsukti 180 laipsnių, kad galėtum priimti teisingą sprendimą, tam tikrai reikia laiko.

 Aš: Jūs Pagr. Administratoriumi prabuvote daugiau negu 2 -ejus metus. Taigi kokie įspūdžiai susidarė per tuos visus praleistus metus? Ar buvo verta investuoti tiek laiko į tai?


Atsako: Jeigu žiūrint tik iš patirties pusės, tai šie 2 metai buvo neįkainojami. Pagrindinis darbas su serverio žaidėjais padėjo labiau suprasti, pažinti serverio žaidėjus, perprasti daugelio psichologinius žaidimukus, bandymus pasipelnyti arba apgauti. Per visą ta laiką būni jau atidirbęs savo metodus, kurie dažniausiai veikia, bendraunant su žmonėmis,  o tokia patirtį gali pritaikyti ne vien vaizdo žaidimuose. Pirmieji metai buvo kažkiek įdomesni, Rokas buvo atsitraukęs, buvo daugiau veiklos, teko padirbėti ir prie atnaujinimo, truputį teko prisiminti ir map editorių, kurį buvau pametęs prieš kokius 6 metus. Labai daug visko įvyko, tad šių dviejų metų turbūt nekeisčiau į nieką, tik galbūt protingesnis sprendimas būtų buvęs palikti šias pareigas truputį ankščiau.

 Aš: Trumpai apie praeities klaidas. Jūs tikrai prieš prisijungiant prie projekto komandos turėjote nemažai padarytų klaidų. Smalsu, ar buvo sunku Jums pasikeisti ir ką darėte kad susigrąžinti reputaciją? 
Atsako: Ne, pasikeisti tikrai nebuvo sunku, didžiausias pokytis turbūt buvo atsiribojimas nuo tu žmonių, su kuriais tiesiog toli niekada neisi, kaip ir minėjau aukščiau, kad norint kažka pasiekti, reikia pasirinkti tinkamus žmones. Kalbant apie klaidas, taip buvo klaidų, bet jų niekada nesureikšminau, nes žinojau, kad galiu būti reikalingas čia, tuomet dar su vienu ex administratorium Marko_Escobar pasikalbėdavome, kad būtent tokie žmonės, kaip Andrius(Nico_Moretti) ir aš tiesiog nesimėto, ir jeigu mes stengsimės, mes kažkada savo šanso vis tiek sulauksime. Tad visada ir ėjau savo keliu tokia idealogija ir nesižvalgiau į kitus, tad turbūt tas ir padėjo labiausia išlipti iš klaidų liūno. Reputacija, matai, reputacija yra toks dalykas kurį susigadinti yra labai lengva. Kadangi prieš tai pareigose priimdavau visą nešvarų darbą, priimdavau visas daugiausia atsakomybės reikalaujančias anketas, tad automatiškai ta reputacija ir nebuvo labai gera. 

Aš: Nuo 2018 metų vidurio serveris neturėjo atnaujinimo ir beveik po 3 metų, serveris to sulaukė. Ar palaikėte tokį savininkų pasirinkimą? Ar galite argumentuoti kodėl ilgesnio laiko tarpo laukti buvo verta, negu atsinaujinti mažesniais žingsniais?
 

Atsako: Turbūt jau daug kartų esame deklaravę, kad toks didelis atnaujinimas nebuvo geras sprendimas. Pradžioje planai buvo visiškai kitokie ir jis turėjo, daug greičiau pasirodyti, nei pasirodė. To priežastys paprastos - gyvenimas. Niekada nežinai, kas bus rytoj, kad ir ką tu suplanuoji, niekada neįvyks, taip, kaip tu tikėjais. Motyvacijos šuoliai ir visa kt, tai yra žmogiška ir suprantama.

Aš: Kodėl nusprendėte palikti Pagr. Administratoriaus pareigas?; 

Atsako: Kiekvienai pradžiai, ateina ir galas. Nežinau sunku pasakyti, turbūt pavargau nuo visko, reikia poilsio, kurio visiškai neturėjau, reikia kažkokios pertraukos, kuri galbūt padės kažkiek, bet šiuo metu esu visiškai išsikrovęs emociškai. Nebelabai noriu žiūrėti į ta pusę. Komandos nariai, bei nemokami administratoriai turėjo matyti, kad paskutinėmis savaitėmis buvau gan irzlus. Būti pareigose nebuvo jokio malonumo, norėjosi kažką kitką paveikti, o ir reikalai realiam gyvenime šiek tiek spaudė. Jeigu bučiau turėjas motyvacijas ir Rokas toliau mane pakęstu, turbūt ir bučiau pasilikęs ilgesniam laikotarpiui, bet skirtumas toks, kad ankščiau ar vėliau toks sprendimas būtų priimtas, nes tai buvo tik laiko klausimas. Neturiu jokių nusiskundimų ir visas tas laikas, tiek su Roku, tiek su kitais komandos nariais buvo fantastiškas, galiu tik pasakyti, dar kartą ačiū už viską.

Aš: Jeigu tektų keisti serverio žaidėjų požiūrį į serverį, ką labiausiai jame norėtumėte pakeisti?

Atsako: Oj.... labai platus klausimas. Realiai keisti reikėtų labai daug ką, nuo požiūrio į pasipelnimą iki bendravimo su kitais. Čia internetas, mes nejaučiame visiškai jokių ribų bendraudami. Nei vienas nesuvokia iš tikro, ką rašo ir kodėl tai rašo. Neretai kitam žaidėjui pasakome, tokius žodžius, kokių realybėj turbūt nei pro kur neišeitų pasakyti. Paprastas paaiškinimas, tai yra internetas ir nieko čia nepakeisi, tol kol nepradėsim vertinti vienas kito ir labiau vertinti savo reputacijos niekas nepasikeis. Būtų galima išsiplėsti ir atskirą intervių apie tai padaryti, bet kaip ir sakiau, pagrindinis aspektas yra savivertė, jos čia realiai niekas ir neturi, todėl begalė problemų ir iškylą.

Aš: Sudetingiausias sprendimas kurį teko priimti užimant Pagr. Administratoriaus pareigas?

Atsako: Nelabai ir prisimenu tokių sprendimų dėl kurių labai abėjočiau. Taip buvo tikrai blogų sprendimų, kuriuos vėliau pakeisdavau, bet kad tuo pačiu momentu abėjočiau ir nežinočiau, kaip pasielgti, nebuvo. Žinoma būdavo konsultacijų su Roku, bet tik dėl to, kad priimti vienodą/teisingą sprendimą.

 

w32zPda.png

 

Medikai

Po atnaujinimo medikų darbas gavo naują veiklą - /muzduotis, tai užduotis su sraigtasparniu. Darbuotojas parašęs /muzduotis gauna tam tikrą lokaciją į kuria turi nuvykti ir pagydyti pacientą, o poto dar jį įsodinti į sraigtasparnį ir nugabenti į ligoninę.
Ši nauja veikla šiame darbe turėtų pagyvynti šį darbą ir pritraukti gal netgi daugiau žmonių.

 

w32zPda.png

 

# 0.2.3 Atnaujinimas

Ir toliau atsinaujinantis Greenside! Šiame atnaujinime buvo tiesiog ištaisytos klaidos bei įdėti keli pakitimai.

Keletas pakitimų:
Papildyti „/topai“. Nuo šiol ten galite rasti „TOP15“ žaidėjus pagal žvejo patirtį ir pagal laimėtas rungtynes krepšinio aikštelėje;
Mechanikai galės šiek tiek iš toliau užkabinti gervės kablį ant laužo;
Mechanikams grąžinta galimybė užkabinti tr. priemonę su „+“ mygtuku. Pakitimas tik vienas, prikabinimo metu, mechaniko darbinės tr. priemonės „Tow Truck“ greitis turės būti lygus 0 km/h;
Sutvarkyta klaida kai nukrėstas šoko žaidėjas atsijungęs ir prisijungęs techniškai toliau buvo paveiktas tazerio, bet vizualiai galėjo judėti, tik negalėjo naudoti atitinkamų komandų;
Užblokuotos atitinkamos originalaus „GTA SA“ žaidimo žemėlapio klaidos, kuriomis naudojosi kenkėjai, jog pasislėptų nuo policijos pareigūnų;

Daugiau galite rasti šioje temoje.

 

w32zPda.png

 

Nemokamos reklamos/skelbimai:

Mafijos_Senelis perka 0ID mašinas su mega ratais bei kviečia visus žvejoti į „Blueberry“ žvejybvietę
Kristis_Malibu perka elegy su reta spalva, spoileriu bei mega ratais
Neturi laiko kelti ridos? Naudokis ridos kelėjų paslaugomis „GreenSideWheels
Zygovskis_Zygis parduoda „Cheetah“ 247ID su mega ratais - Kaina 130.000€
Joe_Kim parduoda 126ID „Turismo“ bei 233ID (Su juoda) NRG

Dėl visų kainų ar informacijos rašykite jiems!

Redaguota Tony_Express

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose

Smagu matyti, kad kažkas dar užsiima laikraštukų kūrimu, vien dėl to nusipelnei pagarbos. Kalbant apie turinį, kaip neformalaus bendravimo šalininkas, siūlyčiau išeiti iš to formalumo ir pavarijuoti įvairesniais, gyvesniais klausimais, kartais kiek paimprovizuoti. Šiuo atveju pokalbis daugiau gavosi Q&A stiliaus nei interviu. Mantas, kaip suprantu, daug pasiekęs žmogus/žaidėjas, kuris galbūt galėtų papasakoti daugiau, įdomiau ir ne tik apie administratoriaus pareigas.

Kaip menkos redaktoriaus duonos kriaukšlės ragavęs žmogelis, linkiu neprarast motyvacijos, tobulėti ir varyti toliau 👍

Dalintis šuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Pasidalinti kituose saituose
Svečias
Ši tema yra užrakinta.

GreenSide.lt Powered by Invision Community

2024 © greenside.lt

×
×
  • Sukurti...

Svarbi informacija

Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate su mūsų Naudojimosi sąlygos.